Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Pomimo ten temat nie znalazł się wsrod tych na ktore glosowalem, postanowilem, dolaczyc sie do bitwy. Chce wymodelowac modliszke, nie wiem jak wyrobie sie z czasem, bo wakacje mam w miare zajete, a do jeszcze praca nad KL. Ale postaram sie skonczyc prace.

Nie mam pomyslu co do reszty sczegolów dotyczacych mojej pracy, ale wieczorem postaram sie wrzucic jakies zdjecia, pomysle nad otoczeniem itd...

A może jeszcze inny temat nie jestem jednak pewien czy to dozwolone:

Wnętrze mrowiska (królowa + full mrówek), nie wiem czy to wypali, czy mój sprzęt to udźwignie, ale było by fajne

A wam który pomysł bardziej się podoba?

• Odpowiedzi 33
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

hehe.. prawde powiedziawszy tez chcialem poczadkowo robic modliszke :D Hm... mrowki by byly spox tylko ciekawe czy mozna.. prawde powiedziawszy wątpie... lepiej popytac ;) Ja i tak jestem za modliszka ;] [soczek]

Napisano

A mis ie podobaja obu dwie prace pomyslowo , wiec ja jestem zatym abys zrobil modliszke która walczy z mrowkami , no i co ty na to , Stoji modliszka a po niej laza mrówki , to moze wydlac jak walka no nie ? hehehe , NO tak czy tak czlowioek powodzenia ci tlyko zycze i wsyztskiego cvo najlepsze .... :D[piwo]

Ps. Mam nadzieje chociasz ze te bitwe postarasz sie skonczyc ..... :( OKi ??

Napisano

Wiec zrobie tak: najpierw wymodeluje modliszke, a potem jezeli starczycz czasu i sprzetu mrówki... Zaczn w poniedzialek bo narazie mam sporo roboty

Napisano

Co do scenki to mam jusz konkretny pomysl i jezeli udzwigne to sprzetowo to go zralizuję:

Modliszka będzie \'walczyła\' z mrówkami, mrówki będą ją calą oblepiać, wspinać się po niej itd coś jak teledysk rammsteina links 2 3 4 tyle ze z modliszką

Napisano

Ludzie jusz koncza swoje prace, a ja tu dopiero pierszy render wrzucam i to do tego nic specjalnego, no coz po częsci jest to wina sporej ilosci pracki poza bitwa, częciowo ogólnym letnio wakacyjnym lenistwem, ale mysle ze i tak zdarze ze wszystkim (ostatnio tez tak myslalem, a wyszlo tak sobie) Do konca lipca postaram sie wykonczyc modliszke i w sierpniu ostro zabiore sie za reszte...

14.V.03.jpg

A tu jeszcze zdjecie na ktorym sie bede mocno wzorowal...

www.felav.republika.pl\\ameles.jpg

Napisano

I kolejny mini updejt: nowe proporcje + pancerzyk. W nastepnym tygodniu postaram sie wiecej posiedziec, kompletnie olewajac cala reszte ;)

21.VII.03.jpg

Napisano

Dobra uporałem się z większością pracek niezwiązanych z tym forum i zabieram się za ten projekt. Tutaj malutki updejt. Dziś pomęcze jeszcze troche 2D, a cały jutzrzejszy dziaeń rezerwuje na 3D i ewentualnie KL ;P

2.08.03.jpg

Napisano

No i efekty wznowienia prac wszystkie nogi i korpus są juz gotowe teraz jedynie dodaje szczegóły, a po jutrze biore sie za textury, zamierzam też zacząć modelować mrówkę. Mam też ogólny zatys otoczenia.

A tu taki smaczek:

lapaka.jpg

Napisano

GO GO GO!!!!

narazie wszsytsko w fazie obrobki, poze modliszki bede dopasowywal jeszcze, narazie bez skrzydelek i pancerzyka, lapki narazie na slowo honoru

www.felav.republika.pl\\md.jpg

www.felav.republika.pl\\mk.jpg

Napisano

I tu poprawki naniesione na mrówe, nad nią popracuję jeszcze z 3h, a potem biore sie za glowę modlichy i texturki otoczenia. Mrówka z założenia nie będzie za szczegółowa bo stosunek wielkości tych dwóch robali to 1:10. A i dam jeszcze jej na nogach trochę futerka shagiem

mr2.jpg

Napisano

Mam pytanie do moderatorów, czy jezeli wrzucę final render w srodę / czwartek(27/28.VIII) będzie on brany pod uwagę w przyznawaniu nominacji?

Dobra juz znam odpowiedź. Teraz nie mogę specjalnie dawać renderów bo mam problemy z netem i nic mi poza gg nie działa. Moge powiedzieć tylko że mam już gotowe otxturowane podłoże, gotową mrówę z dodanymi bonesami i skinem, a w modliszce została mi jeszcze połowa texturek, wiec teraz tylko oswietlenie (jak myslicie jakie będzie najlepsze? skylight, czy moze jakis spot/area + omi?) no i final render (z dofem i GI w 1000x1500 bedzie renderowało się na moim kompie coś kolo 12-15h ;P

Napisano

No i stralo sie, skonczylem, moze nie w takim stylu jak bym chcial, ale coz bywa. Po wielkich problemach z renderem (crash po 25 h) i samospaleniu sie monitora dzieki uprzejmosci wielu osob udalo mi sie to wyrenderowac raz jeszcze tyle ze z mniejszymi parametrami rendera i rozdzielce 800x600. Teraz siedze w kafejce, bo domowy komp w ostatnim tygodniu stracil neta i monitor i publikuje te wypociny. Mam nadzieje ze moja praca wezmie jeszcze udzia w procesie nominacji, chocia narazie licze bardziej na jakis ud szczescia niz na jakosc modlichy.

W duzym stopniu zrealizowalem moje cele i jestem dumny chocizaby z rozlozenia na UV (cala modliszka to jeden object i jedna texturka) jak i samej texturki, teraz kilka slow dla jury (niestety tylko w poliszu bo kafejkowy czas mi sie powoli konczy)

Na poczatku chcialem przedstawic modliszke, potem doszedl pomysl dolozenia do tego mrowek. Modliszka miala z nimi walczyc ale i tu zamysl sie zmienil i zostala nieco zaskoczona modliszka ktora spadla sobie gdzies z wyzszej galazki wprost w srodek mrowisa, pierwsi mieszkancy ruszyli zobaczyc co tak wlasciwie sie stalo...

Mrowek mialo byc kolo 40, ale tu moj sprzet odmowil wspopracy i zostalo ich kilka...

Teraz moze kilka technicznych detali:

scenka ma troche ponad 200k polygonow

i na PIII 533 +128MB + Riva TNT 32ultra renderowao sie 17h

Texturki powstawaly na bazie zdjec zamieszczonych na poczatku topica, ktore poddalem sporym photoshopowym modyfikacjom

Uzywalem maxa 5 + brazila

Prace stworzylem oczywiscie sam i nie opieralem sie na zadnym innym istniejacym projekcie

Oceniajcie i komentujcie

mod.jpg

Napisano

No cosz znowu sie nie udalo, co do tego cienia i innych drobiazow tez zaluje ale mialem poprostu tylko to jedno podejscie do finala ;( A tak BTW to pisze jusz z pracowni informatycznej IV LO w Poznaniu ;)

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności