Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Takiego lapka robie od jakiegoś czasu.

nx611014touchpad26jz.th.jpg

nx611014big0dn.th.jpg

Materiały jeszcze wymagają dopracowania, ale jakoś to idzie. To drewno na stole to tymczasowe.

Rendering w Yafray 0.0.8

• Odpowiedzi 27
  • Wyświetleń 2,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

No narazie jest ok tylko to podłoże takie jakieś dziwne - moze lepiej by wyglądało na jakimś szarym ... podłożu

Napisano
  • Autor
Czemu takie ziarno? Przez tego Yafray'a?

Tak - to najniższa jakość GI. Jest jeszcze opcja żeby cachował próbki i interpolował je (chyba coś jak Mental Ray), ale mi sie jakoś z ziarnem bardziej podoba.

Zaczołem teraz robić wnęke na klawiature, ale tam troche ciężko będzie, zwłaszcza z wkomponowaniem przycisku power z zachowaniem ładnej siatki.

Tak to wygląda teraz:

nx6110151kj.th.jpg

czas renderowania to około 9 minut 50 sekund na procku Sempron 2300+ (1,6Ghz) jakby ktoś był ciekaw. :)

Napisano
  • Autor

Dzięki za komentarze i uwagi. :)

Przyciski - power i od włączania/wyłączania karty WiFi (temu diody brakuje i trzeba go troche większego zrobić :P )

nx6110166mk.th.jpg

Napisano
  • Autor

Skończyłem plastik wokół klawiszy i dzisiaj będe same klawisze robił. Modelować mi sie nie chciało wczoraj to naklejki dorobiłem. :)

nx6110199ya.th.jpg

Napisano
  • Autor

Siatka:

nx611020wire9mt.th.gif

Model ma 233020 wielokątów (z subsurfem na poziomie 2 w większości elementów), wszystkie to quady, chyba że mi umknoł jakiś trójkąt. :)

Update z klawiaturą skończoną w 90%:

nx6110200pv.th.jpg

Materiał na lapku już chyba ostateczny, tylko na final renderku dodam jakieś rozmyte odbicie na nim, ale to wymaga edytowania pliku XML ze sceną i sporej cierpliwości do renderowania, więc narazie nie ma. :)

Napisano
  • Autor

Nie wiem co ci w nich nie pasuje... ładne są. :P

Teraz maluje teksture na nie:

nx611020klawiatura2nm.th.jpg

Napisano

Super sprawa.

Liczę, na jakiś "gazetowy" render na koniec. :)

Napisano
  • Autor

Dzięki za komenty. :)

Teksture żem przycioł za bardzo po bokach i teraz idzie do poprawki. Pozatym do dorysowania zostały wszystkie niebieskie symbole, strzałka przy enterze i logo windowsa (te pomiędzy ctrl i alt).

REFERKA z której teraz korzystam:

n128ee.th.jpg

Jeszcze tekstura co już mam (rozmiary zmniejszone):

nx6110buttonstexture24lc.th.gif

Napisano
  • Autor

Tekstura na klawiature skończona, teraz wyświetlacz modeluje (narazie około 50% done). Rendery klawiatury zrobie razem z wyświetlaczem jak już będzie gotowy.

Edycja: zrobiłem testowy render, efekt:

nx611022klawiatura8bk.th.jpg

Niestety jest też niedobra informacja - ledwo ramu starczyło na to :/ (mam 512MB) Jedyna nadzieja, że po wywaleniu HDRI i zrobieniu sceny w studio troche zaoszczędze na ramie, a jak nie to chyba dokupie drugie 512MB, bo w sumie to nawet tanie teraz są.

Napisano

No wiadomo ze warto,

pracka bardzo ladna, a tego kto sie czepia klawiszy bym puknął młoteczkiem:)

Napisano
  • Autor

Testowo ustawiłem do zdjęcia scenke. Myśle że tak mniej więcej zrobie finałowy render.

nx6110finaltesting11gs.th.jpg

Do zrobienia zostało dodanie paru detali koło ekranu i ze 2-3 teksturki.

P.S. Ostatnio se gram w Silkroad online troche i dlatego wolne te updaty. :P

Napisano

ho ho ho ladnoje to ostanioje. w sumie to niewiele do finisha pozostalo. Za 2 dni ma byc!

Napisano

jak to ktoś kiedyś powiedział:"gdzieś tu miałem szczenkę jeszcze przed chwilą..."

mmmmmmmiiiiodzio!!