Szymeq Napisano 10 Listopad 2005 Share Napisano 10 Listopad 2005 no postanowilem wymodelowac sobie riddicka ale nie na podstawie vin diesela:) narazie tyle czepjajcie sie proporcji itp bo modeluje na podstawie roznych referek i narazie troche zostaje do poprawy ale to jak wymodeluje caly model:) nie wdaje sie w szczegoly poniewaz pozniej bedzie export do zbrusha ale narazie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość empi Napisano 10 Listopad 2005 Share Napisano 10 Listopad 2005 Jak dla mnie to zbyt chudy nos przy czole, zbyt obwisła klata i gościo jakby szyi nie miał, chyba, że ten riddick tak ma ;) - reszta fajnie wygląda, popracujesz i wyjdzie super ;] Proponuje żebyś zaczął poprawiać od razu, a nie na końcu - ale to tylko moje zdanie. pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 10 Listopad 2005 Share Napisano 10 Listopad 2005 nie za szerokie usta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MonsterDream Napisano 10 Listopad 2005 Share Napisano 10 Listopad 2005 No ja tego samego się przyczepie: nos,usta i klata a od siebie dodam że za mocne wcięcie ma przy mięśniach brzucha po bokach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thorgal Napisano 10 Listopad 2005 Share Napisano 10 Listopad 2005 No ja tego samego się przyczepie: nos,usta i klata a od siebie dodam że za mocne wcięcie ma przy mięśniach brzucha po bokach. a ja dopowiem ze za mocne i za wysokie wciecie ma przy miesniach brzucha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 10 Listopad 2005 Share Napisano 10 Listopad 2005 trochę trawolte przypomina (to taki aktor jest), pod oczami też nie jest dobrze tak jakoś za płasko wyszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldack Napisano 10 Listopad 2005 Share Napisano 10 Listopad 2005 no riddica to mi nie jak przypomina ... ale poczekamy zobaczymy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymeq Napisano 11 Listopad 2005 Autor Share Napisano 11 Listopad 2005 heh dzieki za wskazowki chlopaki:) maly update troche sobie podlubalem:) narazie niewiele poprawilem bo moj pipeline przewiduje ze w zbushu wszystko poprawie i anatomia bedzie lepsza tymczasem tyle:) PS: on bedzie ubraby w podkoszulke i spodnie wiec klata narazie taka sobie:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymeq Napisano 13 Listopad 2005 Autor Share Napisano 13 Listopad 2005 zrobilem na szybko spodnie i "buty;P" i poprawilem rece aby pokazac jak postac mniej wiecej bedzie cala wygladac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 13 Listopad 2005 Share Napisano 13 Listopad 2005 to wystające w spodniach to kieszenie? bo jezeli tak to chyba powinienes jeszcze nas nimi popracować, a co do butów to mało detali w nich jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkelf Napisano 13 Listopad 2005 Share Napisano 13 Listopad 2005 plecy tak nie wygladaja. jo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 13 Listopad 2005 Share Napisano 13 Listopad 2005 Modelowane fajnie- jedno zastrzeżenie- trochę za duża część twarzowa czaszki (chyba że będziesz szedł w jakąś stylizację)- przez to czoło robi się bardzo małe i głowa wygląda jakby kończyła się zaraz za uszami. Coś w nim z Vin Diesela jest... pewnie niecelowo ale jakieś echo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymeq Napisano 13 Listopad 2005 Autor Share Napisano 13 Listopad 2005 nom w sumie Rk masz racje stylizuje sie w sumie na nim caly czas i zawsze cos z niego bedzie:) co do plecow to modelowalem na podstawie plecow Arnolda za czasow jego swietnosci ale i tak cale modelowanie jest narazie basic bo idzie dalej do zbrusha:) PS: JunioR czytaj na drugi raz uwarznie te spodnie i buty to prowizorka :) chyba ze nie zrozumialem zartu:P to sory:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JmTm00 Napisano 15 Listopad 2005 Share Napisano 15 Listopad 2005 Kawał chłopa nie ma co;) ale cos mi w łokciach nie teges i czy pepek nie za wysoko? Plecy super wyszly. Tak z ciekawosci to bedzie sam model czy jakas wieksza scena? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 15 Listopad 2005 Share Napisano 15 Listopad 2005 Toś się władował w temat. Modeling nie jest może idealny ale i tak jest wystarczająco dobrze. Teraz kilka uwag: 1. Klatka piersiowa jest za płaska. 2. Głowa nie trzyma skali. 3. Łokcie zaczynają się zdecydowanie za nisko. 4. No i co najważniejsze to na pewno nie jest Vin Diesel, a przynajmniej nie jest do niego podobny. Diesel ma figurę atletyczną z wyraźnie zaznaczonymi mięśniami i wyraźnie odcinającą się taliom. A twój model to raczej gość z Polskiej siłowni wypasiony na sterydach. Na koniec mała prośba nie ubieraj go w dresy :) lol*n Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymeq Napisano 22 Listopad 2005 Autor Share Napisano 22 Listopad 2005 :) nie bedzie stal jedynie na podescie wiekszej sceny nie przewiduje . Simple_man - nierozumiem 2 punktu z 3 punktem sie nie zgodze a co do 4 no to pisze wyraznie ze "nie" vin diesel wiec niewiem poco ten wywod :) a tak ogolnie robie na podstawie refek arnolda mam bardzo ladne z 3 stron wiec wiec napewno nie gosc z polskiej silowni:P hehe no w sumie to co zrobilem to nie dresy:) dzieki chlopaki PS: buty jeszcze nie skonczone wiec sie nie czepiajcie PS2: RK znowu zapomnialem poprawic tej czaszki:P zrobie to przy nastepnym updajcie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymeq Napisano 22 Listopad 2005 Autor Share Napisano 22 Listopad 2005 jeszcze o tym zapomnialem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JmTm00 Napisano 22 Listopad 2005 Share Napisano 22 Listopad 2005 no no...bump czy cos wiecej? tak btw. czy glowa troszke nie za duza? nie no ale ogolnie niezle jedziesz. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymeq Napisano 22 Listopad 2005 Autor Share Napisano 22 Listopad 2005 troche poprawilem glowe nie bede tego zostawial na pozniej:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 22 Listopad 2005 Share Napisano 22 Listopad 2005 zajebi**** !! szacunek pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymeq Napisano 23 Listopad 2005 Autor Share Napisano 23 Listopad 2005 oto postac z dlonmi jeszcze jest duzo poprawek przy nich ale wszystko sie da zrobic:) (chyba bede musial drugi raz je wymodelowac bo poligonow multum wyszlo i ciezko nad siatka zapanowac:/ ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Riddick_MAX Napisano 6 Marzec 2006 Share Napisano 6 Marzec 2006 Niezly modelik!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymeq Napisano 24 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 24 Czerwiec 2006 uhh wczoraj sprzatajac dysk znalazlem (sie ucieszylem jak male dziecko:D ) jeden pliczek zawierajacy te scene(przez jakas z awarii stracilem wieksosc plikow) dzisiaj sie nim troche pobawilem, widac jedynie o 4 nad ranem mam czas:/ Buty i spodnie nawet nie ruszalem pozniej je poprawie, cialko dostalo troszke zbrusha ale slaby render displ w maxie(scanline i modyfikator displ (moje lenistwo:P) ) , teraz wiem jaki to bol cos robic na starych prackach tyle w niej bledow ze az boli i w zbrushu sie masakrycznie pracowalo ale sentyment robi swoje :) to jest moje pierwsze podejscie powazne do postaci czlowieka wiec warto kombinowac:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skiki Napisano 24 Czerwiec 2006 Share Napisano 24 Czerwiec 2006 podoba mi sie :) pokaz siateczke :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 24 Czerwiec 2006 Share Napisano 24 Czerwiec 2006 troche małpią ma twarz, dłonie brzydkie i jego glany wyglądają jak kalosze. reszta ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 24 Czerwiec 2006 Share Napisano 24 Czerwiec 2006 no gumiaki jak nic :-) Palce straszne. jakby przez jakąś zembatkę przeszły. Pozatym trudno będzie ci dostać klimat Riddicka bez Vin Diesel'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymeq Napisano 24 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 24 Czerwiec 2006 eh dzieki za komenty twarz hmm narazie tak wyglada fakt faktem dzisiiaj dam zabki na szybko to zobaczy sie jak bedzie wygladac i troche uklad kosci poprawie :) co do dloni hmm mysle czy jej wogole nie wyrabac , najwiecej jest z nia problemow aczkolwiek palce mi sie podobaly ale duzo poly poszlo na nie i przez to zbrush sie krztusi PS: Lis hmm klimat jak klimat i tak to bedzie statyczna postac bez otoczenia tylko na jakims podescie jedynie jakos go ubiore w ciuchy znane z filmow (fakt faktem jedne z najlepszych SF wedlug mnie:) ) PS2: czytajcie uwaznie mowie z ciuchow nic nie ruszalem jeszcze:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XaoC Napisano 24 Czerwiec 2006 Share Napisano 24 Czerwiec 2006 No łapy fatalnie:P Dalej, więcej, więcej:D Podoba mi się:) A tak w nawiasie.... (kto to w ogóle ten Riddick?:D) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gedeon Napisano 24 Czerwiec 2006 Share Napisano 24 Czerwiec 2006 Ja patrząc na tę scenę dopatrzyłem się kilku (mnie rażących) błędów. Mianowicie owy RIDDICK ma buty w których wygląda jakby miał nogi konia. Palce są nieforemne i wyglądają okropnie. Pozatym bardzo podobają mi się mięśnie oraz głowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymeq Napisano 25 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 25 Czerwiec 2006 no reke wywale bo ona jest jeszcze sprzed 7 miechami wymodelowana i teraz z nia same problemy:/ co do butow ... pisalem to chyba ze 3 razy ze jeszcze ich nie dotykalem one sa pogladowe aby proporcje zalapac :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pit17 Napisano 25 Czerwiec 2006 Share Napisano 25 Czerwiec 2006 Moim zdaniem praca wyglada dobrze ALE aby bylo naprawde ok muszisz poprawic proporcje, buty, palce(siakies dziwne), nos i usta(chyba za duze) miesnie natomiast wygladaja bosko:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymeq Napisano 26 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 26 Czerwiec 2006 heh kurde ale mi sie normalnie niechce niechciec:P ehh ale poprawilem troche glowe czysto kosmetyczne poprawki ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi