Master Kiełbaster Napisano 25 Kwiecień 2006 Share Napisano 25 Kwiecień 2006 nie odbija się aparat bo tu nie ma nic błyszczącego i dodatkowo aparat jest nieoświetlony.... szklana kulka odbija tylko bardzo jasną żarówkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 25 Kwiecień 2006 Share Napisano 25 Kwiecień 2006 no praktycznie... no ale taki czas renderingu to masakra, przy takiej scenie... tzn. no nie znam się na czasach w MAxwellu, słyszałem że są okropne, no ale jak widać po tym renderze, maxymalnie Fotorealistyczne :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 25 Kwiecień 2006 Share Napisano 25 Kwiecień 2006 10 godzin to i tak szybko przy takiej rozdziałce :) ja już mam 24 godzine renderingu i sampel mi liczy 1 na 9 godzin :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SSn4k3 Napisano 25 Kwiecień 2006 Share Napisano 25 Kwiecień 2006 No to duzo masz juz samplingu;D Ja po 4 godzinach siadam. Musze sie przyzwyczaić;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 25 Kwiecień 2006 Share Napisano 25 Kwiecień 2006 nie zle to napisałem :) po 24 godzinach tak liczy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 25 Kwiecień 2006 Share Napisano 25 Kwiecień 2006 o kurcze, nie, zmieniam zdanie, nie rpzenosze sie na MAxwella... niewytrzymał bym z Takimi czasami :)) jak ja z zawansowanymi efektami i rozdziałką 1200 na 800 renderuje z wysokim GI około 40 min jakieś sceny, z obbiciami itd itp :D no ale bez przesady z takimi czasami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SSn4k3 Napisano 25 Kwiecień 2006 Share Napisano 25 Kwiecień 2006 Ale jakie emocje;] ha! Zobaczymy jak będzie;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 25 Kwiecień 2006 Share Napisano 25 Kwiecień 2006 Trzeba sobie zacząć zbierać na osobny komputer do renderingu... :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 25 Kwiecień 2006 Share Napisano 25 Kwiecień 2006 przepraszam a gdzie ma sie odbijac aparat ktory jest w cieniu? zdjecie bez lampy tymbardziej? hindus - zapomnij, za bardzo lubie vraymtl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 25 Kwiecień 2006 Share Napisano 25 Kwiecień 2006 jasne, 20 Xeon'ów 3,6 64Bit wystarczy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 25 Kwiecień 2006 Share Napisano 25 Kwiecień 2006 szczerze? nie wiem czym się tutaj aż tak zachwycać... 1. ziarno (jakieś dziwne odbicia na pow. kuli) oraz brak ciemnej otoczki na powierzchni tam gdzie lekko odbija się zielona ściana. 2. jakaś dziwna malutka kropeczka kaustyki sugerująca drugie źródło światła? 3. zupełnie inne plama świetlna na ścianie niż na photo. 4. kolor i ziarno na oprawce żarówki. 5. ogólnie to render jest ciemniejszy i o mniejszym natężeniu niebieskiego koloru. wiem, że Maxwell jest dobry, ale czekanie powiedzmy 15-20h (na moim sprzęcie) na efekt NIEZGODNY z ustawieniami realnej sceny jest moim zdaniem stratą czasu. wolę poczekać ok. 9h i osiągnąć podobny efekt w MentalRay'u. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 25 Kwiecień 2006 Share Napisano 25 Kwiecień 2006 Pozatym co tweety napisał i z czym póki co się zgadzam ...; ] - co do ptk2 ...w maxwellu chyba się nie dało ukrywać świateł ? marudzicie że to 2 rendery czy 2 foto :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 25 Kwiecień 2006 Share Napisano 25 Kwiecień 2006 a ja wole czekac 36 minut i osiagnac satysfakcjonujący efekt w V-Rayu ;P Scene zorbiłem na podstawie danych ze zdieć :)) ustawienia są dość wysokie, wsyztsko dałem tak jak w mexwellowym renderze, ale... nie te same kolory, nie ta sama reflektywność kolorów, widać że na tym Kolory się odbijają bardzo mocno :)) no i v-ray light, ogolem to taki peirwsyz teścik, puźniej sproboje zorbić podbną scene, pozmieniam to i owo i może się uda :)) pozdrooooo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 25 Kwiecień 2006 Share Napisano 25 Kwiecień 2006 Aha, no i co do tego co ja zaóważyłem !! jak oni zrobili takie samo oświetlenie zwenętrzne ?? jak przecież tam są światła pokoju, a w renderze musieli dać jakieś siwatło, bo widać było by przyciemnione krawędzie, to naprawde po tych wsyztskich zdumaniach moze być Fake bo zorbienie 2 takich samcyh scen w żeczywistości i w renderze jest strasznie trudne, w koncu światła to rózne barwy i czaasami trudno je odwzorować, rozmaite ekekty itd itp... no i jeszce w boxie na zdieciach jest troszke inaczej, na tych zdięciach ggdezie widać aparat, tam na koncu wiadć jakieś paski a w finalowym zdieciu ich niema... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SSn4k3 Napisano 25 Kwiecień 2006 Share Napisano 25 Kwiecień 2006 Mi moj narazie powinien wystarczyć sprzecik. A no wlasnie, tez dopiero pozniej zobaczyłem to zdjecie z przygotowań scenki;] Ile to jescze godzin? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 25 Kwiecień 2006 Share Napisano 25 Kwiecień 2006 osiągnąć podobny efekt w MentalRay'u podobny nieznaczy taki sam :) zresztą mental juz siada... mentalerr ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 25 Kwiecień 2006 Share Napisano 25 Kwiecień 2006 zresztą mental juz siada... właśnie się narażasz ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 25 Kwiecień 2006 Share Napisano 25 Kwiecień 2006 prawdziwe czy oszukane co to za różnica jutro trafi w ręce wielu osób i to oni zdecydują czy jest tak dobry jak pokazują czy nie wystarczy poczekać osobiście mam nadzieje, że będzie dobry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 25 Kwiecień 2006 Share Napisano 25 Kwiecień 2006 Coś dzisiaj niema żadnego bonusa ze strony producenta :( ale może jeszcze wyjdzie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 25 Kwiecień 2006 Share Napisano 25 Kwiecień 2006 raczej juz dzis nic nie bedzie, jutro sie bedzie duzo dzialo :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 25 Kwiecień 2006 Share Napisano 25 Kwiecień 2006 oj będzie się działo, będzie :D jednym słowem od jutra ostre renderowanie nas czeka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SSn4k3 Napisano 25 Kwiecień 2006 Share Napisano 25 Kwiecień 2006 Czuje sie jak przed Conclave;] O ktorej to bedzie naszego czasu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voyager Napisano 25 Kwiecień 2006 Share Napisano 25 Kwiecień 2006 Już to widze. Wszyscy jutro wchodzą na stronke i zamawiają oryginalnego Maxwella :D Promocja!!! Symulator Swiatła tylko $995 Hehe! Za pewne będą oblegać bazy torrentów, emuły i inne dziadostwa. Ale imho jak ma 10 osób kupić za $995 to chyba lepiej zeby 1000 osób kupiło za $9,95 ale to juz inna bajka, którą można sobie włożyć... ...między książki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SSn4k3 Napisano 25 Kwiecień 2006 Share Napisano 25 Kwiecień 2006 Ha! I tu cie mam, nie wiem jak to jest z licencjami itepe., ale mi rodzinka za granica sponsoruje:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 25 Kwiecień 2006 Share Napisano 25 Kwiecień 2006 Już najwyższa pora, aby news sprzed pół roku się ziścił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 25 Kwiecień 2006 Share Napisano 25 Kwiecień 2006 naprzykład przesuną premiere ;) jak teraz przesuną to wymiękne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 25 Kwiecień 2006 Share Napisano 25 Kwiecień 2006 wymiękniesz ;PPP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 25 Kwiecień 2006 Share Napisano 25 Kwiecień 2006 nmieźle :D albo 1000 $ albo noc ściągania... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 25 Kwiecień 2006 Share Napisano 25 Kwiecień 2006 hej, przestańcie... hindus - zgadzam się, tym razem po prostu nie mogą przełożyć premiery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 26 Kwiecień 2006 Share Napisano 26 Kwiecień 2006 today is a big day april 26 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 26 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 26 Kwiecień 2006 juz się cieszę na ten material editor :> aha jakie plugi dzisiaj wychodzą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 26 Kwiecień 2006 Share Napisano 26 Kwiecień 2006 nie wiadomo czy wogóle cos wyjdzie juz 8 godzina jest a jak nei było widac tak nie widac :) ponoc do maxa będzie odrazu, a odnosnie material editora to chyba w maxie nie będzie i tak widac shaderów w me tylko w osobnym sofcie typu ten z rc5. Pozyjemy zobaczymy - btw poprawiłem temat ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SSn4k3 Napisano 26 Kwiecień 2006 Share Napisano 26 Kwiecień 2006 No ja mysle ze dzisaj bedzie, specjalnie nie ide na zajecia, nie wiem czemu, ale nie ide;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 26 Kwiecień 2006 Share Napisano 26 Kwiecień 2006 bedzie, bedzie :) pewnie jakos poznym popoludniem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 26 Kwiecień 2006 Share Napisano 26 Kwiecień 2006 Widzę że gorąca atmosfera tu panuje ;) ah to już dziś, wszystkiego się dowiemy co i jak Ja mam nadzieję że material editor w maxie jednak będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 26 Kwiecień 2006 Share Napisano 26 Kwiecień 2006 podobny nieznaczy taki sam :) zresztą mental juz siada... a w ząbki byś nie chciał? Mental4Ever :] Koniec OT :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gordy Napisano 26 Kwiecień 2006 Share Napisano 26 Kwiecień 2006 nie można sie dostac na forum MW. Tak było ostatnio gdy cos zmieniali. A może to tylko mania prześladowcza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 26 Kwiecień 2006 Share Napisano 26 Kwiecień 2006 Mieli co nie co zmienic forum, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gordy Napisano 26 Kwiecień 2006 Share Napisano 26 Kwiecień 2006 np. dział newsów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dyonizoss Napisano 26 Kwiecień 2006 Share Napisano 26 Kwiecień 2006 cholera, czuje sie to podniecenie w powietrzu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 26 Kwiecień 2006 Share Napisano 26 Kwiecień 2006 Jak w matrixie - coś zmieniają - jest dobrze ;) zmianom uległa strona 'download' - jak narazie linki nie działają dla wszystkich i są problemy z logowaniem w wspomianym dziale. Nextlimit komentuje to w ten sposób : If u cant log in to the download page it means u have been chosen between those that will receive Maxwell Render 1.0 two days later than scheduled . Sorry but this was necessary due to massive web traffic expected Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gordy Napisano 26 Kwiecień 2006 Share Napisano 26 Kwiecień 2006 baha, ha, ha, ale syfilis. Ale sie mozna wkurzyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 26 Kwiecień 2006 Share Napisano 26 Kwiecień 2006 w sumie wychodzi na to ze juz leca do odbiorców ale nei wszyscy dostaną dzisiaj - normalka przy tylu userach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gordy Napisano 26 Kwiecień 2006 Share Napisano 26 Kwiecień 2006 niby dwa dni to nic przy tym całym czekaniu, nie mniej jednak czekać trzeba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
araneus Napisano 26 Kwiecień 2006 Share Napisano 26 Kwiecień 2006 Maxwell i opóźnienia - to już taka nowa świecka tradycja ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 26 Kwiecień 2006 Share Napisano 26 Kwiecień 2006 przeciez pisalem ze bedzie poznym popoludniem :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 26 Kwiecień 2006 Share Napisano 26 Kwiecień 2006 Myślałem, że przyjdę do domu i będzie maxwell, a tu nic, ale poczekajmy jeszcze do tego "popołudnia". Nawiązując do tematu tego newsa, jeśli "ten miesiąc" trwał pół roku, to ile potrwa "dzisiaj"? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 26 Kwiecień 2006 Share Napisano 26 Kwiecień 2006 jeśli "ten miesiąc" trwał pół roku, to ile potrwa "dzisiaj"? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdeno Napisano 26 Kwiecień 2006 Share Napisano 26 Kwiecień 2006 6 dni! przez analogię czy też proporcję kiepsko u mnie z matmą. Czekam na emaila i czekam i czekam. To ze świecką tradycją bardzo trafne! ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 26 Kwiecień 2006 Share Napisano 26 Kwiecień 2006 tam u nich jest dopiero 13 godzina gdzies :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi