Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

czytales co pisalem??? jesli nie to Ci mowie ze poprawilem tylko nogi, a na material i wlosy nie macie patrzec !

pozdr

• Odpowiedzi 116
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

No i stalo sie !! :((( mam uszkodzone pliki od mojego komara !! :((...komp mi sie sam zrestowal podczas pracy w maxie...i zaden nie chce sie otworzyc, nawet autobacki :(((...czyli koniec z komarem....ehhhh !!:(

Napisano

Hmm, jesli zaden z kilku plikow sie nie chce otworzyc, to bym nie skreslal pracy- wieksze prawdopodobienstwo, ze to z instalacja maxa cos jest nie tak. Jak na moj gust, podczas pracy w maxie system nie tyka kopii zapasowych, co najwyzej podczas zapisywania pliku moze wystapic blad.

No chyba, ze miales tylko jedna wersje a backup sie nie zapisal. To by byla wielka szkoda- Twoj komar to dotychczas jedna z najlepszych i najbardziej zaawansowanych prac :/.

Napisano

To jest niestety urok 3dsmax:(. Spróbuj przesłac je komuś, kto ma dobrego maxa, moze je odczyta. Jednak najlepiej abys je mergował przez maxowski browser, pomaga w 90% przypadków.

Inne programy tez maja tendencje do wieszania, jednak o wiele rzadsza, na przyklad XSI lubie sie wiesznac raz na tydzien, gdy sie ostro miesza, badz dodaje skrypty i addony na zywo.

Co dziwne, przez pol roku uzywania, ani razu nie walnela mi sie Maya. Przez to oduczylem sie saveowania co 5 minut.

Zycze powodzenia z plikami *.max, nie poddaj sie i walcz,

pozdr

Napisano

wlasnie nie mam kopi :(((...zaczne robic innego robaka...i juz bede robil po kazdym jakims wiekszym kroku KOPIE !!!...a co do Merge...w ogole nie chce odczytac :(

pozdr

Napisano

Ja mam kopie pliku nawet na ftp\'ku bo po stracie wszystkiego co związane z maxem jestem o wiele ostrożniejszy.

Składam szczere kondolencje Pablo:(.

Na pocieszenie[piwo][piwo][soczek][winko] czyli wszystko co najlepsze. Nie łam się.

pozdro

KAIN

Napisano

Ja co kilkanascie savow robie kolejna kopie, a save\'a robie co kilka-kilkanascie czynnosci ;). Np. moj szerszen ma juz 25 plikow.

I wspolczuje komara, wiem jak ciezko jest stracic owoc wielu godzin pracy. A na pewno tym trudniej, ze nieublaganie zbliza sie koniec bitwy :(. Nie poddawaj sie tylko Pablo :).

Napisano

Pablo, jak możesz to prześlij mi ten uszkodzony plik mailem, zobaczę czy coś da się zrobić bo nie wierzę, że miałbyś porzucić ten projekt, to jest poprostu niedopuszczalne !! trzymaj się

Napisano

No współczuję, pracka naprawdę ładnie sią zapowiadała. Radzę robić kopie jak najczęściej. Ja do swojego modelu mam już 28.

A najlepiej nadaje się do tego zachowywanie ze zwiększonym numerkiem.

Jest to opcja \"Save Incremental (+)\" w ustawieniach skrótów klawiaturowych. Ja mam do tego podpięte alt+ctrl+s i co jakiś czas wciskam.

pozdro

Jacek

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności