Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

[ATTACH]30999[/ATTACH]

Pracę myślę , że ukończyłem.

Przedstawia księżniczkę, która schodzi do lochów i postanawia zakończyć męki bestii.

Nie ma szans na uwolnienie potwora, który jest bestią jedynie z wyglądu...

Takie fairytale moje.

piknaibestiaend2nh.th.jpg

• Like 1
  • Odpowiedzi 103
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Jest to projekt do pracy w 2d.

W całości przydatny jest mi corel 11 (photo - paint)

Dla mnie jest to jakoby wyzwanie z tego względu, że jestem pejzażystą (fantasy/fantastyka) bo nie cierpię malować postaci.

dla podglądu moje prace które wrzuciłem na Digart: http://www.digart.pl/member.php?nick=maronski

Mam 29 lat i mało czasu więc mogę nie dać rady do końca.

Efekt końcowy jest mi nieznany...

Napisano

heh to, że nie znasz efektu końcowego działa na Twoją korzyść :D

Pracki na digiarcie są bardzo miłe, jest błazen i wąż, paru krasnoludów, ptaszek. Można je do postaci zaliczyć jak na moje oko. Stamtąd się dowiedziałeś o Bitwie ? :)

Napisano

Dziubię wtedy jak mi mówi dziubatorska dusza (dziubię dla odstresowania od pracy), a kompo nie mam, ponieważ jak napisałem nie znam efektu końcowego. Piękna ma go uwolnić bo to jest jej kompan...i wiem tylko to.

Na tym polega mój warsztat i twórczość od wielu lat i może wyjdzie

z tego niezła praca, mam nadzieję...jak czas pozwoli a żona nie pozwie mnie o rozwód...

Trochę zapożyczam ze star wars (Rancor) ale i Ty chyba coś z Jabby i Lei podajesz?

Gość Czarnystefan
Napisano

a jednak:} fajnie wygladac zczyna. powodzenia.

pozdr.

Napisano

no fajnie fajnie.a jak wkomponujesz w to piekna? tak zeby bylo widac ze chce uratowac bestie:]

...a teraz widze dopiero cudzyslow. to co ta piekna chce zrobic? tak poprostu zaszlachtuje biedactwo?! o_O

Napisano

oooo !! moja lubić Beksiński - Twoja dobrze to robić !!

sorry za głupi komentarz ale naprawdę mi się zaczyna podobać i musiałem to jakoś wyartykułować

Napisano

Witam.

W odpowiedzi: Deus

Dół powstał z rozwinięcia tekstury jaką było zdjęcie jakichś dodatków do bukietu który dostała moja żona. Zrobiłem fotę...

[ATTACH]29753[/ATTACH]

...następnie wycinam i wyginam w Corelu teksturę na kształt jaki mi odpowiada dodając efekt -plastik- oraz tabletem - pędzel pastela olejna...

[ATTACH]29754[/ATTACH]

...wrzucam na obraz i balansuję kolorem do sepii...

[ATTACH]29755[/ATTACH]

...łącząc tabletem linie z "podłogi" które stworzyłem podobnie...

W odpowiedzi: Lolipop: O babce jeszcze nie myślałem - na razie spontan.

Pozdrawiam...

Napisano

Piękna nie chce go zabić, przychodzi naprawdę na ratunek.

W tym celu na pewno zmienię głowę na większą i bardziej dziecinną.

Kilka rzeczy będę musiał wkleić.

Planuję koła zębate, jakieś tryby i inny sposób uwięzienia bestii.

Jestem również w momencie wyboru proporcji pięknej w stosunku do bestii.

Piękna niekoniecznie będzie go ratować, może tam po prostu być i dotykać go, kurcze sam nie wiem.

Zobaczymy , pomyślimy

Napisano

hehe Beksinski jak nic, hehe,: ]ale bardzo lubie jego styl co powoduje ze twoja praca tez jest bardzo interesujaca: ], niestety nieznam sie na 2d wiec nieoczekuj zadnych technicznych rad, bardzo ladnie sie to prezentuje: ]

Napisano

Witam.

Z powodu większej ilości czasu niż zwykle jstem ponownie...

Twarz dopracowałem i dodałem trochę koloru.

W międzyczasie poprawiłem trochę tło.

Bardzo lubię i szanuję twórczość Zdzisława Beksińskiego - na nim się wychowałem i styl jego wszedł mi w krew. Ja robię swoje.

[ATTACH]29858[/ATTACH]

Napisano

Straciła by sens praca a nabiera swojego klimatu i żyje sobą , rozwija się.

W bestii trzeba zauważyć cierpienie i współczuć jej.

Bestia zginie bo tak dla niej lepiej.

Napisano

koszmarnie wypasiona pracka jest:)

jednak brak mi tu treści czy tez jakiejś magii.pracka pozbawiona jest też ciekawej kompozycji.

Może warto przyciąć, w panorame?:D

powodzenia

Napisano

...noo a jakbys tak machnal takie wiesz "snopy swiatła" no i moze dodałbym detalu troszkie do bestii? ale w sumie czemu nie...podoba mi sie. Pozdrawiam

Napisano

niezła, trochę mdława kolorystyka. Rysunek pozowany-brak w nim ekspresji, patetyczna poza pani, no i gigerowska faktura ścian:rolleyes: -ale żeby nie było, że marudzę-warsztacik bardzo dobry, widać wyczucie koloru- z łańcuchami znacznie lepiej ;) Pzdr.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności