Matchias Napisano 23 Październik 2005 Napisano 23 Październik 2005 Witam Oto moja pierwsza ukończona praca w tej galerii. Robione w LightWave Na Athlonie 2500; 512 ram; Radeon 9200 64 MB Renderowało się w rozdziałce 1024x768 ok 5h. A tu link do obrazka o większej rozdzielczości: http://img40.imageshack.us/img40/7123/gitarfinal016zd.jpg A WIPa z pracy można przejżeć tutaj: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=17745 Pozdrawiam
dyonizoss Napisano 23 Październik 2005 Napisano 23 Październik 2005 Musze przyznac ze swietnie Ci to wyszło, szczególnie dbałośc o szczegóły ( odcisk palca na kołeczkach czy pył na główce) Swietne shadery i wogóle mi sie bardzo podoba :) PoZdRo
DraB Napisano 23 Październik 2005 Napisano 23 Październik 2005 Bardzo ladne, ale gitara bym tego nie nazwal. Raczej trzonkiem gitary :)
maras Napisano 23 Październik 2005 Napisano 23 Październik 2005 Materiały i render rewelacja, czarne, smutne tło troszkę mi nie pasi...
piotrek Napisano 23 Październik 2005 Napisano 23 Październik 2005 Muszę przyznać, że te materiały to rzeczywiście świetne są. Tło dałbym białe, albo np. mapkę HDRI.
MonsterDream Napisano 23 Październik 2005 Napisano 23 Październik 2005 No no pracka cudowna. Bardzo realistyczna
Belus Napisano 23 Październik 2005 Napisano 23 Październik 2005 Powiem tylko... WOW! No i może jeszcze, że praca jest świetna. (No i te struny...)
Matchias Napisano 24 Październik 2005 Autor Napisano 24 Październik 2005 Witam Dzięki za miłe słowa cieszę się że sie wam podoba moja gitara. Trochę pracy w nią włożyłem, fajnie że to doceniacie. Pozdrawiam
TrojkaT Napisano 24 Październik 2005 Napisano 24 Październik 2005 to nie jest zaden trzonek gitary:) tylko glowka gitary :D no ladnie najlepiej mi sie podoba ten odcisk na kluczu :D
pmpm Napisano 25 Październik 2005 Napisano 25 Październik 2005 bardzo realistycza praca. ja też pracuje nad gitarą i mam nadzieje że efekt będzie podobny
Gość Savoy Napisano 25 Październik 2005 Napisano 25 Październik 2005 No wreszcie pracka na Lightwave, myślałem że tylko ja zamieszczam prace zrobione na LW. Ponieważ uwielbiam realizm wiec wtrącę swoje 3 grosze. Pracka ładna, podobają mi się szczegóły które w takich pracach są ważne. Trochę za ciemno (nie ma backgrundu) Sądząc po czasie renderowałeś na "silniku" LW (Fprime raczej odpada). Polecam Kraya w dalszych testach.... :) Czekam na dalsze prace. Pozdr
Linus Napisano 25 Październik 2005 Napisano 25 Październik 2005 to nie jest ani trzonek ani główka, to jest gryf... A co do pracki to wszystko jest dla mnie git, tylko zmienił bym minimalnie materiał strun... Wyglądają bardziej sznurkowato niż strunowo ;)
mateusz_s Napisano 25 Październik 2005 Napisano 25 Październik 2005 ufff.. no w końcu ktos powiedział "gryf" bo juz drgawek dostawałem.... elegancka praca... mam pytanie czy masz reszte tej gitarki czy tylko ten "gryf" ?? sam tez robilem dosc szczegolowa gitare tyle ze elektryka, ale nie przyszlo mi do glowy zeby robic... odciski palców na motylkach.... ;D dobra robota...
blood_brother Napisano 25 Październik 2005 Napisano 25 Październik 2005 Linus: Nie do konca masz racje. Owszem jest to czesc gryfu ale dokladnie to jest to glowka tak jak mowi trojkat. A co do modelu to sie powtorze ze jest bardzo dobry, materialy swietne ale tlo mogloby byc bardziej urozmaicone niz jednolita czern.
Matchias Napisano 28 Październik 2005 Autor Napisano 28 Październik 2005 Witam To może dopowiem kilka rzeczy. Renderowałam na silniku LW, który jak wiadomo duuuuuuuuuużo czasu zajmuje, Kraya jeszcze na oczy nie widziałem (wogóle to o nim nie słyszałem - wstyd) Kilka uwag bylo odnośnie tła, wzorowałem się na fotkach robionych właśnie na czarnym tle gdyż bardzo mi się takie podobają. Tło nie jest jednolicie czarne, w tle jest czarny materiał taki jak na "podłodze" tylko że słabiej oświetlony - no właśnie może zbyt słabo. Dzięki jescze raz za komentarze Pozdrawiam
hkropinski Napisano 28 Październik 2005 Napisano 28 Październik 2005 ładna praca, materiały i model, ale pobawiłbym się jeszcze bardziej dof-em. pozdrawiam
Pawelkos Napisano 28 Październik 2005 Napisano 28 Październik 2005 dolaczam sie do ohow i ahow, odcisk palca bardzo mi sie podoba i w ogole dbalosc o detale i tak samo jak wiekszosci nie podoba mi sie to czarno tlo ale to tylko jedno takie male ale, gratuluje pracki
Rekomendowane odpowiedzi