Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam..a w zasadzie witamy. ja i shin postanowilismy sobie nawzajem pojechac po ambicjach i wystapic w duecie;) w ponizszej pracy ja zajme sie modelowaniem a shin malowaniem texturek i postprodukcja.

a zamysl jest nastepujacy:

4 kadry, na ktorych pokazane jest jak pewna urocza pani doslownie sciaga sobie twarz. shin zaraz dorzuci szkic. wszelka zbieznosc z tematem Omena2501 czysto przypadkowa..

jeszcze nie wiemy w jaka konwencje pojdziemy, czy bedzie to dosc realistyczne czy taka bardziej pojechana w stylu chociazby arkham asylum czy 30days of night. wyjdzie w praniu;)

heh, wychodzi ze bedzie 4 in 1;)

pozdr i zyczymy powodzenia pozostalym uczestnikom bitwy:)

• Odpowiedzi 28
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

na znak ze cos sie dzieje - ogolna bryla twarzy naszej bohaterki. pare poprawek jeszcze i lecim z detalem.

Napisano

taki szybki test z tekstura..oczywiscie samymi materialami zajmie sie shinek, ale ja mu nie pozwole osiagnac slabszego efektu;) hrhr

pozdr:)

Napisano

a wiec od konca:

lukasz -> nad modelem wciaz pracuje, textura byla wrzucona w tzw "przerwie na kawe", mapowanie jest planarne typowe proste z lekkimi poprawkami w unwrapie. update'y wkrotce:)

jmtm00 -> dzieki:) rzesy beda wymodelowane, bo jednak w kadrze ma byc dosc duze zblizenie:)

Vetis -> dzieki:)

nina -> jak zdejmie skorke to juz taka elfia nie bedzie;)

dareg -> cale dwa?;) dzieki, przyda sie:)

Napisano

KoMic - thx:) a pily tez nie widzialem, jesli tam cos takiego jest to czysty przypadek..

Chalek - bedzie ciezko, ale mam nadzieje ze jakos wyjdzie:)

mrkrzysiek - znajac zycie i moja tendencje do nienawidzenia modeli pod koniec pracy nad nimi to masakrowanie jej bedzie nieklamana przyjemnoscia;)

pozdr:)

ps. update po weekendzie.

Napisano

lecim dalej - sporo jest niedociagniec - za malo wlosow z przodu przez co kasi zrobilo sie takie ciut przyduze czolo, rozjechala mi sie texturka przy oczach no i brak ust;) [tu uroczy uklon w strone PanaOdTextur;)]

c&c are welcomed as always:)

Napisano

strasznie ten nos uwydatniony ;) imo za bardzo lowpoly włosy, nie lepiej wam jakimiś cząsteczkami czy pluginami?

policzki płaskie, może rozjaśnić na teksturze w odpowiednich miejscach?

Napisano

z nosem racja - dzieki:) co do wlosow to chyba zostane przy plane'ach.. jakos wole ten sposob (rozwazalem uzycie maxowego haira, ale sie nie do konca ze soba lubimy;)).. to co jest teraz na nich to tylko taka tymczasowa podpierdolka;)

Napisano

wszystko jest ok poza tymi wlosami. jak dal mnie to jest strasznie irytujaca sprawa bo shag jest spoko ale raz ze trzeba sie nameczyc,dwa strasznie obciaza karte , trzy trudno uzyskac ladnie cienie na twrzy(przynajmniej mi). dlatego ja preferuje spiete wlosy bo latwo jest je wymodelowac efekt jest tak samo dobry i nie ma problemy z cieniami czy oswietleniem nie mowiac juz o animowaniu. tak mi sie przynajmniej wydaje. btw ladnie oczki ci wyszly ja zawsze mam z tym problem

Napisano

...mi sie ta buzia tak sobie podoba :) - ja bym polecial raczej w strone twarzy jakis modelek- moze tych spod znaku kroolika ? bo na razie bardziej na fantasy mi to wyglada :)

Napisano

obiecalem ci komentarz to masz:

oszczedze sobie uwag typu - twarz brzydka ( bo mi sie naprawde srednio podoba, ale to kwestia gustu...) co do modelingu i texturowania, chyba wszystko bylo juz napisane...no moze górna warge bym bardziej zaznaczyl ale mozliwe ze textura to zmieni - a tak to mi sie podoba :) ...cholera napisalem to :/

ps. gdzie mozna kupic blend'a'med BLACK hihihi

edit: a w sumie - oczy wydaja mi sie za bardzo zapadniete i zbyt wydatne kosci policzkowe, no i nocny makijaz na razie :)

Napisano

jak dla mnie: za duzy nos, za plasko idzie razem z czolem, oczy za gleboko, za slabo zaznaczona broda. Ale ja sie nie znam.

Quadysz: jak tam animacja?

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności