Ania Napisano 9 Grudzień 2005 Share Napisano 9 Grudzień 2005 taki eksperyment. zamierzam zrobić tekstury ołówkiem lub długopisem, nie wiem jak wyjdzie. na razie modeling mniej więcej ukończony. (będzie jeszcze druga scena zawierająca tego chameleona, już z normalnymi teksturami) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 9 Grudzień 2005 Share Napisano 9 Grudzień 2005 modelik ql to z texturkami moze byc ciekawe ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 9 Grudzień 2005 Share Napisano 9 Grudzień 2005 widac ze masz talencik :) czekmay na tex :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 9 Grudzień 2005 Share Napisano 9 Grudzień 2005 fajny model :) będzie gi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szenszi Napisano 9 Grudzień 2005 Share Napisano 9 Grudzień 2005 Nice ale uważam że łapy ma coś nie tak jakieś takie dziwne i sie wydają :p i drzewko mi sieniepodoba :( ale reszta jest git :D czekam na teksturki :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuciel Napisano 9 Grudzień 2005 Share Napisano 9 Grudzień 2005 no ciekawe jak ci to wyjdzie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wooka Napisano 9 Grudzień 2005 Share Napisano 9 Grudzień 2005 Moze modeling w paru miejscach zostawia troche do zyczenia, ale za to pomyslem przebijasz wiekszosc watkow na tym forum. "Kameleon samobojca" hyhyhy.. :D naprawde swietne:) Jedyne co bym poporawil to wlasnie te odnoza. Jakos tak nie naturalnie sa wygiete. Pozdrawiam i powodzenia w dalszej pracy. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JmTm00 Napisano 9 Grudzień 2005 Share Napisano 9 Grudzień 2005 acha, mialem kiedys "zajawke" na malowanie tekstur farbami i wrzucanie ich na kompa ale jakos nigdy sie do tego nie zabralem, wiec z duza ciekawoscia popatrze jak to Ci idzie. Model fajny, ale nie o to w tej pracy chodzi jak mniemam ;) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 11 Grudzień 2005 Share Napisano 11 Grudzień 2005 hzhz no jak zwykle "coś" w tym jest;] jednak ja bym troszkę zagęścił tu i tam siatkę dodając troszkę fałdek i nierówności, będzie mniej roboty i troszke większe możliwości przy teksturkach . no i czekam na jakieś postępy bo jeszcze skończy się tak jak zawsze z moimi pracami ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ftorek Napisano 11 Grudzień 2005 Share Napisano 11 Grudzień 2005 hyhy - superek czepilbym sie przednich uap - teraz troche wyglada jakby potwor wisial w pozycji normalnej (plecami do gory) - na to wskazuje kierunek uokcia - a zwierzak wisi do goory nogami wiec calosc wyglada dziwnie (miesza mi w glowie :) a pozatym superek - salvator dobrze moowi - wiecej detalu (a jeszcze lepiej - wrzuc do zbrusza :) pozdrawaim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 27 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 27 Grudzień 2005 początki tekstur te są fotografowane nie skanowane, mam nadzieje że skanowane będą miały lepszą jakość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ardeni Napisano 27 Grudzień 2005 Share Napisano 27 Grudzień 2005 Ciekawy pomysł qrde, pracuj dalej! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 27 Grudzień 2005 Share Napisano 27 Grudzień 2005 śliczna poczwara i fajne takie texturki - będziesz je podmalowywać w PSie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 27 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 27 Grudzień 2005 trochę podmaluję, ale niedużo (będzie jeszcze widać że to są kreski), tylko żeby ciut koloru dodać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 27 Grudzień 2005 Share Napisano 27 Grudzień 2005 dokładnie o to mi chodziło - takie lekkie podbawienie i delikatne przybrudzenie tam gdzie trzeba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldack Napisano 27 Grudzień 2005 Share Napisano 27 Grudzień 2005 nie no jak dla mnie bomba, kto nie zobaczyl ten tromba:) edit: czekam na postepy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 27 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 27 Grudzień 2005 updejt (dalej bez scanera) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 27 Grudzień 2005 Share Napisano 27 Grudzień 2005 daj bumpa z tej samej mapy bo nie widac ze to papier ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 27 Grudzień 2005 Share Napisano 27 Grudzień 2005 wyśmienite :) chociaż wydaje mi się, że powinnaś rozjaśnić zacienione miejsca, a cienie zrobić także ołówkiem - takie forced 3d :) Hmm.. tak sobie myślę, że możnaby w sumie skończyć pracę, wydrukować ją i na koniec jeszcze ołówkiem/długopisem ją podkolorować - to byłby czad :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nocny drwal Napisano 28 Grudzień 2005 Share Napisano 28 Grudzień 2005 wlasnie! czemu nie ma bumpa?;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 28 Grudzień 2005 Share Napisano 28 Grudzień 2005 czy tylko ja nie widze modelu/rendera ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 28 Grudzień 2005 Share Napisano 28 Grudzień 2005 Ja widzę dwa, ale wydaje mi się, ze w pierwszym poście też powinien jakiś być (tak wynika z komentarzy), a tam nic nie ma :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 28 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2005 będzie bump, ale dopiero jak będę miała skan (za dwa tygodnie), bo to co teraz widzicie jest fotografowane, i ma taką niską rozdzielczość że bump wygląda dziwnie (próbowałam) nad ustawieniami rendera jeszcze posiedzę (nie będzie tych czarnych miejsc). nad cieniami od ołówka się zastanowie, nie wpadłam na to. wydrukować dla późniejszej edycji tego raczej nie wydrukuję, natomiast już wydrukowałam obrysy żeby zrobić potem długopisowy overlay w corelu. tutaj jeszcze raz czysty render i siatka (z pierwszego posta zdjęłam żeby zmienić obrazek przy wątku) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 29 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 29 Grudzień 2005 background Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ebor Napisano 29 Grudzień 2005 Share Napisano 29 Grudzień 2005 Podoba mi sie Twoja praca Aniu. Moze jakis listek przez ktorego przebija swiatlo ;) A tło troche moze niech troche podpowiada czy to jest jakis las czy klatka czy no nie wiem wlasnie gdzie i co to jest... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zio_mal Napisano 29 Grudzień 2005 Share Napisano 29 Grudzień 2005 super:) bardzo ciekawy pomysl przestawienia kameleona no a te texturki malowane recznie nono pare listkow rzeczywiscie by sie przydalo, no i jestem ciekaw na twoj pomysl na texture drzewa:) proponuje lekko obrocic tego kameleona tak zeby glowa byla bardziej pionowo w dol, badz co badz ogon go przy trzymuje w tej pozycji, ale sprawia dla mnie wrazenie jakby sie podciagal i cwiczyl :) swietny concept:) super:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 29 Grudzień 2005 Share Napisano 29 Grudzień 2005 Bardzo ciekawy pomysl. Ladny background. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi