Dmk Napisano 13 Listopad 2005 Napisano 13 Listopad 2005 Wczoraj zacząłem robić budynek. Zamieszczam rendery.
chveti Napisano 13 Listopad 2005 Napisano 13 Listopad 2005 textura ziemi okropna i rozciągnięta :P pozdr.
ajw Napisano 13 Listopad 2005 Napisano 13 Listopad 2005 no dobry początek :) no własnie ta rynna ;) ogółem to navet ale jeszcze troche pracy Cię czeka. Powodzenia.
Dmk Napisano 13 Listopad 2005 Autor Napisano 13 Listopad 2005 Tak tak ziemia jest okropna, ale już mi się nie chciało renderować drugi raz :)
Kuciel Napisano 13 Listopad 2005 Napisano 13 Listopad 2005 to ile to ci sie renderowalo 20 sekund ?? a ziemie zmien bo az niechce sie na to patrzec :/
Dmk Napisano 13 Listopad 2005 Autor Napisano 13 Listopad 2005 Miałem włączony GI i FG dość duży, ale jak mało rzeczy to nie ma dobrego efektu. Dobra macie zmieniłem, bo aż Was nosi żeby mnie zjechać ;]
Dmk Napisano 15 Listopad 2005 Autor Napisano 15 Listopad 2005 No dobra, dodałem szczegóły, teraz chyba lepiej. Co o tym sądzicie ? :) Pozdr ! PS. Muszę tylko poprawić linkę, kawałek dachu i dać rynnie mesha.
ajw Napisano 15 Listopad 2005 Napisano 15 Listopad 2005 no domek "rozkwita" :-) coraz lepiej. Powodzenia.
arev Napisano 15 Listopad 2005 Napisano 15 Listopad 2005 rzeczywiscie staje sie interesujacy :) tylko co to jest ta... rurka (?), kabelek (??) nie wiem... to co odchodzi z budynku w lewo ;) pozdrawiam
Barcisz Napisano 16 Listopad 2005 Napisano 16 Listopad 2005 to pewnie internet na "lewo" podlaczony do sasiada :D albo prund kradnie cfaniaczek:) dom moze byc, ale wydaje mi sie strasznie ciezki//
RA Napisano 16 Listopad 2005 Napisano 16 Listopad 2005 Skojarzylo mi sie z domami budowanymi za komuny. Taki klocek bez polotu i nie wyrazajacy soba prawie nic. :( Tylko sie nie obrazaj, to tylko moja opinia. :)
Dmk Napisano 16 Listopad 2005 Autor Napisano 16 Listopad 2005 Każdy ma swoje zdanie :), po to tu zamieściłem, żebyście się wypowiedzieli :D, a co do kabelka to linka na ubrania :D potem coś tam będzie wisieć :D:D
Gość Draagon Napisano 17 Listopad 2005 Napisano 17 Listopad 2005 Tak się zastanawiam co to jest to niby połowa sześcianu a właściwie jego krawędź na poddaszu pośrodku budynku między 2 i 3 oknem. Zapomniana wyrendowana linia czy ze spline'ów to jechałeś i ci surface nie dochodzi ;)
RAF Napisano 17 Listopad 2005 Napisano 17 Listopad 2005 no w porównaniu z pierwszą wersją - domek się buduje :) jak dla mnie to uchwyty od rynny troche za duże, i może parapety na piętrze troche za nisko; strop, jakaś ścianka i dopiero okno (choć sam mam na pietrze 40cm pod oknem to może się czepiam :P) no i wtedy bajerka może też troche wyżej, chyba że to robisz z autopsji to ups.....
AGmakonts Napisano 17 Listopad 2005 Napisano 17 Listopad 2005 możw wyjśc ciekawie, wiesz może jeśli to nie ejst żadna konkretna wizualizacja pokuś się o kawełek tego osiedla na którym ten dom stoji
Dmk Napisano 12 Grudzień 2005 Autor Napisano 12 Grudzień 2005 Za chwilę wrzuce next render. Próbowałem w Vrayu, ale coś mi nie wychodzi światło. Chyba tą pracke zrobię jeszcze w Mentalu. Tam się nie moge w GI połapać ehh. Zaraz będzie tylko się zrenderuje :D
mrkrzysiek Napisano 12 Grudzień 2005 Napisano 12 Grudzień 2005 ładny projekcik tylko jak dla mnie zbyt kwadratowy i za wysoki ten domek może dla tego ze lubię niske:P
Dmk Napisano 12 Grudzień 2005 Autor Napisano 12 Grudzień 2005 Nie no kur**** ! Tego nie można opisać poprostu, całe 3 tyg. z przerwami pracy nad tym modelem szlag trafił ! Nie wiem plik mi sie nie otwiera i błąd wyskakuje ! Może Wy coś poradzicie co ? nie no ! Plik jest tu -> http://www.dembek.webd.pl/pliki/budynek.rar Może uda się Wam go otworzyć, albo coś, nie wiem. Plz jak sie uda to będę dozgonnie wdzięczny ... :/ :/ :[
polka dot Napisano 12 Grudzień 2005 Napisano 12 Grudzień 2005 może masz cos w autobacku? spróbój zmergować plik do nowej sceny, chociaż modele się może odzyskają.
Dmk Napisano 12 Grudzień 2005 Autor Napisano 12 Grudzień 2005 Nie, nie dało rady użyć merge, jak już otwieram ten plik to jest Opened Filed ... :(
Predator Napisano 12 Grudzień 2005 Napisano 12 Grudzień 2005 ladnie sie zapowiada ,odrazu wyczowam klimat domu , a nie ze tak to delikatnie nazwe "zgwalcone polygony" :P. Czekam na dalsze postepy w pracy :) Greeet.
Dmk Napisano 13 Grudzień 2005 Autor Napisano 13 Grudzień 2005 Ałaaa Ludzie czytajcie wszystkie posty bo mnie szlag trafi ... Naprawdę nikt nie ma pomysłu jak to naprawić ? :P
Rekomendowane odpowiedzi