Napisano 14 Listopad 200519 l Witam wszystkich. Ogólnie rzecz ujmując jestem n00bem jeśli chodzi o 3D. To jest mój pierwszy model samochodu, a projekt w sumie trzeci. Wiem że materiały są do bani podobnie jak światła i render (jak narazie musze opanować choć trochę modelowanie) a i sam model ma dużo niedoskonałości. Mimo wszystko chciałem się nim podzielić z wami, może się dzięki wam czegoś nowego nauczę. Wszystko zrobiłem w Maya, całość to NURBSy, mój komp to raczej płacz, Pentium 4 1,6, 768 RAM i GeForce FX 5500. Z góry dziękuje za słowa (konstruktywnej :D) krytyki.
Napisano 14 Listopad 200519 l siatke pokaz bo tak to nie zabardzo mozna zobaczyc cos tam wymodelował a co do kompa to ja mam durona 1.6 256 ramu i geforce 2 mx 400 64 mb wiec nie narzekaj :D
Napisano 15 Listopad 200519 l Siatka jest zdecydowanie za krzywa i miejscami za gęsta, zapodaj jakieś lepsze rendery, bo tamte są zaciemne
Napisano 15 Listopad 200519 l najlepiej pokaz nam jeszcze siatke z meshsmooth interations = 4 to będzie jeszcze lepiej widać niż teraz.
Napisano 15 Listopad 200519 l mysle ze interations = 8 byloby lepsze ( nie byloby widac dziurek w siatce :))
Napisano 16 Listopad 200519 l na renderach praktycznie nic nie widać, nie wiem jak ty to oświetlałeś, wygląda jakby podłoże świeciło ;] no i pokaż siatke bez ms nie słuchaj hindusa :P
Napisano 16 Listopad 200519 l Wszystko zrobiłem w Maya, całość to NURBSy Coście się tak iterations przyczepili? :) Fakt, że nic nie widać na siatkach... na renderach prawie nie widać rowków i coś niedobrego się dzieje z uszczelką bocznej szyby. Przednia szyba nigdy nie łączy się z maską, a u ciebie tak :)
Napisano 16 Listopad 200519 l Autor chudy: to proste, do d... to oświetliłem :D Dorzucam jeszcze 3 nowe renderki, ale chyba nie będe już nad nim pracował. Tak naprawdę zrobiłem go żeby się zapoznać z modelingiem troche bardziej kompleksowo. Jest w nim całe mnóstwo do poprawy a w zasadzie trzeba by od nowa go zrobić. Kiedyś tam jeszcze go zrobie (bogatszy o doświadczenie), bo jest to najfajniejszy samochód jaki jeździ po Polskich drogach (może poza SLR-em) A jeśli chodzi o meshsmooth interations = 4 to pewnie niezłe śmiechy ze mnie pójdą, ale... yyy... hmmm... tego... gdzie to się ustawia bo nie mogie znaleźć?
Napisano 16 Listopad 200519 l hmm... bardzo dziwne rendery, jak możesz to pokaż zwykły, szary model autka na jasnym planie, pozdr
Napisano 16 Listopad 200519 l Autor hmm... bardzo dziwne rendery, jak możesz to pokaż zwykły, szary model autka na jasnym planie, pozdr Leci szary
Napisano 17 Listopad 200519 l przedewszystkim poza slabym modelowaniem i materialami to model nie jest do konca wierny oryginalowi,nie idź na łatwizne tylko przysiądź troche a będzie lepiej pozdr
Napisano 17 Listopad 200519 l Autor przedewszystkim poza slabym modelowaniem i materialami to model nie jest do konca wierny oryginalowi,nie idź na łatwizne tylko przysiądź troche a będzie lepiej pozdr W których miejsach dokładnie nie jest wierny oryginałowi?
Napisano 17 Listopad 200519 l W których miejsach dokładnie nie jest wierny oryginałowi? Moim zdaniem za duze są te drzwi.... .......... no a tak pozatym to dziwny masz gust co do renderów jakieś takie ciemne,materiały nie dopracowane i śatka jest strasznie krzywa. Myśle że jednak następne twoje modele bedą ładniejsze
Napisano 17 Listopad 200519 l Nie chce wprowadzać zamętu czy fałszywych oskarżeń ale ja ten model a przynajmniej identyczną siatkę już widziałem ... Ściągałem kiedyś z Ed2k archiwum z gotowymi modelami nowych samochodów dla leniwych do wizualek zainteresowało mnie BMW i merc .. szkoda że usunąłem to archiwum bo zamieścił bym tutaj siatkę ... :/ Jeżeli się mylę to wybacz.
Napisano 17 Listopad 200519 l Autor Nie chce wprowadzać zamętu czy fałszywych oskarżeń ale ja ten model a przynajmniej identyczną siatkę już widziałem ... Ściągałem kiedyś z Ed2k archiwum z gotowymi modelami nowych samochodów dla leniwych do wizualek zainteresowało mnie BMW i merc .. szkoda że usunąłem to archiwum bo zamieścił bym tutaj siatkę ... :/ Jeżeli się mylę to wybacz. Mylisz się. Wybaczam :D. Nie bardzo jestem w stanie wymyśleć coś żeby udowodnić to, pracowałem nad tym modelem sam (korzystając z wiedzy zaczerpniętej oczywiście z różnych tutków do różnych modeli samochodów, akurat do BMW 6 nie znalazłem żadnego). Jeżeli faktycznie znalazłeś podobnie "krzywy" model na emule, to no cóż, chyba byłby to niezły "rip-off" :D.
Napisano 17 Listopad 200519 l nie wierzymy pokaz ze umiesz modelowac wymodeluj jakis inny samochod ;P oczywiscie to bylo JOKE :D pracuj dalej i popraw te rendery bo sa okropne