Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Siema :)

Mam bardzo duże kłopoty z kończeniem większych prac, więc zabrałem sie za robienie czegoś małego. I tak może dojde od małych rzeczy do tych dużych ;)

Wiem że model ma błędy,ale nie chciało mi sie bawić w dokładne poprawianie wszystkiego, tutaj głównie mi chodziło u nauke samego renderingu i materiałów. Nie wiem jak to wyszło. Wy mi powiedźcie, mi się osobiście sie w sumie nawet podoba,nie jest to może coś wybitnie ładnego,ale jak na moje umiejętności to chyba nie jest źle ;)

Komentujcie śmiało i prosze o rady na przyszłość.

Pozdro!

• Odpowiedzi 18
  • Wyświetleń 2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

biger: strasznie skaszaniła ci się siatka wokół tarczy.

jaki to renderer?

Napisano
  • Autor

tweety ---> skaszaniona jest ale nie na kazdym renderze, na tych pierwszych jest bardzo skaszaniona, ale pozniej ja poprawilem i na tych dalszych renderach błąd jest tylko pod tarczą. Renderowałem to VRay'em.

Po prostu nie potrafie w boxie wyciąć odpowiednio okrągły otwór,jak to robiłem za pomoca extrude i używałem meshsmooth, to sie kaszaniła siatka jak na tych pierwszych renderach, a jak wycinałem ten otwor za pomocą Boolean i uzywałem smooth to sie kaszani siatka troche mniej, ale też sie kaszani. Ale mi tu głównie chodzilo o sprawdzenie swoich umiejetnosci w renderingu i materialach niz w modelowaniu.

Pozdro :)

Napisano

jak na vraya to standardowo. rewelacji nie ma ale najgorzej tez nie jest. :)

teraz poproszę obudowę typu brushed aluminium :]

Pozdrawiam

Napisano

Fajne i nawet chodzą równo(chociaz nie na kazdym renderze). Niebieski rządzi.. :)

Napisano
  • Autor

Dzięki za komentarze :)

Wiem że mi to jakos rewelacyjnie nie wyszło, ale musze zacząć od tych małych rzeczy, żeby dojść do tworzenia czegość większego :)

Dorzucam jeszcze jeszcze kilka renderków budzika...... też nie jest to rewelacyjne, ale co tam. Material mi nie wyszedł tak jak chciałem... niestety :/

Pozdro! :)

Napisano

mi sie bardzo podobaja - lubie takie 'studyjne' zdjatka, tylko ucz sie wacpan kadrowania bo na 90% renderach masz cos uciete, a to kawalek zegareczka a to jakis cien (nie mowie o renderach zblizen)

Napisano
  • Autor

Dzięki :) Ciesze się że się komuś podoba.

WToreK ---> będe się uczył, będe pamietał o tym, jestem w sumie początkujący w tego typu pracach :) Dzięki wielkie.

Napisano

Mnie sie podoba :) moze ten zielony szaderek na budziku tak nie do konca i troche te dwa palne'y sie tak dziewnie podwojnie odbijaja ale tak poza tym calkiem sympatycznie sie prezentuje

Napisano
  • Autor

Dzięki za komentarze. Podbudowaliście mnie troche ;)

Mnie też strasznie gryzie ten materiał który dałem na budzik, dlatego jutro albo pojutrze dam jakiś inny, postaram sie o jakis lepszy i wrzuce tu render z nowym materiałem budzika :)

Pozdro!

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.