Tesaurus Napisano 17 Lipiec 2003 Napisano 17 Lipiec 2003 Tez wydlubie jakiegos robala. Bedzie to Ghost Mantis To wzor (tak mniej wiecej):
Claud Napisano 17 Lipiec 2003 Napisano 17 Lipiec 2003 Thats one amazing looking Insect you have there...Bet it will be modeled to perfection. [dresik]
Kris_R Napisano 17 Lipiec 2003 Napisano 17 Lipiec 2003 pozmysł jest cool... ciekaw jestem jak to wyjdzie :D
adek Napisano 18 Lipiec 2003 Napisano 18 Lipiec 2003 No Tesaurus. Super ,że w tej bitwie również bierzesz udział! Świetnie :) Zobaczymy co z tego wyjdzie :)
Tesaurus Napisano 20 Lipiec 2003 Autor Napisano 20 Lipiec 2003 Ok, tyle udalo mi sie na razie zrobic przez weekend...
Tesaurus Napisano 20 Lipiec 2003 Autor Napisano 20 Lipiec 2003 I taki testowy rendering :) Renderowany Lighttracer z max5
Pit3r Napisano 20 Lipiec 2003 Napisano 20 Lipiec 2003 bardzo ale to bardzo zgrabniutki modelik ... nie mam zastrzezen poki co .. pit
saygon Napisano 20 Lipiec 2003 Napisano 20 Lipiec 2003 co tu pisać tes jak zawsz prezentuje ten sam cholernie wysoki poziom. mozna tylko chwalić i uczyć się. p.s. czy mi sie wydaje czy forum znowu zrobilo sie miedzynarodowe, juz kiedyś mieliśmy rozmowwki po angielsku.
Claud Napisano 20 Lipiec 2003 Napisano 20 Lipiec 2003 Damb Thats one hell of a model.... But we did\'nt expect anything less from you thats for sure...welldone mate keep it up.[piwo]
Tomasz Kucharz Napisano 20 Lipiec 2003 Napisano 20 Lipiec 2003 ciekawy modeling - świetny - co do damego wyglądu modelu mam wątpliwości co do łaczenia \"plecaka\" z odwłokiem . Oryginalny wybór - widzę że jesteś b. dobry w 3d wszyscy tu cię chwalą - ja też nie odstaje - - niestety nie widziałem wiecej twoich prac - można je gdzieś zobaczyć ? PS: - może Ci się to przyda POZDRAWIAM i zapraszam do oglądnięcia tarantuli
KAIN Napisano 20 Lipiec 2003 Napisano 20 Lipiec 2003 :o:o:o[wow][boje się][boje się] Mógłbyś pokazać siatkę. Prosze!! pozdro i powodzenia w dalszej pracy KAIN
Tesaurus Napisano 20 Lipiec 2003 Autor Napisano 20 Lipiec 2003 Dziekuje wam wszystkim za komentarze :) Thx claud, as you said: ...Bet it will be modeled to perfection. So, i\'ll try. Tomasz Kucharz: Dzieki za obrazek, przyznam sie, ze wlasnie na tym sie bardzo wzoruje, podoba mi sie pozycja tego owada, jesta taka agresywna, gotowa do ataku. Polaczenie odwloka oczywiscie poprawie, poniewaz tamto miejsce jeszcze nie jest dopracowane. Co do prac, udalo mi sie znalezc to: http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=1437&page=1 http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=3299&page=3 http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=1550&page=2 Kain: Oto siatki dla Ciebie.
Pablo Napisano 20 Lipiec 2003 Napisano 20 Lipiec 2003 ehhh...z czym ja do ludzi :D:D naprawde pracka jest niezla...ba nawet swietna :)) czekam na kolejne rendery.. pozdr P.S> Jaki czas renderingu na tym Lightracerze i na jakim sprzecie?
roball Napisano 20 Lipiec 2003 Napisano 20 Lipiec 2003 Co ja robie tuuu.. UuuUuUuUuuu... Tesaurus..masakra, jestem zniszczony :) model jest boski..
Tesaurus Napisano 21 Lipiec 2003 Autor Napisano 21 Lipiec 2003 Nie marudzic mi tutaj, tylko do roboty !! :) Pablo: Czas renderingu to ok.: 1godziny :) Nie jestem pewien. zapuszcze dzisiaj na noc render i wam jutro powiem. Maszyna to P IV 2.4 Ghz, 1Gb Ram.
Pablo Napisano 21 Lipiec 2003 Napisano 21 Lipiec 2003 uuuu długo...chciało Ci sie tak czekać/? a czemu nie uzyjesz np. Vraya lub FR itd? przecierz sa szybsze i zblizone do jakosc.. pozdr
bor Napisano 21 Lipiec 2003 Napisano 21 Lipiec 2003 powinni zakazac tym z dubaju dostepu do komputera, bo zawyrzaja poziom... :o:o:o no panowie do roboty!!! (hehe, latwo mowic, ja tam nie robie owadow bo sie zniechecilem ogladajac takie pracki....) [rotfl][rotfl][rotfl] zycze wszystkim innym powodzenia w starciu z Tesaurusem... (przyda sie hehe....) kurde pod wrazeniem jestem i czekam na texturki.
KAIN Napisano 22 Lipiec 2003 Napisano 22 Lipiec 2003 Co do siatki to dzięki, widać rękr mistrza bo model jest genialny. pozdro i powodzenia w dalszej pracy
Tesaurus Napisano 22 Lipiec 2003 Autor Napisano 22 Lipiec 2003 Nie przesadzaj KAIN, bo sie rozplyne [piwo]. Wczoraj zaczalem robic testowe tekstury i... i wszystkie detale sie zgubily :( Bede musial cos pokombinowac [hmmm]
Blooddragon Napisano 22 Lipiec 2003 Napisano 22 Lipiec 2003 z modelingiem świetna robota, ciekawe jak Ci głowa wyjdzie :cool: pokaż te testowe texturki, chętnie ocenimy:) a co do detali to moze spróbuj je po prostu światłem wydobyć
giorgione Napisano 22 Lipiec 2003 Napisano 22 Lipiec 2003 Bardzo piękny model - masa szczegółów - a pokażesz główkę [co?][co?][co?] Giorgione :D:D:D
Tesaurus Napisano 22 Lipiec 2003 Autor Napisano 22 Lipiec 2003 Napewno po weekendzie bedzie wiekszy update. Wtygodniu nie mam zbyt wiele czasu na modelowanie... Testowe teksturki sa tesowe i nie pokaze :P. Pokaze jak juz beda \"pokazywalne\".
gelart Napisano 22 Lipiec 2003 Napisano 22 Lipiec 2003 oooo shit to chyba berdzie fist place szybciej rob bo nie moge sie doczekac :)
Tesaurus Napisano 27 Lipiec 2003 Autor Napisano 27 Lipiec 2003 Ok, to sa te \"pokazywalne teksturki o ktorych mowilem wczesniej. Render testowy. Renderowane przy pomocy MentalRay
Tesaurus Napisano 27 Lipiec 2003 Autor Napisano 27 Lipiec 2003 i drugi... Wszelka krytyka bardzo mile widziana [piwo]
Nimrod Napisano 27 Lipiec 2003 Napisano 27 Lipiec 2003 Krytyka?? Tu nie ma co krytykować, trzeba podziwiać! Świetna robota, trzymaj tak dalej a będzie dobrze!
RadX Napisano 27 Lipiec 2003 Napisano 27 Lipiec 2003 Trochę umknoł mi twój wątek na chwilkę (kilka dni). Modelu chyba komentować nie ma sensu. Teksturki toże gitez. Czekam na łepek tylko musi być agresywny !!
Tesaurus Napisano 27 Lipiec 2003 Autor Napisano 27 Lipiec 2003 Bez przesady chlopaki :|. Moze brakuje jakichs drobnych wloskow i tym podobnych detali ?! W tym tygodniu bede zajety przeprowadzka, wiec nastepny update dopiero po weekendzie. To bedzie reszta owada. Mam nadzieje, ze rowniez zdolam sie uporac z przygotowaniem uv.
Pablo Napisano 27 Lipiec 2003 Napisano 27 Lipiec 2003 a ja tylko zapytam jaki czas renderingu :] bo zadnych zastrzezen nie mam...w skrocie [wow] pozdr[piwo]
Tesaurus Napisano 27 Lipiec 2003 Autor Napisano 27 Lipiec 2003 Tym razem pamietam czas :D Rendering zrobiony w xsi 3.5 za pomoca MentalRay\'a. W scenie sa dwa swiatelka (jedno \'area\') + sam final gahtering. Rendering w 1024/768 trwal dosyc dlugo bo az 45 minut. Pentium IV 2,4 +1Gb Ram.
adek Napisano 30 Lipiec 2003 Napisano 30 Lipiec 2003 Czekamy na kolejny update. Mam nadzieje ,że dopracujesz jakieś proste tło do niego :)
Blooddragon Napisano 31 Lipiec 2003 Napisano 31 Lipiec 2003 Model super, ale textury mało sugestywne mi się wydają. bo troche to teraz pzypomina statuetkę odlaną z brązu. Nie wiem, mozę to wina świateł, a może zbyt jednolitego koloru. :P
Krzysztof Kucharz Napisano 5 Wrzesień 2003 Napisano 5 Wrzesień 2003 Originally posted by Tesaurus Nie przesadzaj KAIN, bo sie rozplyne [piwo]. Wczoraj zaczalem robic testowe tekstury i... i wszystkie detale sie zgubily :( Bede musial cos pokombinowac [hmmm] Właśnie - problemy są wtym żeby zdecydować się albo na dokładny modelling albo dokładny texturing. Inaczej - strata czasu. A co do pracy: - zgubiłem gdzieś głowę owada (?)
Rekomendowane odpowiedzi