MassTA Napisano 19 Styczeń 2006 Share Napisano 19 Styczeń 2006 Takiego lapka robie od jakiegoś czasu. Materiały jeszcze wymagają dopracowania, ale jakoś to idzie. To drewno na stole to tymczasowe. Rendering w Yafray 0.0.8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 19 Styczeń 2006 Share Napisano 19 Styczeń 2006 Fajne :) Wtyczka spoko :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_D Napisano 19 Styczeń 2006 Share Napisano 19 Styczeń 2006 No narazie jest ok tylko to podłoże takie jakieś dziwne - moze lepiej by wyglądało na jakimś szarym ... podłożu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 19 Styczeń 2006 Share Napisano 19 Styczeń 2006 Czemu takie ziarno? Przez tego Yafray'a? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MassTA Napisano 20 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 20 Styczeń 2006 Czemu takie ziarno? Przez tego Yafray'a? Tak - to najniższa jakość GI. Jest jeszcze opcja żeby cachował próbki i interpolował je (chyba coś jak Mental Ray), ale mi sie jakoś z ziarnem bardziej podoba. Zaczołem teraz robić wnęke na klawiature, ale tam troche ciężko będzie, zwłaszcza z wkomponowaniem przycisku power z zachowaniem ładnej siatki. Tak to wygląda teraz: czas renderowania to około 9 minut 50 sekund na procku Sempron 2300+ (1,6Ghz) jakby ktoś był ciekaw. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_D Napisano 20 Styczeń 2006 Share Napisano 20 Styczeń 2006 Bardzo fajne i bardzo dokładne OK OK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 20 Styczeń 2006 Share Napisano 20 Styczeń 2006 model bardzo ładny powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MassTA Napisano 21 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 21 Styczeń 2006 Dzięki za komentarze i uwagi. :) Przyciski - power i od włączania/wyłączania karty WiFi (temu diody brakuje i trzeba go troche większego zrobić :P ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MassTA Napisano 23 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2006 Skończyłem plastik wokół klawiszy i dzisiaj będe same klawisze robił. Modelować mi sie nie chciało wczoraj to naklejki dorobiłem. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 23 Styczeń 2006 Share Napisano 23 Styczeń 2006 Fajna pracka fajna :) A siatka bys nas mogl "nakarmic"?? :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MassTA Napisano 23 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2006 Siatka: Model ma 233020 wielokątów (z subsurfem na poziomie 2 w większości elementów), wszystkie to quady, chyba że mi umknoł jakiś trójkąt. :) Update z klawiaturą skończoną w 90%: Materiał na lapku już chyba ostateczny, tylko na final renderku dodam jakieś rozmyte odbicie na nim, ale to wymaga edytowania pliku XML ze sceną i sporej cierpliwości do renderowania, więc narazie nie ma. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 23 Styczeń 2006 Share Napisano 23 Styczeń 2006 jakos mi te przyciski nie pasuja :P reszta bardzo ladna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MassTA Napisano 25 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2006 Nie wiem co ci w nich nie pasuje... ładne są. :P Teraz maluje teksture na nie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 25 Styczeń 2006 Share Napisano 25 Styczeń 2006 szaleniec!!! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 25 Styczeń 2006 Share Napisano 25 Styczeń 2006 Super sprawa. Liczę, na jakiś "gazetowy" render na koniec. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 25 Styczeń 2006 Share Napisano 25 Styczeń 2006 S.U.P.E.R. ci to wychodzi pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 25 Styczeń 2006 Share Napisano 25 Styczeń 2006 o shit, takie cuda w blenderze? super :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MassTA Napisano 26 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 26 Styczeń 2006 Dzięki za komenty. :) Teksture żem przycioł za bardzo po bokach i teraz idzie do poprawki. Pozatym do dorysowania zostały wszystkie niebieskie symbole, strzałka przy enterze i logo windowsa (te pomiędzy ctrl i alt). REFERKA z której teraz korzystam: Jeszcze tekstura co już mam (rozmiary zmniejszone): Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 28 Styczeń 2006 Share Napisano 28 Styczeń 2006 Kocham takie tekstury :> Tkie jakby nie wiadomo co a cieszy ;P Z tym teksturowaniem to ogolnie jest pieklo ale Tobie to idzie sprawnie widze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MassTA Napisano 29 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 29 Styczeń 2006 Tekstura na klawiature skończona, teraz wyświetlacz modeluje (narazie około 50% done). Rendery klawiatury zrobie razem z wyświetlaczem jak już będzie gotowy. Edycja: zrobiłem testowy render, efekt: Niestety jest też niedobra informacja - ledwo ramu starczyło na to :/ (mam 512MB) Jedyna nadzieja, że po wywaleniu HDRI i zrobieniu sceny w studio troche zaoszczędze na ramie, a jak nie to chyba dokupie drugie 512MB, bo w sumie to nawet tanie teraz są. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 29 Styczeń 2006 Share Napisano 29 Styczeń 2006 No klawa Ci wyszla klawo :> A RAMu sobie dokup - ja mam teraz 1GB i powiem Ci ze warto wydac 150 zeta na dodatkowe 512... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deshu Napisano 29 Styczeń 2006 Share Napisano 29 Styczeń 2006 No wiadomo ze warto, pracka bardzo ladna, a tego kto sie czepia klawiszy bym puknął młoteczkiem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MassTA Napisano 4 Luty 2006 Autor Share Napisano 4 Luty 2006 Testowo ustawiłem do zdjęcia scenke. Myśle że tak mniej więcej zrobie finałowy render. Do zrobienia zostało dodanie paru detali koło ekranu i ze 2-3 teksturki. P.S. Ostatnio se gram w Silkroad online troche i dlatego wolne te updaty. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 4 Luty 2006 Share Napisano 4 Luty 2006 MassTAlent :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_D Napisano 4 Luty 2006 Share Napisano 4 Luty 2006 jest zajebąfastycznie :) bardzo mnie sie podoba :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deshu Napisano 4 Luty 2006 Share Napisano 4 Luty 2006 ho ho ho ladnoje to ostanioje. w sumie to niewiele do finisha pozostalo. Za 2 dni ma byc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mort Napisano 4 Luty 2006 Share Napisano 4 Luty 2006 jak to ktoś kiedyś powiedział:"gdzieś tu miałem szczenkę jeszcze przed chwilą..." mmmmmmmiiiiodzio!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 13 Luty 2006 Share Napisano 13 Luty 2006 podobuje mi się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi