Jump to content

Recommended Posts

Posted

Choć temat tego forum nie jest związany bezpośrednio z owadami, to dotyczy on właśnie rozgrywającej się bitwy. Niestety, niektórzy uczestnicy nie mogą aktualizować swoich prac na forum i wogóle wejść na stronę www.max3d.pl, co utrudnia im równorzędną konkurencję z innymi.

Ale do rzeczy: przytaczam list mojego brata (Tomek Kucharz) który wysłał go do kochanej naszej i jedynie słusznej T.P.s.a.

Brzmi on tak:

\"Problem dotyczy braku możliwości korzystania ze strony www.max3d.pl, www.max3d.pl

Ostatnio bardzo często występuje problem z łaczeniem się z ww. stroną. WIadomo mi, że problemy występują użytkowników SDI, Neostrada, numer dostępowy 0202122 .

Nie było by nic dziwnego gdyby nie fakt, że znajomi użytkownicy korzystający z innych łączy niż TPsa nie mają takich problemów.

Problem nie występuje cały czas ale w ostatnich dniach coraz częściej.

Ostatnio w dniach 12-07-2003 (od godzin popołudniowych) do 14-07-2003. W tym właśnie czasie dostęp do ww. strony był niemożliwy ani przez numer dostępowy (Kraków), ani SDI (Jadowniki) - sprawdzałem również u znajomych (SDI, Neostrada, łącze komutowane 0202122).

W tym samym Czasie inni użytkownicy (sieci osiedlowe, Autocom) nie mieli jakichkolwiek problemów. Chce zaznaczyć, że charakter mojej pracy zawodowej ściśle łączy się z ww. stroną co było głównym powodem instalacji SDI.

Zwracam się z pytaniem - dlaczego takie problemy występują u użytkowników SDI, Neo, 0202122. Co może być przyczyną - jak uniknąc takich problemów. Dlaczego właśnie przy tej trownie występują ww. problemy

BARDZO PROSZĘ O ODPOWIEDŹ.

JEST TO SPRAWA DLA MNIE BARDZO WAŻNA

Dziękuję\"

Telefoniczna rozmowa z technikiem nie przyniosła żadnych rezultatów.

\"To nie nasza sprawa\" - skwitowali

NO COMMENTS

Z tego co wiem, z korzystaniem z forum i www.max3d.pl mają problemy min. Chaos, czy Pablo (który może wejść a nie może pisać postów...).

KOŃCZĄC:

Chciałbym zaznaczyć, że bitwa wciąż trwa i że istnieje problem. Galeria nie uaktualniana nie oznacza galerii \"martwej\". Nie jestem specem od informatyki, ale proszę adminów: CZY DA SIĘ COŚ Z TYM ZROBIĆ?

Bo czas bitwy ucieka...

P.S. Adminów proszę o nie przekierowywanie tego wątka gdzie indziej. Osoby mające problemy z dostepem do forum i toczący bitwę będą zaglądać właśnie tu... być może znaleźli sposób na ominięcie problemu...

P.P.S. Kolejnym tematem do bitwy może być T.P.s.a....

• Replies 20
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

potwierdzam - sa problemy na sdi - od wczoraj nie moglem sie dobic do strony. u kolegi to samo. teraz pisze z uczelni, z lacza szkieletowego ;) i dziala.

Posted

U mnie dopiero po 17.00 uruchomiła się stronka - tak to całe dwa dni nic z tego nie wyszło (cała niedziela i poniedziałek zmarnowany):(:(:(:(

Ale już jest ok :D:D:D:D

Giorgione

Posted
Originally posted by giorgione

U mnie dopiero po 17.00 uruchomiła się stronka - tak to całe dwa dni nic z tego nie wyszło (cała niedziela i poniedziałek zmarnowany):(:(:(:(

Ale już jest ok :D:D:D:D

Giorgione

Dlaczego zmarnowany? Ja tez nie mogelm sie polaczyc ale pracowalem troche nad projektami wczoraj i dzsdiaj dalem update wiec w czym tu widizsz problem??

Posted
Originally posted by mORPH

Dlaczego zmarnowany? Ja tez nie mogelm sie polaczyc ale pracowalem troche nad projektami wczoraj i dzsdiaj dalem update wiec w czym tu widizsz problem??

Ponieważ ja nie mam neta tylko znajomi - a oni nie mają maxa itp.

Giorgione

Posted

Ja też nie mogłem sie połączyc z max3d.pl, chociaz mam net za pośrednictwem sieci osiedlowej, zakladanej przez odpowiednia \"firme\". Własciwie to dalo sie wlaczyc, ale po ok. 10 min czekania stronka sie z bolem zaladowala, nie mowiac juz o postowaniu... wiec moze to nie tylko tpsa...

Posted
A więc widzę, że nie tworzyłem tego tematu \"na darmo\"... Być może odezwie się więcej \"bitwowiczów\" którzy nie mogą uaktualniać prac...

Na przykład ja... Calutka niedziela od rana i dzisiaj do teraz, czyli do 19.

Posted

LOL widze ze tu niektorzy zyc bez

tejze strony nie moga :o :P

Mi tez nie dzialala ale to nie nasza wina

i watpie czy cos sie na to poradzi

Psikus poprostu i tyle [piwo]

Posted

o ile dobrze pamiętam jakiś czas temu problem także się pojawił lecz nie było bitwy i chyba niewiele osób zwróciło uwagę, wówczas myślałem, że to u mnie coś nie tak ale teraz widzę wpływ sił wyższych, które ingerują w nasze życie (to pewnie nasz kochany monopolista usług internetowych ale kto wie... ;) )

pozdr

Posted

Była to wina TPSA. Z początku wydawało się iż jest to wina serwera ale jak się wczoraj okazało TPSA troszkę namieszała i cały serwer w części Polski nie był widoczny.

Już powinno być OK.