Jedrush Napisano 11 Lipiec 2003 Napisano 11 Lipiec 2003 hi. Chcialem poznac wasze opinie na temat programow maya i 3dsmax , ktory z tych dwoch wolicie , i z jakiego powodu wybraliscie ten a nie inny i co o nich sadzicie ... jesli ktos uzywa jeszcze jakis innych programow , tez niech sie wypowie ... ja czuje sie dobrze w srodowisku 3dsmax ale ostatnio zaczalem doceniac mozliwosci mayi ... no ale nie wazne ... czekam na wasze opinie
MiP Napisano 11 Lipiec 2003 Napisano 11 Lipiec 2003 witam widzialem (mam) maye 4,5 i 5 oraz maxa 5, uzywam maxa, przyzwyczaiłem sie do niego, wydaje mi sie bardziej przyjazny, poreczny, ale moze to dlatego ze mayi prawie w ogóle nie uzywalem:). Podstawowe wyposażenie mayi jest o niebo leprze niż w maxie, np robienie włosów, sierści, chmur, większy wybór materiałów itd.
Gość Karawan Napisano 11 Lipiec 2003 Napisano 11 Lipiec 2003 REBUZZ - a powiedz DLACZEGO ? rozwin tamat
rebuzz Napisano 11 Lipiec 2003 Napisano 11 Lipiec 2003 heheh wiesz co Karawan.....nie bede tu pisal wszystkich zalet mayi...itd.. bo teraz sie pakuje i nie mam zbytnio czasu....ale zacytuje ci wypowiedz \"crysa\" z forum : \"MAX JEST DOBRY, MAX JEST BARDZO DOBRY, MAX JEST SUUUUPER, ale maya jest lepsza\" A jak dalej nie wiesz czemu maya jest lepsza to przejrzyj sobie pare topicow o podobnym temacie.....zreszta jestes moderatorem to powinienes wiedziec ze takie podobne tematy byly kiedys omawiane....... POZDRO :]:]
Pablo Napisano 12 Lipiec 2003 Napisano 12 Lipiec 2003 ja niestety nie wiem jak jest z Maya bo nie mialem jesscze z nia stytcznosci...ale slyszalem wiele i chyba bedzie trzeba go sprobowac :)) pozdr
saygon Napisano 16 Lipiec 2003 Napisano 16 Lipiec 2003 ile razy mozna?? podoba ci sie max to siedz w maxie nie odpowiada ci to przerzuc sie na maye. prosta sprawa. kazdy lubi cos innego.
giorgione Napisano 16 Lipiec 2003 Napisano 16 Lipiec 2003 Racja Saygon:D:D:D:D:D (A ja i tak wolę maxa):P Giorgione
adek Napisano 18 Lipiec 2003 Napisano 18 Lipiec 2003 Dokładnie. Nie ma sensu wstrzynać podobnych rozmów. Jest to bez sensu bo wszystko zależy od człowieka, jego umiejętności, znajomości programu, doświadczenia. Każdy robi w tym w czym lubi, co mu najbardziej pasuje. W Europie przyjął się max (zdecydowanie), na zachodzie Maya ... ale to nie znaczy ,że dane oprogramowanie jest lepsze czy gorsze ...
Jiggle3d Napisano 18 Lipiec 2003 Napisano 18 Lipiec 2003 Jeżeli weźniemy wzór: (funkcjonalność*możliwości*przystepność materiałów edukacyjnych*szybkość pracy)/awaryjność to z moich doświadczen z programami i \"obliczen na oko\" lista wygląda tak: 1.XSI 3.5 2.Cinema 4d 3.Maya 5.0 4.Max 5.Lightwave 6.Houdini i inne Oczywiście to dość subiektywna i pomiająca skrajności lista. Wazne abyś sie dobrze czuł w programie, najlepiej pooglądał filmy z pracy zawodowców i wyobraził siebie w ich roli. Jeżeli weźniemy nowy wzór: (funkcjonalność*możliwości*przystepność materiałów edukacyjnych*szybkość pracy)/awaryjność*cena i ekonomia to lista jest inna, wrecz odwrotna:D Wszystko lezy w rekach twórców programów. Ważne, aby program był ciągle rozwijany,używany na skalę swiatową = miał dużą i bogatą społeczność.
Jiggle3d Napisano 18 Lipiec 2003 Napisano 18 Lipiec 2003 Originally posted by Adek W Europie przyjął się max (zdecydowanie), na zachodzie Maya ... Byłbym ostrożny z takim stwierdzeniem, w końcu Polska to nie cała Europa[lol2] Podział udziałów programów jest dla tych kontynetów bardzo równy, wrecz stały. Zbyt duża skala.
MeG Napisano 26 Sierpień 2003 Napisano 26 Sierpień 2003 kurcze znowu ten temat \" a co jej st lepsze \" ludzie ile mozna .... [co?] w kolko to samo kazdy swoje lubi i tyle
Gość maciek32 Napisano 9 Luty 2008 Napisano 9 Luty 2008 Jak dla mnie dużo lepszy jest max, ponieważ się do niego przyzwyczaiłem, ale to nie jest dobry powód aby z niego korzystać. Najlepiej wypróbować dwa programy ( ściągając triale aby nie płacić pieniędzy ) i dopiero wtedy wybrać najbardziej odpowiadający.
voyager Napisano 9 Luty 2008 Napisano 9 Luty 2008 ^moja nominacja na gravediggera roku - ponad 4 letni wątek o_O
Gość kathh Napisano 14 Kwiecień 2009 Napisano 14 Kwiecień 2009 Dobra, przez przypadek trafilem na ten temat, ale celowo szukalem:P Zastnawiałem sie w co lepiej inwestowac czas, czy uczac sie 3dmaxa czy mayi, i jak na rynku pracy wyglada popyt na umiejetnosci w tych programach. Ja szukajac programow do tworzenia 3d znalazlem cos takiego jak Strata 3d. Osobiscie nie znalazlem za wiele o tym programie. Za wiele tez w nim nie umiem, ale moze ktos z Was sie zna lepiej i powie mi jak Strata wypada przy reszcie
vrocker Napisano 14 Kwiecień 2009 Napisano 14 Kwiecień 2009 Może to ci pomoże: http://cgenie.com/articles/104-cg-community-survey-upgrades-09.html
Tomek Kosiorek Napisano 14 Kwiecień 2009 Napisano 14 Kwiecień 2009 Strata to starawy soft Mac'owy 3d? Z tego co pamiętam słabo wypada.
Rekomendowane odpowiedzi