Solaker Napisano 12 Lipiec 2003 Share Napisano 12 Lipiec 2003 Witam wszystkich Jako początkujący grafik postanowiłem spróbować moich sił w Bitwie. Mój temat pracy to ważka, kończąca swój lot na jakiejś łodydze. Wiem, że wcześniej ktoś już zadeklarował ważkę jako temat swojej pracy, więc czy musze zmienić mojego owada, czy też mogę już zabrać się do pracy? Mam zamiar \"skopiować\" >>TO zdjęcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 12 Lipiec 2003 Share Napisano 12 Lipiec 2003 Zycze powodzenia..a co do tego ze ktos juz to robi to wcale nie oznacza ze Ty tego nie mzoesz zrobic...liczy sie wykonanie i efekt koncowy, wiec do dziela powodzenia pzodr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Kucharz Napisano 12 Lipiec 2003 Share Napisano 12 Lipiec 2003 ... chęci też się liczą :D ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaker Napisano 12 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 12 Lipiec 2003 Zamieszczam pierwsze renderki. Tak tylko żeby pokazać, że jednak w tym temacie działam. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaueq Napisano 12 Lipiec 2003 Share Napisano 12 Lipiec 2003 No i dobrze... teraz czekamy na wiecej i czesciej ;) [soczek] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 12 Lipiec 2003 Share Napisano 12 Lipiec 2003 nie spiesz sie jest duzo czasu..powodzenia:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaker Napisano 13 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 13 Lipiec 2003 Kolejny update. Szczerze mówiąc myślałem, że szybciej mi będzie szło to modelowanie, bo sporą cześć nocy i godzinkę dzisiaj na to poświęciłem, a postępów jakichś wielkich nie widzę. No ale za to jestem zadowolony z każdego zrobionego do tej pory elementu, a o to chyba chodzi. :) >>Renderek >>Siatka bez wygładzonego odwłoka i korpusu Aha, no i założenie jest takie, że ta ważka to taki zdalnie sterowany, japoński pół-robocik. Na plecach będzie miała plecak-odbiornik i do tego kilka kabelków odchodzących z głowy. Ciągle się jednak zastanawiam, czy nie pozostać przy \"konwencjonalnej\" ważce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaker Napisano 13 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 13 Lipiec 2003 Ważka dostała ode mnie resztę nóg i skrzydła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr. eA Napisano 13 Lipiec 2003 Share Napisano 13 Lipiec 2003 Ta wazka ma skrzydla wygiete jak jakis ptak, wydaje mi sie ze nie jest to mozliwe. PS: czy sa wazki 2 skrzydlowe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaker Napisano 13 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 13 Lipiec 2003 Te skrzydła to obecnie mój największy problem. Kombinowałem z nimi masę czasu, a ciągle coś mi w nich nie pasuje. Nie jestem do końca pewny, czy skrzydla ważki mogą się wyginać, czy też są całkiem sztywne. No cóż, zobaczę jak będzie lepiej wyglądało. PS: czy sa wazki 2 skrzydlowe?Obejrzalem mase zdjęć, ale nie znalazłem żadnej 2 skrzydłowej ważki. Wszystkie mają po 2 pary skrzydeł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saganov Napisano 14 Lipiec 2003 Share Napisano 14 Lipiec 2003 Witam Tez robie wazke, dlatego jestem ciekaw jak tobie pojdzie :D Wskocz sobie na www.dragonflies.org znajdziesz tam mase zdjec wazek, Troche juz tych zdjec poprzegladalem i w twoim modelu brakuje mi bulwiastych oczu no i wspomniane juz skrzydla. Maja 2 pary. Ale generalnie mi sie podoba, zajrzyj na ta stronke byc moze znajdziesz jakies pomocne mateiraly. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaker Napisano 16 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 16 Lipiec 2003 Saganov: wielkie dzięki za linka. Przydał się i to bardzo. :) A teraz mały update. Coś mi to wolno idzie, bo z tą głupią głową się długo męczyłem. Jakaś niemoc twórcza, czy coś. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 16 Lipiec 2003 Share Napisano 16 Lipiec 2003 ladnie to wyglada musze przyznac :)))...wszystko prezjrzyste :))...teraz ladnie otexturuj i prezchodzisz dalej :] pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaker Napisano 24 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 24 Lipiec 2003 Po dłuugiej przerwie, spowodowanej kilkudniowym wyjazdem i pewnym zastojem twórczym, załączam już lekko oteksturowaną ważkę. Głównie chodzi mi o to, abyście ocenili kompozycję, DOF-a itp. Teksturka pozostanie utrzymana w tym stylu, jaki jest teraz (może lekko zmienię kolor - może niebieski?). Ciągle kombinuję z usyskaniem większego realizmu. Jakieś sugestie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaker Napisano 24 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 24 Lipiec 2003 mały update. DOF-a na razie nie daje, bo za bardzo wydłuża czas renderingu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 24 Lipiec 2003 Share Napisano 24 Lipiec 2003 hmm..wedlug mnie za jasny jest ten tulow..moglbys troche zrobic bardziej realistyczniej...bynajmniej postaraj sie :)) pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaker Napisano 25 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 25 Lipiec 2003 No i kolejny kroczek do przodu. :D I kolejny problem. Scena oświetlona jest skylightem z bitmapą (taka sama jak tło). Jak włączę DOF-a, to skylight oświetla scenę, ale bez bitmapy (zwykłym, białym światłem). Aha, wszystko dzieje się w Brazilu. Ma ktoś jakiś pomysł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaker Napisano 26 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2003 Finished ~ 90% ;) Byłbym wdzięczny gdyby ktoś napisał co o tym sądzi. Podrasuję jeszcze część tekstur, pomaluję skrzydła, dodam łodyżkę i praca skończona. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 26 Lipiec 2003 Share Napisano 26 Lipiec 2003 hmmm..wedlug mnie powinies dac troche malego bumpa...lub matowosci...bo jakos sztucznie to wygldaa....poza tym cezkam na teksturki skrzydel.. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaker Napisano 26 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2003 Update. Kolor skrzydeł zmienię. Dam chyba troszkę lżejszego DOF-a. Nogi są jeszcze praktycznie w ogóle nie oteksturowane, znaczy nie tak, jakbym chciał. Powiedzcie przynajmniej, czy ta praca prezentuje w ogóle jakiś wymierny poziom, czy tylko zajmuje miejsce na bitwie. ;) >>Ważka v0.8 Pablo: Dzięki, że przynajmniej ty jeden komentujesz [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadX Napisano 27 Lipiec 2003 Share Napisano 27 Lipiec 2003 Ciesz się, że w ogólę ci ktoś komentuję. :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rebuzz Napisano 27 Lipiec 2003 Share Napisano 27 Lipiec 2003 Originally posted by Solaker Powiedzcie przynajmniej, czy ta praca prezentuje w ogóle jakiś wymierny poziom, czy tylko zajmuje miejsce na bitwie. ;) no stary nie uzalaj sie tu tak......praca jak pracka.......niezla nawet dobra.....ale jeszcze ja dopracuj....!!! i nie martw sie ze ci malo osub komentuje......bo teraz pracek w Bitwie jest masa...i nie kazdy prawie nie trafia na twoja..... czekam na updaty!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dramaturg Napisano 29 Lipiec 2003 Share Napisano 29 Lipiec 2003 cześć bardzo fajnie - też robię ważkę, tylko moja mi się mniej podoba :( pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltansz Napisano 29 Lipiec 2003 Share Napisano 29 Lipiec 2003 JA TEZ ROBIE WAZKE!!!!!! Ale jestem daleko w polu. fajna pracka. Pozdrowionka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaker Napisano 29 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 29 Lipiec 2003 Sorry że tak ostatnio zrzędziłem. [piwo] Mam nadzieję że nikt nie będzie mi wypominał ;) No i znowu wziąłem się do roboty. Już w zasadzie wszystko zrobione, jedynie oczy maksymalnie skopałem...[killer] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 30 Lipiec 2003 Share Napisano 30 Lipiec 2003 Co do oczu to sprobuj zagescic strukture \"oczek\" i odwrocic bump\'a bo mam wrazenie ze wygladaja jak pileczka golfowa ;) Ogolnie pracka w porzadku, super Ci wyszly skrzydelka. Pozdro [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaker Napisano 31 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 31 Lipiec 2003 Zapomniałem dodać 2 renderkow zrobionych bardzo spontanicznie, podczas pewnej rozmowy na GG. Nie muszę chyba dodawać, że obrazki te są jedynie dla poprawienia samopoczucia i nie traktujcie ich poważnie. ;) Pierwszy obrazek: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaker Napisano 31 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 31 Lipiec 2003 I drugi renderek: (ten akurat wydaje mi się całkiem ciekawy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaker Napisano 31 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 31 Lipiec 2003 Jak wam się podobają takie oczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pigmej Napisano 31 Lipiec 2003 Share Napisano 31 Lipiec 2003 OK.[spox] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pigmej Napisano 31 Lipiec 2003 Share Napisano 31 Lipiec 2003 OK.[spox] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 31 Lipiec 2003 Share Napisano 31 Lipiec 2003 Teraz oczka sa super, wygladaja dosc naturalnie. Wazka w kosmosie rokz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beeper Napisano 2 Sierpień 2003 Share Napisano 2 Sierpień 2003 heheh ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid Napisano 2 Sierpień 2003 Share Napisano 2 Sierpień 2003 hoho fajne zdjęcie - zrobilbym to chętnie w 3d :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MJ Napisano 7 Sierpień 2003 Share Napisano 7 Sierpień 2003 przez moment myslalem ze sceneria mnie zabija ale potem uswiadomilem sobie prawde :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaker Napisano 16 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 16 Sierpień 2003 No cóż, z braku siły i czasu kończę mój projekt. (Za 2 dni będę już żeglował po bałtyku :D ) Jestem bardzo zadowolony z tego, że udało mi się pracę doprowadzić do końca. Wprawdzie niektóre elementy wolałbym widzieć w innym (lepszym) wykonaniu, lecz jak już pisałem, na poprawki za późno. W każdym bądź razie ta Bitwa wiele mnie nauczyła. Zacznając ją miałem 2 razy mniej doświadczenia ze środowiskiem 3D niż teraz. :) Tekst dla jury: Moja praca przedstawia ważkę w locie, szykującą się do lądowania. Zdjęć użyłem przy tworzeniu tekstury skrzydeł, reszta tekstur została stworzona ręcznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi