Napisano 19 Styczeń 200619 l Takiego lapka robie od jakiegoś czasu. Materiały jeszcze wymagają dopracowania, ale jakoś to idzie. To drewno na stole to tymczasowe. Rendering w Yafray 0.0.8
Napisano 19 Styczeń 200619 l No narazie jest ok tylko to podłoże takie jakieś dziwne - moze lepiej by wyglądało na jakimś szarym ... podłożu
Napisano 20 Styczeń 200619 l Autor Czemu takie ziarno? Przez tego Yafray'a? Tak - to najniższa jakość GI. Jest jeszcze opcja żeby cachował próbki i interpolował je (chyba coś jak Mental Ray), ale mi sie jakoś z ziarnem bardziej podoba. Zaczołem teraz robić wnęke na klawiature, ale tam troche ciężko będzie, zwłaszcza z wkomponowaniem przycisku power z zachowaniem ładnej siatki. Tak to wygląda teraz: czas renderowania to około 9 minut 50 sekund na procku Sempron 2300+ (1,6Ghz) jakby ktoś był ciekaw. :)
Napisano 21 Styczeń 200619 l Autor Dzięki za komentarze i uwagi. :) Przyciski - power i od włączania/wyłączania karty WiFi (temu diody brakuje i trzeba go troche większego zrobić :P )
Napisano 23 Styczeń 200619 l Autor Skończyłem plastik wokół klawiszy i dzisiaj będe same klawisze robił. Modelować mi sie nie chciało wczoraj to naklejki dorobiłem. :)
Napisano 23 Styczeń 200619 l Autor Siatka: Model ma 233020 wielokątów (z subsurfem na poziomie 2 w większości elementów), wszystkie to quady, chyba że mi umknoł jakiś trójkąt. :) Update z klawiaturą skończoną w 90%: Materiał na lapku już chyba ostateczny, tylko na final renderku dodam jakieś rozmyte odbicie na nim, ale to wymaga edytowania pliku XML ze sceną i sporej cierpliwości do renderowania, więc narazie nie ma. :)
Napisano 25 Styczeń 200619 l Autor Nie wiem co ci w nich nie pasuje... ładne są. :P Teraz maluje teksture na nie:
Napisano 26 Styczeń 200619 l Autor Dzięki za komenty. :) Teksture żem przycioł za bardzo po bokach i teraz idzie do poprawki. Pozatym do dorysowania zostały wszystkie niebieskie symbole, strzałka przy enterze i logo windowsa (te pomiędzy ctrl i alt). REFERKA z której teraz korzystam: Jeszcze tekstura co już mam (rozmiary zmniejszone):
Napisano 28 Styczeń 200619 l Kocham takie tekstury :> Tkie jakby nie wiadomo co a cieszy ;P Z tym teksturowaniem to ogolnie jest pieklo ale Tobie to idzie sprawnie widze :)
Napisano 29 Styczeń 200619 l Autor Tekstura na klawiature skończona, teraz wyświetlacz modeluje (narazie około 50% done). Rendery klawiatury zrobie razem z wyświetlaczem jak już będzie gotowy. Edycja: zrobiłem testowy render, efekt: Niestety jest też niedobra informacja - ledwo ramu starczyło na to :/ (mam 512MB) Jedyna nadzieja, że po wywaleniu HDRI i zrobieniu sceny w studio troche zaoszczędze na ramie, a jak nie to chyba dokupie drugie 512MB, bo w sumie to nawet tanie teraz są.
Napisano 29 Styczeń 200619 l No klawa Ci wyszla klawo :> A RAMu sobie dokup - ja mam teraz 1GB i powiem Ci ze warto wydac 150 zeta na dodatkowe 512...
Napisano 29 Styczeń 200619 l No wiadomo ze warto, pracka bardzo ladna, a tego kto sie czepia klawiszy bym puknął młoteczkiem:)
Napisano 4 Luty 200619 l Autor Testowo ustawiłem do zdjęcia scenke. Myśle że tak mniej więcej zrobie finałowy render. Do zrobienia zostało dodanie paru detali koło ekranu i ze 2-3 teksturki. P.S. Ostatnio se gram w Silkroad online troche i dlatego wolne te updaty. :P
Napisano 4 Luty 200619 l ho ho ho ladnoje to ostanioje. w sumie to niewiele do finisha pozostalo. Za 2 dni ma byc!
Napisano 4 Luty 200619 l jak to ktoś kiedyś powiedział:"gdzieś tu miałem szczenkę jeszcze przed chwilą..." mmmmmmmiiiiodzio!!