felav Napisano 10 Lipiec 2003 Napisano 10 Lipiec 2003 Pomimo ten temat nie znalazł się wsrod tych na ktore glosowalem, postanowilem, dolaczyc sie do bitwy. Chce wymodelowac modliszke, nie wiem jak wyrobie sie z czasem, bo wakacje mam w miare zajete, a do jeszcze praca nad KL. Ale postaram sie skonczyc prace. Nie mam pomyslu co do reszty sczegolów dotyczacych mojej pracy, ale wieczorem postaram sie wrzucic jakies zdjecia, pomysle nad otoczeniem itd... A może jeszcze inny temat nie jestem jednak pewien czy to dozwolone: Wnętrze mrowiska (królowa + full mrówek), nie wiem czy to wypali, czy mój sprzęt to udźwignie, ale było by fajne A wam który pomysł bardziej się podoba?
michaueq Napisano 10 Lipiec 2003 Napisano 10 Lipiec 2003 hehe.. prawde powiedziawszy tez chcialem poczadkowo robic modliszke :D Hm... mrowki by byly spox tylko ciekawe czy mozna.. prawde powiedziawszy wątpie... lepiej popytac ;) Ja i tak jestem za modliszka ;] [soczek]
SiD Napisano 10 Lipiec 2003 Napisano 10 Lipiec 2003 A mis ie podobaja obu dwie prace pomyslowo , wiec ja jestem zatym abys zrobil modliszke która walczy z mrowkami , no i co ty na to , Stoji modliszka a po niej laza mrówki , to moze wydlac jak walka no nie ? hehehe , NO tak czy tak czlowioek powodzenia ci tlyko zycze i wsyztskiego cvo najlepsze .... :D[piwo] Ps. Mam nadzieje chociasz ze te bitwe postarasz sie skonczyc ..... :( OKi ??
felav Napisano 10 Lipiec 2003 Autor Napisano 10 Lipiec 2003 Wiec zrobie tak: najpierw wymodeluje modliszke, a potem jezeli starczycz czasu i sprzetu mrówki... Zaczn w poniedzialek bo narazie mam sporo roboty
felav Napisano 11 Lipiec 2003 Autor Napisano 11 Lipiec 2003 A tutaj dołączam kilka zdjęć i rysunek, jeszcze raz wielkie podziękowania dla roballa
ChaoS Napisano 11 Lipiec 2003 Napisano 11 Lipiec 2003 No No No ciekawie sie to zapowiada czekam na wiecej (*czyt 1 render*)
Pablo Napisano 11 Lipiec 2003 Napisano 11 Lipiec 2003 hehe kolejna zabojczyni :))...zycze powodzonka...i powiedz mi czy zdecydowales sie juz jaka bedzie koncowa scenka?? pzodr
michaueq Napisano 11 Lipiec 2003 Napisano 11 Lipiec 2003 Proponuje scene tylu: \"Partnerka zjada swojego kochanego meza\" :) To by bylo z zycia wziete ;D [soczek]
felav Napisano 11 Lipiec 2003 Autor Napisano 11 Lipiec 2003 Co do scenki to mam jusz konkretny pomysl i jezeli udzwigne to sprzetowo to go zralizuję: Modliszka będzie \'walczyła\' z mrówkami, mrówki będą ją calą oblepiać, wspinać się po niej itd coś jak teledysk rammsteina links 2 3 4 tyle ze z modliszką
mORPH Napisano 11 Lipiec 2003 Napisano 11 Lipiec 2003 Hmmmmm Kolejna walka :D Zapowiada sie ciekawie. czekam na render
felav Napisano 14 Lipiec 2003 Autor Napisano 14 Lipiec 2003 Ludzie jusz koncza swoje prace, a ja tu dopiero pierszy render wrzucam i to do tego nic specjalnego, no coz po częsci jest to wina sporej ilosci pracki poza bitwa, częciowo ogólnym letnio wakacyjnym lenistwem, ale mysle ze i tak zdarze ze wszystkim (ostatnio tez tak myslalem, a wyszlo tak sobie) Do konca lipca postaram sie wykonczyc modliszke i w sierpniu ostro zabiore sie za reszte... A tu jeszcze zdjecie na ktorym sie bede mocno wzorowal...
giorgione Napisano 15 Lipiec 2003 Napisano 15 Lipiec 2003 Jak zrobisz ją jak na tym rysunku będzie cool!!!!!! Giorgione
Vetis Napisano 15 Lipiec 2003 Napisano 15 Lipiec 2003 narazie spoko 3maj tak a bedzie bobry model.... moja bitwa: http://max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=5268
felav Napisano 18 Lipiec 2003 Autor Napisano 18 Lipiec 2003 A tu siateczka tego co narazie mam, zeby nie bylo ze sie obijam :
Blooddragon Napisano 19 Lipiec 2003 Napisano 19 Lipiec 2003 hehe no piękna, ale chyba jednak nie zaprzeczysz, że SIĘ OBIJASZ:) we want more!!!!:P
felav Napisano 21 Lipiec 2003 Autor Napisano 21 Lipiec 2003 I kolejny mini updejt: nowe proporcje + pancerzyk. W nastepnym tygodniu postaram sie wiecej posiedziec, kompletnie olewajac cala reszte ;)
felav Napisano 2 Sierpień 2003 Autor Napisano 2 Sierpień 2003 Dobra uporałem się z większością pracek niezwiązanych z tym forum i zabieram się za ten projekt. Tutaj malutki updejt. Dziś pomęcze jeszcze troche 2D, a cały jutzrzejszy dziaeń rezerwuje na 3D i ewentualnie KL ;P
felav Napisano 18 Sierpień 2003 Autor Napisano 18 Sierpień 2003 No i efekty wznowienia prac wszystkie nogi i korpus są juz gotowe teraz jedynie dodaje szczegóły, a po jutrze biore sie za textury, zamierzam też zacząć modelować mrówkę. Mam też ogólny zatys otoczenia. A tu taki smaczek:
felav Napisano 20 Sierpień 2003 Autor Napisano 20 Sierpień 2003 GO GO GO!!!! narazie wszsytsko w fazie obrobki, poze modliszki bede dopasowywal jeszcze, narazie bez skrzydelek i pancerzyka, lapki narazie na slowo honoru
felav Napisano 21 Sierpień 2003 Autor Napisano 21 Sierpień 2003 Cos jest nie tak z nogami tej mrowy mozecie powiedzieć mi co? [pomocy]
felav Napisano 21 Sierpień 2003 Autor Napisano 21 Sierpień 2003 I tu poprawki naniesione na mrówe, nad nią popracuję jeszcze z 3h, a potem biore sie za glowę modlichy i texturki otoczenia. Mrówka z założenia nie będzie za szczegółowa bo stosunek wielkości tych dwóch robali to 1:10. A i dam jeszcze jej na nogach trochę futerka shagiem
felav Napisano 25 Sierpień 2003 Autor Napisano 25 Sierpień 2003 Mam pytanie do moderatorów, czy jezeli wrzucę final render w srodę / czwartek(27/28.VIII) będzie on brany pod uwagę w przyznawaniu nominacji? Dobra juz znam odpowiedź. Teraz nie mogę specjalnie dawać renderów bo mam problemy z netem i nic mi poza gg nie działa. Moge powiedzieć tylko że mam już gotowe otxturowane podłoże, gotową mrówę z dodanymi bonesami i skinem, a w modliszce została mi jeszcze połowa texturek, wiec teraz tylko oswietlenie (jak myslicie jakie będzie najlepsze? skylight, czy moze jakis spot/area + omi?) no i final render (z dofem i GI w 1000x1500 bedzie renderowało się na moim kompie coś kolo 12-15h ;P
felav Napisano 29 Sierpień 2003 Autor Napisano 29 Sierpień 2003 Final rendera postaram się wrzucić jutro o ile przez noc mi się przerenderować zdarzy
felav Napisano 1 Wrzesień 2003 Autor Napisano 1 Wrzesień 2003 No i stralo sie, skonczylem, moze nie w takim stylu jak bym chcial, ale coz bywa. Po wielkich problemach z renderem (crash po 25 h) i samospaleniu sie monitora dzieki uprzejmosci wielu osob udalo mi sie to wyrenderowac raz jeszcze tyle ze z mniejszymi parametrami rendera i rozdzielce 800x600. Teraz siedze w kafejce, bo domowy komp w ostatnim tygodniu stracil neta i monitor i publikuje te wypociny. Mam nadzieje ze moja praca wezmie jeszcze udzia w procesie nominacji, chocia narazie licze bardziej na jakis ud szczescia niz na jakosc modlichy. W duzym stopniu zrealizowalem moje cele i jestem dumny chocizaby z rozlozenia na UV (cala modliszka to jeden object i jedna texturka) jak i samej texturki, teraz kilka slow dla jury (niestety tylko w poliszu bo kafejkowy czas mi sie powoli konczy) Na poczatku chcialem przedstawic modliszke, potem doszedl pomysl dolozenia do tego mrowek. Modliszka miala z nimi walczyc ale i tu zamysl sie zmienil i zostala nieco zaskoczona modliszka ktora spadla sobie gdzies z wyzszej galazki wprost w srodek mrowisa, pierwsi mieszkancy ruszyli zobaczyc co tak wlasciwie sie stalo... Mrowek mialo byc kolo 40, ale tu moj sprzet odmowil wspopracy i zostalo ich kilka... Teraz moze kilka technicznych detali: scenka ma troche ponad 200k polygonow i na PIII 533 +128MB + Riva TNT 32ultra renderowao sie 17h Texturki powstawaly na bazie zdjec zamieszczonych na poczatku topica, ktore poddalem sporym photoshopowym modyfikacjom Uzywalem maxa 5 + brazila Prace stworzylem oczywiscie sam i nie opieralem sie na zadnym innym istniejacym projekcie Oceniajcie i komentujcie
dawid Napisano 1 Wrzesień 2003 Napisano 1 Wrzesień 2003 modlich jest świetny, ale jakość composingu pozostawia wiele do życzenia (np, modliszka nie rzuca cienia )
felav Napisano 2 Wrzesień 2003 Autor Napisano 2 Wrzesień 2003 No cosz znowu sie nie udalo, co do tego cienia i innych drobiazow tez zaluje ale mialem poprostu tylko to jedno podejscie do finala ;( A tak BTW to pisze jusz z pracowni informatycznej IV LO w Poznaniu ;)
KAIN Napisano 3 Wrzesień 2003 Napisano 3 Wrzesień 2003 felav a co z poznania jesteś?? Ogólnie ok tylko ten cień tak tródno zrobic ?? pozdro KAIN
felav Napisano 9 Wrzesień 2003 Autor Napisano 9 Wrzesień 2003 Nom z poznania, a co do cienia to moze przerenderuje to jeszcze raz tak dla siebie...
Rekomendowane odpowiedzi