nielot007 Napisano 17 Styczeń 2006 Share Napisano 17 Styczeń 2006 Witam!! heh wiem ze sie wyglupiam , i juz sobie myslicie ze jade jak wszyscy.......eee tam :) model robilem kilka miesecy temu jako video tutek (ktory zreszta lezy na dysku i sie kurzy) probuje od dawan jakies sensowne mat. i oswietlenie zrobic ale klapa :D mialem tego nie dawac tutaj ale bez waszej pomocy sie nie objedzie... ok wiec jest to aparat ktory od dawna mialem w chacie jest starszy odemnie , model nie nadzwyczajny malo szczegolow jest ale tyle jest na prawde.... licze mentalowcow na pomoc w materialach :) renderer--> mental ray (max6) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 17 Styczeń 2006 Share Napisano 17 Styczeń 2006 nielot: OMG! naraz się okaże, że każdy zrobił przynajmniej jednego starego aparata-złoma w ramach ćwiczeń :D co do materiałów: jeszcze kilka dni. w koncu dojdę do tego jak zrobić Brushed Metal tak jak grega :) BTW: modelik bomba :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 18 Styczeń 2006 Share Napisano 18 Styczeń 2006 wow nielot ale masz kultowy sprzęt w domku :) Model jak najbardziej mi sie podoba ! wypas wypas ! Czekam na renderki z materiałami :) P.S Co to jakas nowa moda na Aparaty ? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gedeon Napisano 18 Styczeń 2006 Share Napisano 18 Styczeń 2006 No cóż mogę powiedzieć. Model ładny. Mam jednak pytanie. Czy ten aparat miał być taki eee.... krzwywy lub mieć takie kanty czy po prostu o czymś zapomniałeś ? Ogólnie mi się bardzo podoba. NIe mam takze zastrzezen do renderu i ogolnego oswietlenie:D:D:D Po prostu mi sie podoba... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 18 Styczeń 2006 Share Napisano 18 Styczeń 2006 Heh, może i ja swoją Zorkę wymodeluję ? :] Piękny aparacik dłubiesz, dawaj, dawaj Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 18 Styczeń 2006 Share Napisano 18 Styczeń 2006 Vorek: nie "może", ale na pewno. ale pamiętaj: cała mechanika w środku też :D Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 18 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 18 Styczeń 2006 Witam!! tweety--> hehe, tez walcze z tym materialem co u grega mam nadzieje ze sie uda ;) hc-->kultowy?? zawsze musi byc jakas moda :D Gedeon-->krzywy??gdzie bo nie kumam Vorek-->piekny?? ja juz na niego patrzec nie mog ;) dzieki za posty od dzisiaj biore sie za mat i oswietlenie :) pozdro EDIT ok mam probelm moze mi ktos wyjasnic mam otexturowany obiektyw sa tam kreski literki itp. i chce nalozyc shader metalu na niego i tu jest problem bo co mam zrobic aby w tych cyfrach nie odbijalo sie hdri i swiatlo ?? rozumiecie o co mi chodzi jak nie to pokaze wizualnie?? :) help Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 18 Styczeń 2006 Share Napisano 18 Styczeń 2006 Zgrabny aparacik, ladny model. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 18 Styczeń 2006 Share Napisano 18 Styczeń 2006 nielot: użyj materiału Composite i wstaw mapę opacity w materiał nakładany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gedeon Napisano 18 Styczeń 2006 Share Napisano 18 Styczeń 2006 nielot007- chodziło mi o te boki które mają takie wgłębienia ale teraz się kapnąłem, że to tak miało być zrobione... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 18 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 18 Styczeń 2006 dzieki za posty RA--> dzieki ;) tweety & Lukasz_S--> dzieki bede dzisiaj sprawdzal :D Gedeon-->spoko :D a tu cos zabawnego dla rozweselenia imprezy ;P pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 20 Styczeń 2006 Share Napisano 20 Styczeń 2006 słaby ten render musisz pracować jeszcze nad materiałami ale pewnie to wiesz :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 20 Styczeń 2006 Share Napisano 20 Styczeń 2006 hehe, dzięki nielot, poprawiłeś mi humor ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 20 Styczeń 2006 Share Napisano 20 Styczeń 2006 do przedstawienia takiego aparatu przydło by się studio: SCENKA-max7 Mógłbyś pokazać ustawienia tego materiału? Z deczka za ciemny się wydaje. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 21 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 21 Styczeń 2006 mrkrzysiek--> mowilem ze chce wam humor poprawic ;) kome--> nie ma za co :D tweety--> i tak tego nie otworze bo mam max6 ;) ale i tak dzieki ;) wczoraj nie mialem czasu aby cokolwiek potestowac dzisiaj postaram sie pokazac jakis konkretny render obiektywu :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi