Napisano 30 Listopad 200519 l Cos mnie tak ostatnio podkusilo, i razem z razorem zabralismy sie za animke konkursową do portalu ojeju.pl. Niby nic dziwnego ale jak sie okazalo 3 dni nam do deadline'u zostaly... takwiec mimo zajec w szkole, pracy, obrzerania sie czipsami, lekcji tańca i kolacji u babci, wyłuskaliśmy z tych 3 dni jkaieś 25-30 godzin i popełnilismy to co popełniliśmy :P. Warto dodac ze slogan i main character zostaly nazucone przez organizatorow co nam przyspozylo troche zabawy. Aha no i wiadomo z wiekszosci bledow sobie zdajemy sprawe, ale uwiezcie ze temp bylo zabójcze ;) enjoy... [and] storyboard (robiony na kolanie w jakiejś knajpie) short (3mb, xvid, lame)
Napisano 30 Listopad 200519 l hehe, no fabuła może jakaś nie najwyższych lotów (ale chyba nie w tym rzecz), ale sama anikma bardzo przyjemna, ładna i w ogóle. A najlepszy ten pan z wiadomości:D
Napisano 30 Listopad 200519 l Biorac pod uwage czas w jakim to zrobiliście to naprawde super!!! To jest w 3d? Cell shading, prawda? No i powodzenia w konkursie, zgarnijcie wszystkie nagrody ;)
Napisano 30 Listopad 200519 l Autor To jest w 3d? Cell shading, prawda? tak to w 3d, uzylismy ink'n'painta tak konwencja zakaladala ;) dzienks Lumpy moze sie uda :P kolegaalek tez dzienks :) gosc z tv dziwny jakis taki :P
Napisano 30 Listopad 200519 l hehe storyboard przy piwku to jest to :] Co do animacji zapomnieliscie o rece z monitora! ;) nie ale na powaznie to mile takie w sumie, no jak na 30h to wrecz podziwiam za tempo. Pozdrawiam
Napisano 1 Grudzień 200519 l super :) w 3 dni --- musialo byc baaaardzo goraco :) było ! ...bez piwka nie dalibyśmy rady ;)
Napisano 20 Grudzień 200519 l Autor No i sie konkurs rozstrzygnął, a my nic nie wygraliśmy. Pocieszające jest to że zwycięskie prace (w naszej opinii) niewiele były lepsze a moze i nawet wogole od naszej :) . Wiecie siostrzeniec szefa i curka babci prezesa... no nic, jeszcze duzo konkursow i duzo nagrod :P tutaj link ze zwyciezkimi pracami: http://konkurs.ojeju.pl/index.php?page=300 pozdrowki
Napisano 20 Grudzień 200519 l O fuck o !@##$!!@! widzialem nagrode I. O ja #@$#@! żeźnia. Naprawde mozna tylko wspolczuc. TRAA GEEE DIAAAA. A z tym siostrzencem szefa to chyba masz racje cos mi sie wydaje. No nic moze nastepnym razem wam sie uda
Napisano 20 Grudzień 200519 l tylko szkoda, że nikt nie mowi o konkursach, gdy jest czas wystartować. Zawsze ewentualnie dzien przed dedlajnem. Takie zbiegi okolicznosci.
Napisano 20 Grudzień 200519 l Autor Kannu w tym wypadku to: a) serio 3 dni przed dedlajnem i b) chyba na dobre wyszlo wszystkim... ale jesli bardzo chcesz to sa jeszcze 2 edycje!! z nagrodą glowna 5000zl (plus minus 4500) w kazdej edycji. IMHO stanowczo odradzam [cut] Tylko nie każcie mi tego dawac do 'mam newsa' bo mnie szlag trafi :P
Napisano 20 Grudzień 200519 l Filmik spoko jak na 30 h pracy :P No ale nie jest to mistrzostwo świata sami przyznacie ;) Nie mówię żebyście robili drugą "katedrę" ;) ale: 1) Nie przemyśleliście do końca storybordu - w filmie który wybrał przekaz jest prosty - tylko w ojeju masz wybór. U was postać wyglądająca na nieszczęśliwią wciągana jest wbrew swojej woli do komputera - to trochę przerażające :) 2) techniczne niedociągnięcia - ok. 14 sec jest wygaszenie ekranu trwające ok. 2 sec. nie wiadomo czemu to miało służyć - dziwne imo. 3) Łapka heyah - kojarzy się jak cholera z tą firmą... Mogliście nad tym popracować, np. dać postaci białe rękawiczki a'la Mickey Mouse. 4) monotonia, powolny ruch i długie ujęcia w których nic się nie dzieje 5) Brak dowcipu (co by nie mówić o zwycięzcy to dowcipne to było). Następnym razem będzie lepiej ;) pozdrawiam :)
Napisano 20 Grudzień 200519 l Autor @mellodeque - hihi mi sie osobiscie tez te lapy tak kojarza, moze sie chcieli pod brending podpiac... kto ich tam wie :) @ziomuś - animka jes do dupy i niema co sie oszukiwać, jednak mnie bardziej boli chociazby brak wyróznienia... wystarczy porownac ja z 2, 3, 4 miejscem (ktore tez byly nagradzane). Moze gdybym niemial oka (w rozumieniu poczucie estetyki, mniej w znaczeniu gust) to powiedzialbym 'dobra wygrali lepsi..' ale zeby mnie na kole łamali to tak niepowiem :] Pewnie ktos mnie podsumuje; aaa ten to nieumie przegrywac - no i nie umiem no i co :P
Napisano 13 Styczeń 200619 l ... A z tym siostrzencem szefa to chyba masz racje cos mi sie wydaje... Hmm tak racja, ale ja jakbym byl prezesem to napewno bym corce babci nagrody nie dal:P