malika Napisano 27 Lipiec 2003 Share Napisano 27 Lipiec 2003 To będzie kolaż, wariacja na temat Sądu Ostatecznego. O tyle dowolna, że planuję wprowadzić wątki z wielu kultur (m.in. mitologii Azteków). Poszczególne elementy będę rysować, a następnie skanować. Całość zostanie połączona w Photoshopie. Tak myślę, że oprócz ołówków i kredek użyję nożyczek i papieru kolorowego... No zobaczymy. Trzymajcie kciuki! Lecę pożyczyć skaner :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gotham Napisano 27 Lipiec 2003 Share Napisano 27 Lipiec 2003 Ooo, to pozostaje tylko czekać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 27 Lipiec 2003 Share Napisano 27 Lipiec 2003 tak szczerze, to bardzo czekałem na collage... zdaje się, że mi nie starczyło odwagi. Niezmiernie się cieszę i trzymam kciuki [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malika Napisano 27 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 27 Lipiec 2003 dzięki :) jutro postaram sie wrzucić projekt azteckiego wojownika. Już go naszkicowałam, zostało mi dobrać odpowiednią kolorystykę do jego stroju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malika Napisano 28 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 28 Lipiec 2003 ok, here we go....... oto pierwsza postać, aztecki wojownik. W zanadrzu mam jeszcze zdjęcie starszego pana z gunem (można używać zdjęć?). Ciekawe, kto jeszcze pojawi się na sądzie ostatecznym :) Wszelkie sugestie mile widziane :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufooox Napisano 28 Lipiec 2003 Share Napisano 28 Lipiec 2003 zajefajne :D ciekawy concept taki starozytny zajebisty kapelusik :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rebuzz Napisano 28 Lipiec 2003 Share Napisano 28 Lipiec 2003 rysowalas tego goscia z \"glowy\" tzn. wyobraznia czy masz jakies pomoce naukowe ?? Jak cos to masz ciekawa wyobraznie....tzn.....wybujala.....heh :P narazie 7/10 :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gotham Napisano 28 Lipiec 2003 Share Napisano 28 Lipiec 2003 Może być ciekawie.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malika Napisano 28 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 28 Lipiec 2003 rebuzz, do pomocy to mam tylko małą, czarno-białą książeczkę, wydaną za komuny, która zawiera zdjęcia oryginalnych malowideł ściennych, na których mało co widać. Tak więc, ogólny zarys jest na podstawie zdjęcia, reszta (ogromna ilośc detali i proporcje) z głowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Arphar Napisano 28 Lipiec 2003 Share Napisano 28 Lipiec 2003 Originally posted by malika W zanadrzu mam jeszcze zdjęcie starszego pana z gunem (można używać zdjęć?) pozdrawiam Starszy Pan mowisz? no... no... mam nadzieje, ze to nie zadna aluzja Prosze Pani :). Pozdrawiam i zycze powodzenia:cool:. Chyba tez sprobuje cos naskrobac. Ale narazie wciaz przezywam wczorajszy deszcz [leje]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 28 Lipiec 2003 Share Napisano 28 Lipiec 2003 jak dla mnie brzmi i wyglada bardzo obiecujaco. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malika Napisano 29 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 29 Lipiec 2003 here we go..... beta wersja ogólnego układu, czyli co tak naprawde z tego może wyjść :> po lewej obiecany starszy pan z gunem (zdjęcie pochodzi z magazynu Antena Krzyku, stary numer). proszę się na razie nie przejmować zachwianą kompozycją, to jeszcze nie koniec :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 29 Lipiec 2003 Share Napisano 29 Lipiec 2003 pracka jest qll...ale cos czuje ze nie bede potrafil sie w niej znalesc...nie wim moze nie moj styl... keep working pzodr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malika Napisano 29 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 29 Lipiec 2003 Mały update w oczekiwaniu na Sąsiada Który Ma Skaner. Jutro powinny pojawić się kolejne elementy układanki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 29 Lipiec 2003 Share Napisano 29 Lipiec 2003 no ślicznie - tylko trochę przemyśl ten krzyż pozdrawiam[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rebuzz Napisano 29 Lipiec 2003 Share Napisano 29 Lipiec 2003 hehe Brawo malika !! szalona kompozycja.....Bardzo Fajna !! :] Czekam na dalsze updaty Ps. Pogon sasiada.....:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr Ug Napisano 29 Lipiec 2003 Share Napisano 29 Lipiec 2003 A mnie nie przekonalas. Nie kupuje takich artystycznych wizji, gdy nie sa chociazby podparte wlasciwa kompozycja, a tej w Twojej pracy ewidentnie brakuje. Sorry, jak dla mnie slabo :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malika Napisano 29 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 29 Lipiec 2003 rebuzz: tx :) myślę, że jutro już coś zeskanuję, sąsiad nie będzie się aż tak długo przede mną chował :> DruG: co do kompozycji... pare postów wyżej pisałam, że jest jaka jest (a nawet to może jej nie ma) z braku kolejnych elementów. Docelowo sądzę, że będzie dużo lepiej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 29 Lipiec 2003 Share Napisano 29 Lipiec 2003 w wersji bez wybuchow jest znaaaacznie lepiej i bardzo mi sie podoba, mialem nadzieje ze pojawi sie cos odwazniejszego i mniej szablonowego i sie doczekalem. Kompozycyjnie praca jest w porzadku, jedyne co by mozna bylo poprawic to dodac jakis ciemniejszy elemen po prawej stronie, na podlodze np. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saygon Napisano 29 Lipiec 2003 Share Napisano 29 Lipiec 2003 jak myslelem o bitwie to malem ndziej ze ktos sie zdcyduje na colage, alem jakos nie widzialem chetnych do tego. ale ednak sa, ciesze sie strasznie i czekam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malika Napisano 30 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 30 Lipiec 2003 nowy szkic postaci do kolażu: to jest w zamysle bolszewik. na razie bez nog :) tak sie okazalo, ze dzis byl ten dzien, w ktorym zainstalowano mi nowy system, wiec nie starczylo czasu na wkomponowanie postaci w rysunek. czekam na opinie :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saygon Napisano 30 Lipiec 2003 Share Napisano 30 Lipiec 2003 fajny styl mi sie pogoba, chc ciezko ocenic nie widzac go w reszcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rebuzz Napisano 30 Lipiec 2003 Share Napisano 30 Lipiec 2003 twoja postac skojarzyla mi sie z ...........................Bin Ladenem.......:D:D:D:P:P:P:P no coz..........hehe.............[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadX Napisano 31 Lipiec 2003 Share Napisano 31 Lipiec 2003 Nie zaprzeczalnie jest to orginalna i dosyć nie powtarzalna praca !! Tak trzymać !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malika Napisano 31 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 31 Lipiec 2003 maly update. chyba teraz najtrudniejsze przede mną - złozyć te elementy w sensowną całość oraz dopracować szczegóły. kombinuję nad ustawieniem, kompozycją. już wiem, że dojdą dwie nowe postaci- Godzilla i (chyba) Pani W Bikini. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
felav Napisano 31 Lipiec 2003 Share Napisano 31 Lipiec 2003 Niewiem czemu ale mi sie bardzo podoba. Ma coś w sobie. Keep working... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malika Napisano 31 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 31 Lipiec 2003 kolaż nabiera kształtu :) enjoy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 31 Lipiec 2003 Share Napisano 31 Lipiec 2003 hmmm.... jescze czegos brakuje... jakiegoś smaczku... ciężko określić ale mi się to podoba.... i to bardzo :) pozdrawiam [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 31 Lipiec 2003 Share Napisano 31 Lipiec 2003 ciekawa praca inna niz reszta ,,,miom zdaniem spoko ...fajnie ze mamy nowa dziewczyna na forum;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rebuzz Napisano 31 Lipiec 2003 Share Napisano 31 Lipiec 2003 mi sie podoba........!! Fajna! tu jest duzo rzeczy na ktorych mozna na chwile sie skupic......choc panuje totalny chaos......[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malika Napisano 1 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2003 Dziękuję za komentarze :) Mam mały problem- czarne dolne rogi... kombinuję co tam jeszcze dorysować, bo tak zostać raczej nie może ;/ Ale za to wymyśliłam małą niespodziankę na koniec.... lekko zmieni ona pierwotne założenie mojego projektu, ale sądzę, że na korzyść. Na koniec prośba do was- czy ktoś może mi napisać, jak należy opisać rysunek po zakończeniu prac? Dzięki z góry :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 2 Sierpień 2003 Share Napisano 2 Sierpień 2003 świetnie to zaczyna wyglądać.. ceikaw jestem Twojego zamysłu, bo pewno wsystko siedzi w gowie i powoli nabiera kształtów na naszych oczach... ale jest deobrze! serio! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malika Napisano 2 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 2 Sierpień 2003 mały updejt.. mogłabym chyba ogłosić konkurs pt. \"znajdź 3 szczególy, którymi różni się najnowszy updejt od poprzedniego\" :P nie chcę zapchać rysunku za bardzo, tak więc chyba powoli zliżam się do etapu dopracowywania szczegółów. a! między kobietą a szamanem wstawię napis. komentarze, uwagi i sugestie mile widziane :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
felav Napisano 2 Sierpień 2003 Share Napisano 2 Sierpień 2003 Powiem tylko tyle: totalnnie... fajne, dzięki takiej konwencji nie ma sie do czego przyczepic. Swietna praca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rebuzz Napisano 2 Sierpień 2003 Share Napisano 2 Sierpień 2003 Fajne Fajne!!! i pomyslowe przede wszsystkim !!!!111 [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 4 Sierpień 2003 Share Napisano 4 Sierpień 2003 Moja drobna sugestia.Zmieniłbym coś z tą panią, za bardzo kontrastuje z całą kompozycją, przyznam nawet ze mnie nie bardzo tam pasuje(jak dla mnie troche nie w temacie)Ale mną sie nie sugeruj:P bo jestem tu całkiem świeży:) Tak czy inaczej pomysłowe i rzeczywiście, ciężko się czegokolwiek przyczepić:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
felav Napisano 4 Sierpień 2003 Share Napisano 4 Sierpień 2003 Pani musi zostać chociażby dla kontrastu, no a zawsze może dla kogoś coś symbolizować... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mORPH Napisano 4 Sierpień 2003 Share Napisano 4 Sierpień 2003 Tam musi byc strasznie goraco.... Czy ta Pani nie jest za grubo ubrana :D? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr Ug Napisano 4 Sierpień 2003 Share Napisano 4 Sierpień 2003 Ja dalej nie jestem przekonany. Widze powrzucane skrawki gazet, ktore nic nie oznaczaja. Plus za oryginalnosc. Jednak to jedyny plus. Chyba za bardzo nie wiesz co chcesz osiagnac. Wrzucajac kolejne elementy tworzysz balagan, ktorego nie chce dotykac. Nadal brak kompozycji, jakiegokolwiek prowadzenia widza po obrazie. Mam nadzieje, ze potrafisz obronic swoja prace :) Nie lykam historii o chaosie zwiazanym z apokalipsa :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malika Napisano 4 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 4 Sierpień 2003 DruG, już drugi raz zarzucasz mi złą kompozycję, ale nie piszesz, co z nią jest nie tak (że jej nie ma?). Szkoda. Nic nie znaczą te poszczególne skrawki? Dla mnie mają znaczenie symboliczne, a te jak wiadomo, mogą być nieczytelne na pierwszy rzut oka. Oczywiście, nie zmuszam nikogo do kontemplowania i zastanawiania się, jakież to znaczenie sobie wydumałam. Wiem, co chcę osiągnąć. Praktycznie od początku miałam pomysł na ten kolaż, który staram się konsekwentnie realizować. Zdaję sobie jednak sprawę, że poszczególne, prezentowane tu przeze mnie etapy pracy mogą sprawiać wrażenie \"bałaganu\". Dlatego teraz zamieszczam prawie gotową wersję (zmiejszoną i poddaną dość mocnej kompresji), wraz z opisem. Czekam na wasze opinie :) === Od pradawnych dziejów ludzie co jakiś czas ogłaszali datę końca świata. \"Noc Sądu (Ostatecznego)\" jest pewnego rodzaju wizją pocztówki, jaką można by wysłać przyjacielowi z okazji ogłoszenia daty kolejnej Apokalipsy. W moim kolażu zostały użyte następujące zdjęcia: 1. kobieta- okładka magazynu \"Aktivist\", nr 49, lipiec 2003 2. godzilla- \"Machinery\'97\", fragment okładki 3. starszy pan - magazyn \"Antena Krzyku\" 4. ręka diabła - książka \"Historia piekła\", okładka Since the ancient times humanity has from time to time tried to foresee the date of the end of the world. \"The Night of the Judgement Day\" is a kind of a vision of a post-card, that can be sent to a friend on the occasion of proclaiming the time of a New Apocalypse. Im my collage, some photos were used: 1. woman comes from cover of \"Aktivist\", a magazine, no 49- July 2003 2. godzilla - \"Machinery\'97\", a piece of a cover 3. older man - \"Antena Krzyku\", a magazine 4. devil\'s hand - \"History of a hell\", a cover of a book (translation of a text used on my collage: \"happy apocalypse\") full size image: http://www.cyberpunk.net24.pl/sesja-pl/apokalipsa_jpg.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 4 Sierpień 2003 Share Napisano 4 Sierpień 2003 hmmm.... dosłownie z 12 minut wpatrywałem sie w Twoje dzieło... co chwię odkrywając cos na nowo... podoba mi się bardzo... mimo, że jest faktycznie pewne zachwianie kompozycji (godzilla z prawej jest bardzo mocna plamą i to w sumie rozciagnieta po przekatnej.... to jest punkt załamania)... w collage jest to dopuszczalne i nie jest nachalne... ...myslę, że głupi nie zauważy a madry pomyśli, że tak ma być ;) hehehe ..... jeszcze raz gratuluję wyjścia poza sztampowość srodka wyrazu :) pozdrawiam [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
felav Napisano 4 Sierpień 2003 Share Napisano 4 Sierpień 2003 Ta łapka kojarzy mi sie z takimi kurzymi łapkami które mój pies uwielbia jeść lub chować \'na pozniej\'w różnych dziwnych miejscach ;) A co do pracy to tak jak pisałem wcześniej naprawde bardzo ciekawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 5 Sierpień 2003 Share Napisano 5 Sierpień 2003 Symboliki nie rozumiem, ale ostateczna wersja jest znacznie milsza dla oka. Pojawiła się głebia (widzę co najmniej 3 plany, wcześniej tylko jeden) a punkt załamania, o którym wspomniał boowa (mimo, że moim zdaniem jednak nachalny) skutecznie zachwial \"wertykalną\" resztę. Poza tym, niezależnie czy udało Ci się zawrzeć jakieś przesłanie - to chyba najbardziej wymagająca praca dla widza, a to już spory sukces. Życzę dalszych, równie spektakularnych [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rebuzz Napisano 5 Sierpień 2003 Share Napisano 5 Sierpień 2003 tak jak pisalem we wczesniejszych postach pracka.....mi sie podobala.....a jak tak ma wygladac finalna wersja to tez jest Spoko !! Tak jak powiedzial boowa nad ta pracka trzeba chwilke pomyslec....[piwo] Jak nic sie w pracy nie zmieni to dostaniesz 7.5/10 ale z duzym plusem.....:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malika Napisano 5 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 5 Sierpień 2003 dzięki za komentarze :) jeszcze nie wiem czy coś się zmieni, póki co to to jest wersja finalna. jak by co, to oczywiście wszelkie sugestie mile widziane :) wersja w oryginalnych rozmiarach: http://www.cyberpunk.net24.pl/sesja-pl/apokalipsa_jpg.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAIN Napisano 8 Sierpień 2003 Share Napisano 8 Sierpień 2003 Mnie interesuje sam pomysł:) Jest bardzo orginalny i zakręcony w dobrym znaczeniu tego słowa:) gratuluje świetnej pracki pozdro KAIN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malika Napisano 8 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2003 postanowiłam coś jednak zrobić z tą Godzillą. Żeby przestała być tylko i wyłącznie plamą zakłócającą kompozycję :) Na ile mi się to udało? :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malika Napisano 8 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2003 i jeszcze jak to wygląda z całością. full size image dostępny pod adresem: http://otoczenie.one.pl/~moloko/tlo_revolutionary_po_zmianach.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 10 Sierpień 2003 Share Napisano 10 Sierpień 2003 Wyszło nawet dość zabawnie! W sumie to taki żartobliwie-przewrotny koncept! :) Kartka z okazji aopkalipsy :) podoba mi się! :P ciekawe co tam jeszcze dodasz... na razie jest cool Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 11 Sierpień 2003 Share Napisano 11 Sierpień 2003 Nowa Godzilla lepsza :) I kilka innych zmian też na plus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi