Hindus Napisano 5 Październik 2005 Share Napisano 5 Październik 2005 Dobra a więc tak - jedna z moich prac która była w finished jedzie do renowacji bo nie trzyma zamierzonego poziomu - lepiej późno niż wcale :) jak będe miał czas to będe starał się wszystko wymieniać : Więc kolejno - powiększyć obszar pomieszczenia - postaram się 2krotnie ale nie obiecuje - regał z książkami do wymiany - krzesełka - lampa (?) pod sufitem - zasłony i okna - biurka a już napewno textura - klawiatury myszki - ogólnie całe komputery - postaram sie zapodać więcej detali - więcej elementów z szkłem - głównie postawie właśnie na to - wymienić podłoge - więcej niż jeden render na finish - enviroment za oknem - większa rozdziałka na koniec Mam nadzieje że wy też się dopiszecie :] Najpierw zajme się modelami z osobna a potem będe wkładał to wszystko w scene co by tak nie mulił :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 5 Październik 2005 Share Napisano 5 Październik 2005 to rób , nie gadaj i zmień tą texturkę biurek :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 5 Październik 2005 Share Napisano 5 Październik 2005 to nie lepiej zaczac scene od nowa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 5 Październik 2005 Autor Share Napisano 5 Październik 2005 no w sumie to chyba na to wychodzi :) chociaż oświetlenie chyba zostanie - może więcej beżu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7gaga Napisano 5 Październik 2005 Share Napisano 5 Październik 2005 u nie w biurze nikt nie pije kawy z filizanki ze spodkiem,kubki raczej;)szczegol taki...:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 5 Październik 2005 Share Napisano 5 Październik 2005 fakt niezaprzeczalny! pamiętaj jeszcze o tym że każdy kubek jest inny. poza tym każdy ma na biurku takie małe pierdółki: zdjęcia, kubki z długopisami, maskotki, paczki fajek, komórki. masz sporo pracy hindus :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 5 Październik 2005 Share Napisano 5 Październik 2005 nom sporo pracy cie czeka.....ciekawe czy starczy ci sil :D jeszcze pod biurkiem jakis nielegalny browarek ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 5 Październik 2005 Autor Share Napisano 5 Październik 2005 dobra spoko dam rade - każde biurko będzie unikalne jeśli idzie o detale - możecie zamawiać sobie rzeczy na biurka ;) tylko zastanawiam sie czy komp to pociągnie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 5 Październik 2005 Share Napisano 5 Październik 2005 i jeszcze taki jeden szczegół :) budydek nie stoi prosto , gdyz np krawędzie okien nie są rownolegne do budynkow za oknem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 5 Październik 2005 Share Napisano 5 Październik 2005 może scena w trakcie trzęsienia ziemi? :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 5 Październik 2005 Autor Share Napisano 5 Październik 2005 wiem skopałem z tym enviromentem - dlatego między innymi naprawiam :) wszystko co me see throught będzie z szkła - w tym pomieszczeniu szklanym będzie wejście z schodami a pod sufitem będą wisiec lampy na tych szynach szklanych :) pierwsze shuty i jeszcze jeden http://img98.imageshack.us/img98/4725/30sq.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczer Napisano 5 Październik 2005 Share Napisano 5 Październik 2005 moze daloby sie odejść od mega bladej stytlistyki twoich prac i zrobić coś w tą mańke : http://ronet.pl/czolo/2005.09.29.computer.university/009.jpg (chodzi o kolory) powodzenia edit. co do mebelkow i samego wnętrza może to ci sie spodoba http://www.unifor.it/ita/default.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 5 Październik 2005 Share Napisano 5 Październik 2005 szklane stoły? i co to za akwarium na środku biura? :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 5 Październik 2005 Autor Share Napisano 5 Październik 2005 peter postaram sie podciagnąc żeby nie było tak blado - dzięki za link popróbuje. tweety - czytaj posty :p btw nei widziałeś nigdy w biurowcach stołów z szklanymi blatami ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 5 Październik 2005 Share Napisano 5 Październik 2005 mi sie bardzo podoba pierwszy rebnderek - wszsytko sterylne i uporządkowane - światło tez super - to samo tyczy sie materiałów i obiektów. Pracaka pierwsza klasa. pozdr giorgione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 5 Październik 2005 Share Napisano 5 Październik 2005 Ze szklanymi biurkami to troche przesadziles. ;) Chcialbys na czyms takim pracowac, bo ja nie. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 5 Październik 2005 Share Napisano 5 Październik 2005 jak się ma śmietnik pod biurkiem to pewnie że nie chce się na niego patrzeć :D:D Hindus - może to szkło zrobić matowe, zadymione ? było by chyba ciekawie :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 5 Październik 2005 Autor Share Napisano 5 Październik 2005 chłopaki wyluzujcie przecież jeszcze nie skończyłem modelować do shaderów jeszcze jakies 5dni :) po drugie nie bedzie smietników pod biurkiem bo znowu zapowiada sięsterylnie ale jeszcze pewności nie mam i będzie co najzyzej troche (dużo)detali, niebieskie i zielone szyby mają komponowac z podwieszanymi roślinami:) ogólnie chcę całą scene wyrenderować za pomoca 10-12 shaderów + 5 na rosliny (takie moje mini wyzwanie tylko nie wiem czy jeszcze wyjdzie :)) chociaż kolorami może nadrobie tylko zastanawiam się co będzie jak 10 szyb, jedna za drugą będą sięrenderować :) musze znalezc jakies fajne modele krzesełek bo kicha narazie :) ps jak macie jakies fajne obrazy co by mozna było wrzucic na sciane po lewej to zapodajcie linki - tylko pamietajcie ze to biurowiec :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 5 Październik 2005 Share Napisano 5 Październik 2005 hindus: umęczył bym się jak diabli jakby mi tylko słońce walnęło w szklany stół i dało po oczach. szybciej matowe szkło ale raczej stawiał bym na drewno/laminat. można też połączyć drewno z metalem tak jak tutaj: http://www.ogrodowa.art.pl/uploads/pics/013_04.jpg (przynajmniej wydaje mi się że to metal) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 5 Październik 2005 Autor Share Napisano 5 Październik 2005 to będzie specjalny stop robiony na zamóienie który będzie pochłaniał nadmiar światła ;) dobra nie wiem czy to będzie szkło - pasuje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 5 Październik 2005 Share Napisano 5 Październik 2005 znowu zaczynasz z detalaim typu gwinty na śrubkach ;) gratulacje cierpliwości ale tak na dłuższą metę to nie wiem czy jest sens się w takie rzeczy bawić, chyba że dla własnej satysfakcji ;) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 5 Październik 2005 Share Napisano 5 Październik 2005 Szykuje się kolejne sterylne pomieszczenie. ;) Troche zycia! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 5 Październik 2005 Autor Share Napisano 5 Październik 2005 ty sie lepiej za bitwe weź :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Conrad Napisano 5 Październik 2005 Share Napisano 5 Październik 2005 Odrazu czuć przestrzeń...uogólniając..zmieniłeś chyba wszystko heh, śrubki rozumiem, nei ma to jak satysfakcja dopracowanego dziela do samego konca, ale chyba te datale mogą zaszkodzić ..może sie mylę..ale skoro ich czasem nie widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 6 Październik 2005 Autor Share Napisano 6 Październik 2005 Kulfer dzięki ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 6 Październik 2005 Share Napisano 6 Październik 2005 super, jak skonczysz wrzucasz na evermotion? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 6 Październik 2005 Share Napisano 6 Październik 2005 całkiem ładna klockowata kserokopiarka. :) mam nadzieję że podzielisz się chociaż częścią modeli?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 6 Październik 2005 Autor Share Napisano 6 Październik 2005 dzięki chłopaki - podziele się podziele :) pierwsze próby shaderu szkła - jak tak dalej pójdzie to będe musiał to nadchodzącym maxwellem pociągnąc ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 6 Październik 2005 Share Napisano 6 Październik 2005 Nice :). Powiedz mi - jakim swiatlem to oswietlasz? Pzdr :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 6 Październik 2005 Share Napisano 6 Październik 2005 zle zrozbmiales ;) refract NIE ma byc na 255 :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 6 Październik 2005 Share Napisano 6 Październik 2005 [..] jak tak dalej pójdzie to będe musiał to nadchodzącym maxwellem pociągnąc ;)Ale satysfakcja chyba bedzie mniejsza... ;) PS: Szklo jest ble. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 6 Październik 2005 Autor Share Napisano 6 Październik 2005 refract NIE ma byc na 255 :P no to ja wymiękam co ty do mnie piszesz ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 6 Październik 2005 Share Napisano 6 Październik 2005 http://alzhem.brinkster.net/sub1/tutorials/tutorial6_en.htm - ;] 'A ja znow powtorze wyrazenie' - czym to oswietlasz ;)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 7 Październik 2005 Autor Share Napisano 7 Październik 2005 'A ja znow powtorze wyrazenie' - czym to oswietlasz ;)? render vray, w oknach vraylighty, direct target - jako słonce - nie wiem czy o to ci chodzi :) dzieki za link. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 7 Październik 2005 Share Napisano 7 Październik 2005 Alez prosze ja ciebie bardzo ;]. Dokladnie o rodzaj swiatel mi chodzilo ;]. Arigato ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 11 Październik 2005 Share Napisano 11 Październik 2005 Skończysz się wreszcie opierdzielać ;]? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 11 Październik 2005 Autor Share Napisano 11 Październik 2005 arghhh ;) czekaj sprawdzam maxwella od 3dni ziom :) cholera tak mnie kusi ten maxwell tutaj :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 11 Październik 2005 Share Napisano 11 Październik 2005 cholera tak mnie kusi ten maxwell tutaj :)Nawet nie probuj, bo nogi z d*** powyrywam. ;) Tylko dodaj troche zycia do tego pomieszczenia, kwiatki, cieple kolory... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 11 Październik 2005 Share Napisano 11 Październik 2005 hindus -> ja tam się nie znam na takich klockach ale czy te siedzenia są wygodne ? Może opacie pleców i siedzisko ujdzie (chociaż też nie wiem), ale opracia na ręce chyba nie są najwygodniejsze. Tak tylko postawiłem się w roli ludzi pracujących w takim biurze ;) Jeśli nie chodzi o jakąś praktyczność to jest super :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi