Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

no postanowilem wymodelowac sobie riddicka ale nie na podstawie vin diesela:) narazie tyle czepjajcie sie proporcji itp bo modeluje na podstawie roznych referek i narazie troche zostaje do poprawy ale to jak wymodeluje caly model:) nie wdaje sie w szczegoly poniewaz pozniej bedzie export do zbrusha ale narazie:)

• Odpowiedzi 31
  • Wyświetleń 3,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Jak dla mnie to zbyt chudy nos przy czole, zbyt obwisła klata i gościo jakby szyi nie miał, chyba, że ten riddick tak ma ;) - reszta fajnie wygląda, popracujesz i wyjdzie super ;] Proponuje żebyś zaczął poprawiać od razu, a nie na końcu - ale to tylko moje zdanie.

pzdr

Napisano

No ja tego samego się przyczepie: nos,usta i klata a od siebie dodam że za mocne wcięcie ma przy mięśniach brzucha po bokach.

Napisano
No ja tego samego się przyczepie: nos,usta i klata a od siebie dodam że za mocne wcięcie ma przy mięśniach brzucha po bokach.

a ja dopowiem ze za mocne i za wysokie wciecie ma przy miesniach brzucha

Napisano
  • Autor

heh dzieki za wskazowki chlopaki:) maly update troche sobie podlubalem:) narazie niewiele poprawilem bo moj pipeline przewiduje ze w zbushu wszystko poprawie i anatomia bedzie lepsza tymczasem tyle:)

PS: on bedzie ubraby w podkoszulke i spodnie wiec klata narazie taka sobie:/

Napisano
  • Autor

zrobilem na szybko spodnie i "buty;P" i poprawilem rece aby pokazac jak postac mniej wiecej bedzie cala wygladac

Napisano

to wystające w spodniach to kieszenie? bo jezeli tak to chyba powinienes jeszcze nas nimi popracować, a co do butów to mało detali w nich jest.

Napisano

Modelowane fajnie- jedno zastrzeżenie- trochę za duża część twarzowa czaszki (chyba że będziesz szedł w jakąś stylizację)- przez to czoło robi się bardzo małe i głowa wygląda jakby kończyła się zaraz za uszami.

Coś w nim z Vin Diesela jest... pewnie niecelowo ale jakieś echo...

Napisano
  • Autor

nom w sumie Rk masz racje stylizuje sie w sumie na nim caly czas i zawsze cos z niego bedzie:) co do plecow to modelowalem na podstawie plecow Arnolda za czasow jego swietnosci ale i tak cale modelowanie jest narazie basic bo idzie dalej do zbrusha:)

PS: JunioR czytaj na drugi raz uwarznie te spodnie i buty to prowizorka :) chyba ze nie zrozumialem zartu:P to sory:)

Napisano

Kawał chłopa nie ma co;) ale cos mi w łokciach nie teges i czy pepek nie za wysoko? Plecy super wyszly. Tak z ciekawosci to bedzie sam model czy jakas wieksza scena?

Napisano

Toś się władował w temat. Modeling nie jest może idealny ale i tak jest wystarczająco dobrze. Teraz kilka uwag:

1. Klatka piersiowa jest za płaska.

2. Głowa nie trzyma skali.

3. Łokcie zaczynają się zdecydowanie za nisko.

4. No i co najważniejsze to na pewno nie jest Vin Diesel, a przynajmniej nie jest do niego podobny. Diesel ma figurę atletyczną z wyraźnie zaznaczonymi mięśniami i wyraźnie odcinającą się taliom. A twój model to raczej gość z Polskiej siłowni wypasiony na sterydach.

Na koniec mała prośba nie ubieraj go w dresy :) lol*n

Napisano
  • Autor

:) nie bedzie stal jedynie na podescie wiekszej sceny nie przewiduje .

Simple_man - nierozumiem 2 punktu z 3 punktem sie nie zgodze a co do 4 no to pisze wyraznie ze "nie" vin diesel wiec niewiem poco ten wywod :) a tak ogolnie robie na podstawie refek arnolda mam bardzo ladne z 3 stron wiec wiec napewno nie gosc z polskiej silowni:P hehe no w sumie to co zrobilem to nie dresy:)

dzieki chlopaki

PS: buty jeszcze nie skonczone wiec sie nie czepiajcie

PS2: RK znowu zapomnialem poprawic tej czaszki:P zrobie to przy nastepnym updajcie:)

Napisano

no no...bump czy cos wiecej? tak btw. czy glowa troszke nie za duza? nie no ale ogolnie niezle jedziesz. Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

oto postac z dlonmi jeszcze jest duzo poprawek przy nich ale wszystko sie da zrobic:) (chyba bede musial drugi raz je wymodelowac bo poligonow multum wyszlo i ciezko nad siatka zapanowac:/ )

Napisano
  • Autor

uhh wczoraj sprzatajac dysk znalazlem (sie ucieszylem jak male dziecko:D ) jeden pliczek zawierajacy te scene(przez jakas z awarii stracilem wieksosc plikow) dzisiaj sie nim troche pobawilem, widac jedynie o 4 nad ranem mam czas:/

Buty i spodnie nawet nie ruszalem pozniej je poprawie, cialko dostalo troszke zbrusha ale slaby render displ w maxie(scanline i modyfikator displ (moje lenistwo:P) ) , teraz wiem jaki to bol cos robic na starych prackach tyle w niej bledow ze az boli i w zbrushu sie masakrycznie pracowalo ale sentyment robi swoje :) to jest moje pierwsze podejscie powazne do postaci czlowieka wiec warto kombinowac:)

3copy4nj.jpg

preview3vq.jpg

Napisano

no gumiaki jak nic :-)

Palce straszne. jakby przez jakąś zembatkę przeszły.

Pozatym trudno będzie ci dostać klimat Riddicka bez Vin Diesel'a

Napisano
  • Autor

eh dzieki za komenty twarz hmm narazie tak wyglada fakt faktem dzisiiaj dam zabki na szybko to zobaczy sie jak bedzie wygladac i troche uklad kosci poprawie :) co do dloni hmm mysle czy jej wogole nie wyrabac , najwiecej jest z nia problemow aczkolwiek palce mi sie podobaly ale duzo poly poszlo na nie i przez to zbrush sie krztusi

PS: Lis hmm klimat jak klimat i tak to bedzie statyczna postac bez otoczenia tylko na jakims podescie jedynie jakos go ubiore w ciuchy znane z filmow (fakt faktem jedne z najlepszych SF wedlug mnie:) )

PS2: czytajcie uwaznie mowie z ciuchow nic nie ruszalem jeszcze:)

dlon8ga.jpg

Napisano

No łapy fatalnie:P Dalej, więcej, więcej:D Podoba mi się:)

A tak w nawiasie....

(kto to w ogóle ten Riddick?:D)

Napisano

Ja patrząc na tę scenę dopatrzyłem się kilku (mnie rażących) błędów. Mianowicie owy RIDDICK ma buty w których wygląda jakby miał nogi konia. Palce są nieforemne i wyglądają okropnie. Pozatym bardzo podobają mi się mięśnie oraz głowa.

Napisano
  • Autor

no reke wywale bo ona jest jeszcze sprzed 7 miechami wymodelowana i teraz z nia same problemy:/ co do butow ... pisalem to chyba ze 3 razy ze jeszcze ich nie dotykalem one sa pogladowe aby proporcje zalapac

:) pozdrawiam

Napisano

Moim zdaniem praca wyglada dobrze ALE

aby bylo naprawde ok muszisz poprawic proporcje, buty, palce(siakies dziwne), nos i usta(chyba za duze)

miesnie natomiast wygladaja bosko:)

Napisano
  • Autor

heh kurde ale mi sie normalnie niechce niechciec:P ehh ale poprawilem troche glowe czysto kosmetyczne poprawki ;)

riddickforpaint2copy8ow.jpg