Paul_PL Napisano 26 Grudzień 2005 Napisano 26 Grudzień 2005 Witam serdecznie! +Tytuł może błednie przywodzić na myśl jakąś porodówke z matka-bestią(lub na odwrót, synkiem-bestią)...no cóż,to jest drugi pomysł :) +Ale pierwotny wyglada tak: Wsród śmieci,wszechobecnej znilizny i takich tam przyjemności, w mieście ziejącym śmiercią narodziło się czyste stworzenie,doskonałe ,piękne... Jeszcze nie wiem czy to ma być istota inteligenta (przynajmniej z wyglądu) lub nie-zwykłe zwierzątko. +Technika: Jako, że nie ma sprecyzowanej techniki to bedę eksperymentował. Póki co mam zamiar istotkę nabazgrać, np. pastelami. , tło -budynki w 3d(by nie było udziwnien z perspektywą) poprawione myszka w ps'ie(tableta nie mam),jakiś dym,chmury itepe- powklejam zdjęcia(zrobione przeze mnie,żeby nie było...) +To tyle...zarzucam szybki szkic...mam nadzieję,że cos widać.Pozdrawiam.
Leru Napisano 26 Grudzień 2005 Napisano 26 Grudzień 2005 Paul_PL -> witam w Bitwie żołnierzu :] powodzenia
Koniu_PL Napisano 26 Grudzień 2005 Napisano 26 Grudzień 2005 Na tym obrazku to mi wygląda na hm... jakiegoś miluśkiego świstaka. Bardzo fajny pomysł. Wyróżnia się :] Powodzenia życzę ;) Ps. Dlaczego żołnierz?
DarkStar Napisano 26 Grudzień 2005 Napisano 26 Grudzień 2005 No stary... nie spodziewałem się ciebie tu zobaczyć. Powodzenie, koncept fajny, a znając ciebie to i wykonanie niezłe będzie. Powodzenia, napewno ci się przyda...
Paul_PL Napisano 26 Grudzień 2005 Autor Napisano 26 Grudzień 2005 Dzięki za słowa,słowa,słowa. Takie pierwsze próby zrobienia tła(mam nadzieje ,że coś widać,bo ta scena ianczej wygląda w ps'ie a inaczej w windzie,nie wiem dlaczego) Kolorystyka,albo piekielna,taka jak tu, albo zimne barwy. Brakuje miejsca na samą istotkę, dlatego troche wydłużę kadr.
DarkStar Napisano 27 Grudzień 2005 Napisano 27 Grudzień 2005 Fajne, ale... niewiele widać. Zmiejsz jasność tego światła lub doświetl troszkę od dołu. Pozatym chyba będą jekieś tekstury w 3d? A może ograniczysz się do pokolorowania tego w ps'ie?
kubi Napisano 27 Grudzień 2005 Napisano 27 Grudzień 2005 Niezłe ujęcie, i juz klimat mi się zaczyna podobać.
Paul_PL Napisano 7 Styczeń 2006 Autor Napisano 7 Styczeń 2006 Doszedłem do wniosku, że wykonam ten obrazek ołówkiem i pokoloruję na kompie.Narazie zrobiłem tyle,zastanawiam sie jakie stworzenie wstawić na dole.Zastanawiam się czy np. coś na kształt rajskiego ptaka nie było by lepsze? Wiem ,obrazek zajmuje 700 kb,mam "małe" problemy z kompem...więc zostawiam narazie tak...przeplaśam...
Drakula Napisano 7 Styczeń 2006 Napisano 7 Styczeń 2006 zle link jest wklejony. Ten bedzie dobry: http://img273.imageshack.us/img273/9227/untitled15ix.jpg
Paul_PL Napisano 7 Styczeń 2006 Autor Napisano 7 Styczeń 2006 Dzięki Deus, tak to jest jak sie przepisuje ręcznie...
miriam Napisano 9 Styczeń 2006 Napisano 9 Styczeń 2006 No bracie piękne szkicorki, ja też tak chcę ;) . . . Tak trzymaj!!! . . . Powodzenia w Bitwie. . .
Paul_PL Napisano 14 Styczeń 2006 Autor Napisano 14 Styczeń 2006 Dzięki, MCMiriam :) Posiedziałem trochę i prawie skończyłem część "ołówkową".Zastanawiam się czy dym na niebie zrobić dalej na papierze, czy już na kompie...Poza tym jeszcze muszę ewentualnie wypatrzone przez Was błędy skorygować (pomożecie mi,prawda?)
kubi Napisano 14 Styczeń 2006 Napisano 14 Styczeń 2006 Ładna ta istotka, ja tu nic do poprawiania nie widze, a pracka mi sie podoba :)
DarkStar Napisano 14 Styczeń 2006 Napisano 14 Styczeń 2006 O żesz cię w twarz!!! Ale to słodkie. A fee... :D Faje to wszystko wygląda. Popracuj, popracuj, a może i jakieś wyróżnienie dostaniesz...
Paul_PL Napisano 15 Styczeń 2006 Autor Napisano 15 Styczeń 2006 Popracowałem jeszcze troche i zrobiłem chmury i poprawiłem odrobinke parę rzeczy. nie wyszły mi do końca tak jak chciałem,zobaczę jak to będzie wyglądać po pokolorowaniu(o ile dam radę to zrobić).Tak czy inaczej,część w "realu" skończona,mało prawdopodone bym cos tu jeszcze zrobił. Darkstar,ważne bym to skonczył...to mój priorytet.
kubi Napisano 15 Styczeń 2006 Napisano 15 Styczeń 2006 Strasznie ciężkie i ciemne te chmurska, kominy stały się mało widoczne, może jak kolor nałożysz to będzie lepiej je widać.
Master Kiełbaster Napisano 15 Styczeń 2006 Napisano 15 Styczeń 2006 a świstak siedzi i owija się w te sreberka :P trochę dziwna perspektywa na górze
emenemsbis Napisano 15 Styczeń 2006 Napisano 15 Styczeń 2006 nie za bardzo znam sie na architekturze,ale wydaje mi sie,ze skoro wszystkie budynki sie zaokraglaja,sa jakby w rybim oku,to ten most czy co to jest tez powinien byc troche zaokraglony...radzilabym tez jeszcze troche nad nim posiedziec zeby wygladal naprawde jak z dolu a nie jak z boku...bo ja przynajmniej tak go widze:]
Morbid Karbid Napisano 15 Styczeń 2006 Napisano 15 Styczeń 2006 fajny i klimatyczny szkic, ale juz go nie ołówkuj, bo się robi brudny. Emenemsbis ma rację z tym mostem, jak się ogląda minaturkę to się wydaje, że się patrzy na dwa sklejone obrazki, gdzie most jest krawędzią tych obrazków. Pomyśl nad zaokrągleniem główki stworka, bo teraz wygląda jakby te śmieci spadły mu na czaszkę. No i chyba pora pojechać z photoshopem!
Paul_PL Napisano 15 Styczeń 2006 Autor Napisano 15 Styczeń 2006 Chciałem poprawić ten mostw swoim czasie,ale za dużo ścierania.Na pewno zepsułbym kompletnie obrazek.Z innymi już teraz tego typu poprawkami sprawa wyglada podobnie... Głowka moze bedzie lepiej wygladać po pokolorowaniu. Jak na razie mam z tym spore broblemy ,wygląda jakos dziwnie. Jeżeli ktoś ma jakis tutorial jak pokolorować ołówkowy rysunek w ps, to byłbym wdzięczny :) Moze jakieś rady co do kolorystki?
emenemsbis Napisano 15 Styczeń 2006 Napisano 15 Styczeń 2006 hmmm tutoriala nie mam,ale koloruj po prostu na warstwach ustawionych na multiply, przynajmniej ja tak robilam:] chyba ze nie chcesz miec widocznych tych linii olowkowych to wtedy mam jakis tutek, tylko ze on pokazuje jak normalnie sie koloruje w ps:] a kolorystycznie to widzialabym niebo jako jakies powiedzmy zolto pomaranczowe, budynki takie brudne brazowe ale zeby to swiatlo z nieba odbijalo sie na nich...i zeby panowal taki klimat z cyberpunkowych filmow:>czyli ciemno, troche czerwieni... a most mozesz poprawic juz na kompie, wiec z tym nie ma problemu. tylko ze do tego najlepiej przydalby sie pedzel wygladajacy jak olowek:] a nie wiem czy taki jest akurat w photoshopie, wiem ze jest w painterze:)
Paul_PL Napisano 15 Styczeń 2006 Autor Napisano 15 Styczeń 2006 To pierwsza wersja w kolorze. Wydaje mi się, że na dole jest zbyt kolorowo(tak swiąteczne) a na górze dla odmiany jakby sepia.poza tym mama coś mówiła,że jajo za bardzo się świeci :) Dodam jeszcze,że mosteczek spróbuję poprawić jak skoncze resztę,potnę w ps'ie i za pomoca stempelka spróbuje połątać...
rybak-tomasz Napisano 15 Styczeń 2006 Napisano 15 Styczeń 2006 podoba mi się pomysł, co do wykonania, to muszę poczekać z opinią
Morbid Karbid Napisano 15 Styczeń 2006 Napisano 15 Styczeń 2006 kolor jajka i zwierzaka totalnie nie pasuje do koloru bazowego. Szkic ołówkowy za pomocą Hue/Saturation z opcją colorize przerób na ciemny brązowy, ale nie za ciemny. W ten sposób obiekty będą się cienować w kierunku koloru brązowego czyli bazowego i bardziej będą do siebie pasować. Jajo i zwierzak powinny być bardziej w kolorach ziemii czyli brązy, żółcie, oliwki itp, teraz to totalnie inna paleta. Potem utwórz warstwę wyżej (albo kilka) i na nich umieszczaj rozjaśnienia, światła, cienie, dodatkowe elementy. Ogólnie obraz jest za ciemny, ginie mnóstwo szczegółów. Za pomocą dodatkowych warstw srpróbuj je dorysować
Paul_PL Napisano 15 Styczeń 2006 Autor Napisano 15 Styczeń 2006 Nie do końca rozumiem,Morbid Karbid. Sugerujesz był użył Hue/Saturation na całym obrazku, czy tylko na stworzonku? Raczej jestem zadowolony z wygladu budynków, cienie i rozjaśnienia mam na odzielnych warstwach, tak jak mówisz. Postaram się jakoś wydobyć detale z mroku. Stworek w założeniu maił sie odcinać kolorystycznie od reszty.Sam nie wiem, spróbuję po twojemu.
Morbid Karbid Napisano 15 Styczeń 2006 Napisano 15 Styczeń 2006 hue/saturation dla cełej warstwy ze szkicem. Ale to tylko jeden ze sposobów, nie musisz się mnie słuchać
Master Kiełbaster Napisano 16 Styczeń 2006 Napisano 16 Styczeń 2006 mało tych kolorów... doliczyłem się 4 :(
Ania Napisano 16 Styczeń 2006 Napisano 16 Styczeń 2006 myślę że zajączek może być niebieski, ale w tym niebieskim powinno być ciut brązu też, bo teraz rzeczywiście bardzo odstaje. ale dobrze wyszedł, taki wystraszony.
WWWoj Napisano 18 Styczeń 2006 Napisano 18 Styczeń 2006 bajerancko i klimatycznie. Fajnie ze kolor zwierzątka taki bajkowy, ale chyba rzeczywiscie za bardzo sie odcina.
Paul_PL Napisano 23 Luty 2006 Autor Napisano 23 Luty 2006 Chciałem tylko oficjalnie poinformować, że praca jest skończona.Nic nie będę już zmieniał.Dziekuję za zainteresowanie moją pracą :)
Rekomendowane odpowiedzi