Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Inspirowane conceptem fenga

jest jeszcze kilka miejsc gdzie napewno przytne - wiec jakis detalik pewnie dojdzie

w finale najprawdopodobniej nie bedzie tej podstawki bo zezarla by zbyt duzo tekstury

index.php?act=Attach&type=post&id=81328

• Odpowiedzi 24
  • Wyświetleń 3,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ladne, nie moge sie doczekac texturki

Ile zajelo ci zrobienie tego modelu barton? :)

Napisano

spoko, model podoba mi się, nawet bardzo :)

Jak na razie nawet najbardziej ;)

dajesz dalej

pozdrawiam

Napisano

na koncepcie fajny miotacz ognia a tu co, gwiezdne działko... zawiodłem się... oj zawiodłem ;D

a tak na serio to piknie wyszlo, czekam na teksturki

Napisano
  • Autor

Koneo -> ponizej 2h - dosyc wolno jak na model tego typu ale ostatnio sie lenilem z modelowaniem :/

ognisty -> tak jak pisalem tylko sie inspirowalem - chcialem zrobic cos bardziej od siebie, w sumie to tylko podest jest jako tako odwzorowany - a concept zamiescilem tylk poto zeby puzniej niebylo :)

Napisano
  • Autor

wczoraj sie rypnolem z tym polycountem - mialem ukryte kosci hehhe a sie dziwilem czemu tak malo scianek mam do wykorzystania :)

poprawiony model

optymalizacja + troche zmian , jak jeszcze czegos nie bede chcial zmienic to to juz bedzie finalny Lp a jutro model pod nmapy

teraz sam model wiezyczki ma dokladnie 2K trisow

Napisano
  • Autor

drobne poprawki oraz optymalizacje - no i zmiana korpusu ochronnego (tamten pozeral za duzo poly i mial przeswity ;/ )

mysle ze to juz final Lp - dlubne dzis przy mapowaniu a jutro Hpoly

dokladnie 1999 tri

Bone Appetit

Napisano
  • Autor

Poprawione mocowanie siodelka + dodanie pasow podtrzymujacych operatora dziala - wciaz 1999Tri

tak zle - ze zupelny brak zainteresowania ? ;)

Napisano

tak zle - ze zupelny brak zainteresowania ? ;)

Wręcz przeciwnie - aż tak dobrze że nie mam żadnej krytyki do tego modelu ;)

Powodzenia z teksturami :)

Napisano

przyłączam sie do chóru : D, bardzo ładne dzialko i do tego szczególowe, a możesz powiedziec czym to zrenderowałes, i jak uzyskałeś siatke na modelu?

Napisano
  • Autor

Ziomuś,Łukasz Jaskulski,latarnik,mario don ->dzieki :)

mario -> tajemnica zawodowa ;) vray ftoon - bosze ile razy ja to juz pisalem ;)

Napisano

A ja mam pytanko, bo widze, ze do czynienia mamy z fachura. Zrobilem zaledwie jeden model LW i zauwazylem, ze model w miare mozliwosci powinien byc jedna bryla, gdyz w przeciwnym razie engine powoduje dosc czesto przenikanie sie obiektow - u Ciebie widze, ze w znacznej wiekszosci sa to pojedyncze obiekty. Jak to z tym jest?

Model jest naprawde super. Powodzenia i pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

wszystko zalezy od silnika - ale generalnie teraz niema problemow z optymalizacja tego typu(jedyny problem jest przy mapowaniu i robieniu normali - ale tylko pod wzgledem wiekszego skomplikowania i wiekszej konsupcji czasu) - jedyne o czym musisz pamietac to to by scianki nie nakladaly sie na siebie powierzchniami (rownolegle polygony bardzo zblizone do siebie - lub zupelnie przylegajace)

do roznych gier robilem modele - i nigdy nie dostalem zgloszenia ze ten typ optymalizacji powoduje jakies problemy

co do problemow z nmapami - to chodzi o to iz jesli chcial bys korzystac z cage to w tym momencie musisz bardzo kombinowac - dzielic modele Hpoly i inne tego typu cuda - ale tak jak pisalem jest to do obejscia - i jak juz dostarczysz gotowa nmape to nikogo nie bedzie obchodzilo jak ja robiles - wazne zeby bledow nie miala.

Napisano

Dzieki za odpowiedz. Dobrze wiedziec, ze mozna poskladac model z kilku pojedynczych elementow, ale widze, ze masz rowniez i rownolegle scianki. 1 i 2 sa niemal przylegajace, 3-ka, widac po cieniu, jest juz bardziej oddalona. Sa jakies minimalne odleglosci, czy wychodzi to w praniu?

Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

z doswiadczenia wiem ze te odleglosci wystarcza

jesli w maxe oddalisz sie na pewna odleglosc i nie wystepuja bledy to w silniku tez niepowinny

Napisano

mysle ze fajnie wykozystales siateczke, zobaczymy jak pojdzie z texturka :), pamietaj ze w finalowych renderach bedziesz musial pokazac model bez GI i i soft shadowow :)

Napisano
  • Autor

hatred ->a niby czemu ? byla mowa o roznego rodzaju mapach byle w 512 - wypieke dla niego lightmape - a ostateczny model bedzie pokazany spod silnika - wiec zadnych maxowych bajerow nie bedzie

Napisano

nie no light mapa tio ok :) ale z tym uwazaj bo sam wiesz ze prz animacji danego obiektu moze wyjsc smieszny efek zistawania cienia na texturze nawet kiedy ktos puszcza w dane miejsce swiatlo :)

powodzenia!