Jump to content

D.I.P.R.I.P. - polski Mod do HL2

Guest Pacanusmaxus

Recommended Posts

Guest Pacanusmaxus

Mamy przyjemność ogłosić istnienie strony domowej polskiego Mod'a do HL2 - D.I.P.R.I.P. Chcielibyśmy pokazać nasz pomysł i to co udało nam się do tej pory zrobić.

D.I.P.R.I.P. jest całkowitą konwersją oryginalnego trybu multiplayer HL2. Rozgrywka jest oparta na walce pojazdów w powojennych środowiskach. Pojazdy posiadają wiele "zaczepów" na broń, którą można znaleźć na arenach walki. Planowane tryby rozgrywki to: deathmatch, teamdeathmatch i capture the flag. Będzie również możliwość włączenia tryby ulepszania samochodów za pieniądze uzyskane z niszczenia przeciwników.

Akcja rozgrywa się w znajomych polskich sceneriach. Kluczowymi miejscami w powojennym świecie są obszary bogate w nieskażoną wodę, jedzenie i paliwo. Większość terenu pozostała w "mechanicznie niezniszczonym" stanie. Opuszczone centra miast, hipermarkety, rafinerie, wiejskie magazyny żywności, stare bazy

wojskowe, i temu podobne miejsca są arena zaciekłych walk.

Więcej informacji na temat fabuły i rozgrywki można znaleźć na naszej stronie domowej (narazie tylko w angielskiej wersji językowej): www.diprip.com

market001_small.gif market004_small.gif

pgr001_small.gif pgr003_small.gif

hummer001_small.gif Static_StaircaseEntrance_small.gif

ConceptMaluch_small.gif

[/url]

Więcej screenshotow można znaleźć na naszej stronie w dziale Media:

http://www.diprip.com/gallery.php

Bylibyśmy wdzięczni za wszelkie wsparcie i pomysły, które można zamieszczać na naszych forach:

http://www.diprip.com/forums.php

Nasz Mod powstaje przy wsparciu ze strony Zakładu Grafiki Komputerowej na Wydziale Informatyki Politechniki Szczecińskiej

http://zgk.wi.ps.pl/

Zespół D.I.P.R.I.P.

• Replies 12
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Guest Pacanusmaxus

Problemy są ale do pokonania :) Aktualnie nad tym pracujemy. Pojazd de facto bardzo nie rozni sie od ludzika tylko ze Valve nie zrobilo obslugi sieciowej dla pojazdow i robimy to teraz podobnie jak to dziala dla ludzika.

Guest Pacanusmaxus

Narazie nie planujemy daty wypuszczenia pierwszej wersji. W tej chwili przeprowadzamy wylacznie testy wewnetrzne. Samochod, ktory widac na screenshotach sluzy narazie tylko do testow ale ma juz spora czesc zamierzonej funkcjonalinosci. Narazie polecamy uzbroic sie w cierpliwosc ;)

no fajno, ze kolejna inicjatywa jest,,,ale jest ALE: ludzie ile wy macie lat? studiujecie na politechnice!? wy reprezentujecie polskie cg? az mnie krew zalewa :P kur... wezcie sie zmobilizujcie i zrobcie to porzadnie, ile jeszcze polskie produkcje nie beda sie umywac do swiatowcyh ?! widzialem modele do moda hl-a2 na 3dtotal.com... byly 5 razy lepsze! wezcie sie do roboty,. alebo bedziecie kontunuatorami polisz kicz! (... naszeczescie jest wiedzmin, painkiler, people can fly, nawet bz :] > oni daja nadzieje, ze polish cg bedzie w swiatowej czowolce , nie uwazacie?)

Nie wiem czy te czasy dawno minely. Ale ja jestem zwolennikiem, ze grafika swoaj g=droga a grywalnosc swoja. Wole znosnia grafe i duzo "miodnosci" niz ultra pro grafe i zero grywalnosci. A po zatym polish cg w swiatowej czolowce nie zalezy od tego jaki jest produkt , a raczej jaki jest jego marketing :]

Hehe, widziałem jak mój znajomy (niegdysiejszy klanowicz Tribes) gra w UT2k4. Wyłączył wszystkie detale, zjechał z texturami na minimum i wyłączył sobie broń, by nie zasłaniała widoku (a grał na 3 gigowym procku i GF6800 ;))

Level fajny, bloki trochę klockowe, ale w grze pewnie nie będzie tego widać. Hummer świetny.