xeav Napisano 5 Październik 2005 Share Napisano 5 Październik 2005 Po długim czasie oczekiwanie w ręce użytkowników trafiła wreszcie nowa wspaniałego produktu z stajni Nextlimit - maxwellrender - tym razem oznaczona numerem 1.0 Wiecej informacji takich jak nowe funkcje znalezc można na oficjalnej stronie produktu bądz też pod tym adresem. Zapraszam także do przeglądnięcia informacji odnosnie produktu i zakupu - [tutaj] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 5 Październik 2005 Share Napisano 5 Październik 2005 i bardzo dobrze... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 5 Październik 2005 Autor Share Napisano 5 Październik 2005 mintrill dalej w fuzjoszoku :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 5 Październik 2005 Share Napisano 5 Październik 2005 troche drogo......... ciekawe co z tego wyjdzie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max_1989 Napisano 5 Październik 2005 Share Napisano 5 Październik 2005 Mam nadzieje, że będzie większa ilość opcji i wreszcie benda widoczne materiały w material editorze :]. Czekam z niecierpliowością a póki co nic innego mi nie pozostaje tylko zapuścić na nocke render jest na starej wersji ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 5 Październik 2005 Share Napisano 5 Październik 2005 Mam nadzieje, że będzie większa ilość opcji Tutaj myślę, że nie będzie większych zmian. Bo niby jakich opcji? Jeżeli maxwell jest oparty na prawach realnego świata to pewnie NextLimit nie będzie dodawał nowych opcji tylko po to aby user mógł sobie stworzyć swoje wirtualne prawa. :) Oczywiście pewnie będzie działa już wolumetryka, która była wyłączona w ostanich (a może wszystkich) poprzednich wersjach. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 5 Październik 2005 Autor Share Napisano 5 Październik 2005 -Link- podgląd miniatur będzie napewno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 5 Październik 2005 Share Napisano 5 Październik 2005 Ha! Jak bedzie demo bede mogl przetestowac i stwierdzic czy to kicha czy wartosciowy soft. ;) muahaha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 5 Październik 2005 Share Napisano 5 Październik 2005 Jak masz czas - wartoścowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 5 Październik 2005 Share Napisano 5 Październik 2005 ciekawy silniczek .. przegladalem galerie i jestem bardzo milo zaskoczony , choc twardo obstaje przy mentalu to nieomieszkam przygladnac sie blizej wersji demo noewgo maxwella. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 6 Październik 2005 Autor Share Napisano 6 Październik 2005 overview Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 6 Październik 2005 Share Napisano 6 Październik 2005 New stand-alone Interface The Maxwell Render 1.0 release version is coming out with a new, stand-alone interface. This interface works cross platform and will include the following features: New, powerful layer and spectral based material editor. Full 3D environment, allowing the user object manipulation, curve editor, render parameters and many more features essential to the work pipeline. MXI Viewer window: A complete viewer and editor for the Maxwell Image (HDR) internal format. Maxwell Network: Maxwell is able to render in a farm, also single frame in coop mode over a network. NetManager and monitor are useful tools to control this process. Command line version. (Maxwell can be used as a simple command line version without interface) whhoooooaaaaaaa xeav to jest news roku :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 11 Październik 2005 Share Napisano 11 Październik 2005 kiedy bedzie mniejwiecej dostepna wersja demo ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 12 Październik 2005 Autor Share Napisano 12 Październik 2005 niewiem czy nextlimit wypuści demo... raczej nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 12 Październik 2005 Share Napisano 12 Październik 2005 swoją drogą ciekawe czy nie przesuną ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 24 Październik 2005 Autor Share Napisano 24 Październik 2005 przesuną: 22 listpad :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 24 Październik 2005 Share Napisano 24 Październik 2005 nie no - jeszcze miesiąć :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 24 Październik 2005 Share Napisano 24 Październik 2005 Szok... :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 24 Październik 2005 Share Napisano 24 Październik 2005 no comment Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 25 Październik 2005 Share Napisano 25 Październik 2005 ha wiedziałem :) za miesiąc pewnie znowu i tak do gwiazdki jak to bywa zawsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 2 Listopad 2005 Share Napisano 2 Listopad 2005 http://www.maxwellrender.com/forum/viewtopic.php?t=7962 pojawil sie raport na forum maxwella, wkrotce pierwsze screeny jak to wyglada :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 5 Listopad 2005 Share Napisano 5 Listopad 2005 Pierwsze testy nowego Maxwella 1.0 http://www.maxwellrender.com/forum/viewtopic.php?t=8079 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 5 Listopad 2005 Autor Share Napisano 5 Listopad 2005 ciekawe, ciekawe, czyżby koniec z noise? btw. tytuł wątku już się zgadza :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 5 Listopad 2005 Share Napisano 5 Listopad 2005 Coś pięknego, powoli Maxwell goni konkurencję pod względem czasu renderingu. Dawajcie mi tego maxwella!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 5 Listopad 2005 Autor Share Napisano 5 Listopad 2005 maxwell 2.0 będzie hitem... kiedykolwiek się pojawi :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 5 Listopad 2005 Share Napisano 5 Listopad 2005 No, no, to juz zaczyna jakos wygladac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg_jg Napisano 5 Listopad 2005 Share Napisano 5 Listopad 2005 Ciekawie się zapowiada:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 5 Listopad 2005 Share Napisano 5 Listopad 2005 hehehe ale sie podniecilem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 5 Listopad 2005 Share Napisano 5 Listopad 2005 hahaha i śmieje sie wam w twarz :P od początku byłem za maxwellem i pobije jeśli jeśli już tewgo nei zrobił vraya i reszte na pysk :P a teraz wiem co sie będzie najprawdopodobniej tu działo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 5 Listopad 2005 Autor Share Napisano 5 Listopad 2005 ja też jestem "za" maxwellem, ale na razie vray gra pierwsze skrzypce :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 5 Listopad 2005 Share Napisano 5 Listopad 2005 ta chyba g=s w cytacie gra pierwsze skrzypce :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 5 Listopad 2005 Share Napisano 5 Listopad 2005 Ja i tak najprawdopodobniej nic w tym nie bede robil, bo i tak mi sie calosciowo nie podoba, wiec sie tak nie podniecaj hindus. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 5 Listopad 2005 Share Napisano 5 Listopad 2005 RA powinienes przynajmniej sprobowac :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 5 Listopad 2005 Autor Share Napisano 5 Listopad 2005 ta chyba g=s w cytacie :) tak też może być :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 5 Listopad 2005 Share Napisano 5 Listopad 2005 Sprobowalem jakas tam bete, teraz czekam na 1.0 i jakies demko. Ale i tak ten renderer mi si enie podoba. :) Mimo, ze niektore rendery wychodza naprawde ladnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 5 Listopad 2005 Share Napisano 5 Listopad 2005 to samo co RA. najbaedziej nie podoba mi sie to ze nie mozna robic szybkich testow bez czego dobry render w krotkim czasie odpada no chyba ze nie umialem go dobrze obsluzyc :P xeav - nie rozumiem cie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 5 Listopad 2005 Autor Share Napisano 5 Listopad 2005 raczej bez tego pierwszego nie zrobisz tego drugiego :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 5 Listopad 2005 Share Napisano 5 Listopad 2005 Ale ma jeden plus. Mozna renderowac w Rhino. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 5 Listopad 2005 Share Napisano 5 Listopad 2005 Render moze i jest ciekawy ale na szybkie sprzęty, a i ma jeszcze 2 plus to, ze mozna włączyc render i w tym czasie robic dalej scenke ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 5 Listopad 2005 Autor Share Napisano 5 Listopad 2005 Render moze i jest ciekawy ale na szybkie sprzęty, a i ma jeszcze 2 plus to, ze mozna włączyc render i w tym czasie robic dalej scenke ;) vray 1.5 też ma być stand-alone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 5 Listopad 2005 Share Napisano 5 Listopad 2005 jednak zobaczymy jak to z tym bedzie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 5 Listopad 2005 Share Napisano 5 Listopad 2005 nie mozna robic szybkich testow ale brednie :P ile go używałeś 20min ? a tak jak pisałem wiedziałem że sie wątek rozrucha ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 5 Listopad 2005 Share Napisano 5 Listopad 2005 w jakiej rozdzielczosci? widac cos oprocz kropek? nie ma to jak popuszczac kilka raz interior z irr mapa -7/-5, wiadomo co jest grane. moze nie wszystko co mowie jest ekstra ale musialby sie stac cud zebym przeszedl z vraya na maxwella :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 5 Listopad 2005 Share Napisano 5 Listopad 2005 oj przejdziesz przejdziesz tylko jeszcze o tym nie wiesz :) po 15min renderingu już widac czy mamy dobre oświetlenie i jedziemy z ustawieniami w preview potem tylko powtórna odpałka i gotowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 5 Listopad 2005 Share Napisano 5 Listopad 2005 no przeciez mozna uzywac vraya i maxwella :) kto jak woli kazdy ma swoje upodobania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 5 Listopad 2005 Share Napisano 5 Listopad 2005 w 15 minut tego renderingu drogi hindusie to ja zrobie 100 testow vrayem i ustawie oswietlenie do finalnych renderow. peace & loft :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldack Napisano 5 Listopad 2005 Share Napisano 5 Listopad 2005 kolejna wojna?... a tak wogoole to naprawde jest dobrze. 15min?...ja nie moge 48sekund wytrzymac:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 5 Listopad 2005 Share Napisano 5 Listopad 2005 15 minut ... 100 testow chce to zobaczyc - wychodzi na to że robisz test w ciągu 9s - lol nowe rekordy poijasz ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 5 Listopad 2005 Share Napisano 5 Listopad 2005 9 sekund na render + 10 sekund na zmiane ustawien, przepraszam :) nie lubie chwytania za slowka, tymbardziej w przenosniach piz :* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 5 Listopad 2005 Share Napisano 5 Listopad 2005 włączyc render i w tym czasie robic dalej scenke hcpiter666 - lepiej oszczędzać na ramach niż dopieszczać scenkę, chyba że na innym kompie ;] Ja tam chętnie poużywam Maxwell'a - mentala, jedyną alternatywę, nie mogę opanować - trochę trudny :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi