Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Wczoraj zacząłem robić budynek. Zamieszczam rendery.

• Odpowiedzi 22
  • Wyświetleń 2,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

no dobry początek :) no własnie ta rynna ;) ogółem to navet ale jeszcze troche pracy Cię czeka. Powodzenia.

Napisano
  • Autor

Tak tak ziemia jest okropna, ale już mi się nie chciało renderować drugi raz :)

Napisano

to ile to ci sie renderowalo 20 sekund ?? a ziemie zmien bo az niechce sie na to patrzec :/

Napisano
  • Autor

Miałem włączony GI i FG dość duży, ale jak mało rzeczy to nie ma dobrego efektu.

Dobra macie zmieniłem, bo aż Was nosi żeby mnie zjechać ;]

Napisano
  • Autor

No dobra, dodałem szczegóły, teraz chyba lepiej. Co o tym sądzicie ? :)

Pozdr !

PS. Muszę tylko poprawić linkę, kawałek dachu i dać rynnie mesha.

Napisano

no domek "rozkwita" :-) coraz lepiej. Powodzenia.

Napisano

rzeczywiscie staje sie interesujacy :)

tylko co to jest ta... rurka (?), kabelek (??) nie wiem... to co odchodzi z budynku w lewo ;)

pozdrawiam

Napisano

to pewnie internet na "lewo" podlaczony do sasiada :D albo prund kradnie cfaniaczek:)

dom moze byc, ale wydaje mi sie strasznie ciezki//

Napisano

Skojarzylo mi sie z domami budowanymi za komuny. Taki klocek bez polotu i nie wyrazajacy soba prawie nic. :(

Tylko sie nie obrazaj, to tylko moja opinia. :)

Napisano
  • Autor

Każdy ma swoje zdanie :), po to tu zamieściłem, żebyście się wypowiedzieli :D, a co do kabelka to linka na ubrania :D potem coś tam będzie wisieć :D:D

Napisano

Tak się zastanawiam co to jest to niby połowa sześcianu a właściwie jego krawędź na poddaszu pośrodku budynku między 2 i 3 oknem. Zapomniana wyrendowana linia czy ze spline'ów to jechałeś i ci surface nie dochodzi ;)

Napisano

no w porównaniu z pierwszą wersją - domek się buduje :)

jak dla mnie to uchwyty od rynny troche za duże, i może parapety na piętrze troche za nisko; strop, jakaś ścianka i dopiero okno (choć sam mam na pietrze 40cm pod oknem to może się czepiam :P) no i wtedy bajerka może też troche wyżej, chyba że to robisz z autopsji to ups.....

Napisano

możw wyjśc ciekawie, wiesz może jeśli to nie ejst żadna konkretna wizualizacja pokuś się o kawełek tego osiedla na którym ten dom stoji

Napisano
  • Autor

Za chwilę wrzuce next render. Próbowałem w Vrayu, ale coś mi nie wychodzi światło. Chyba tą pracke zrobię jeszcze w Mentalu.

Tam się nie moge w GI połapać ehh.

Zaraz będzie tylko się zrenderuje :D

Napisano
  • Autor

Nie no kur**** !

Tego nie można opisać poprostu, całe 3 tyg. z przerwami pracy nad tym modelem szlag trafił !

Nie wiem plik mi sie nie otwiera i błąd wyskakuje !

Może Wy coś poradzicie co ? nie no !

Plik jest tu -> http://www.dembek.webd.pl/pliki/budynek.rar

Może uda się Wam go otworzyć, albo coś, nie wiem.

Plz jak sie uda to będę dozgonnie wdzięczny ... :/ :/ :[

Napisano

może masz cos w autobacku? spróbój zmergować plik do nowej sceny, chociaż modele się może odzyskają.

Napisano
  • Autor

Nie, nie dało rady użyć merge, jak już otwieram ten plik to jest Opened Filed ... :(

Napisano

ladnie sie zapowiada ,odrazu wyczowam klimat domu , a nie ze tak to delikatnie nazwe "zgwalcone polygony" :P. Czekam na dalsze postepy w pracy :) Greeet.

Napisano
  • Autor

Ałaaa

Ludzie czytajcie wszystkie posty bo mnie szlag trafi ...

Naprawdę nikt nie ma pomysłu jak to naprawić ? :P