Napisano 2 Luty 200619 l Jako, że ostatnio coś cienko u mnie z zapałem do modelowania, zrobiłem sobie ot taki labirynt. Miał być do speed'a, ale pomyślałem, że może zajmę się tym na poważnie. Co o tym sądzicie? pozdro
Napisano 2 Luty 200619 l hehe no racja slepy ten labirynt :D ps.jak rozumiem to to jest robione spline i extrude, ze tez ci sie chcialo te spline ukladac :D pozdro
Napisano 2 Luty 200619 l jak cie wywala z helikoptera do środka, a labirynt bedzie miał 3m ogrodzenie, to się nie cofniesz...
Napisano 2 Luty 200619 l zakładając, że siła ciągu helikoptera równa jest 825 MN a wysokośc murku 3m i przyjmując, że zawirowania (zgodnie z prawami aerodynamiki) z łopat silnika obracają się w prawo, to bez względu na miejsce położenia, kurz jaki powstanie podczas zbliżenia helikoptera do ziemi, będzie uciekał w stronę wyjścia (zasada róznicy ciśnień - ew. naczynia połaczone), to prędkość z jaką ucieka kurz, mówi nam jak daleko jest do wyjścia, zaś kierunek ucieczki kurzu w którą stronę mamy się udać.
Napisano 2 Luty 200619 l tweety -> tak, bo jak będą Cię wyrzucac z helikoptera to bedziesz sie ogladal w ktora strone ucieka kurz:D a pozatmy to jak bedziesz lecial helikopterem to zobaczysz gdzie wyjscie... zakladając ze wogule bedzie wyjscie:DD pozdr
Napisano 2 Luty 200619 l mt, chodziło o to ze wyjscie ma byc z 2strony... qrde jaka dyskusja, o taki mały labiryncik :] ciekawe tweety, niewiem co chciałe osiągnąć przez to całe "pseudo" naukowe gadanie[...]
Napisano 2 Luty 200619 l Autor 1. WOW, ile odpowiedzi ;o :P 2. Labirynt jest rzeczywiście ślepy - w jednym punkcie się pomyliłem, jutro to naprawię. 3. nielot007 -> zrobiłem Plane'a z dużą ilością polygonów i potem je po kolei wycinałem, a reszta to już łatwo ;) Teraz potrzebny mi pomysł co zrobić z tym labiryntem... Myślałem nad jakąś animacją, że kulka spada w pewnym punkcie, i toczy się do wyjścia... Albo może jakiś prosty cartoonowy człowieczek, jeśli mi się uda... No nic, pomysły chętnie widziane :D pzdr
Napisano 3 Luty 200619 l Autor No co, już labiryntu nie można nawet zrobić :P Właśnie się renderuje poprawiony już labirynt, więc jak tylko się skończy dam screeny na forum. PS. Wiktor, tak sobie popatrzyłem na Twój podpis i coś się chyba pomyliłeś z kartą graficzną ;D
Napisano 3 Luty 200619 l No spisywalem dokladnie jak jest w menedzerze urzadzen :P Bo to na jakims chipsecie jest tak karta - ale na tym (to sie przyznam) nie nam sie wiec ... ;P TO zrobie poprawke zeby bylo p[oprawnie po twojemu :D
Napisano 3 Luty 200619 l bardzo mi sie podoba ta teoria o tym helikopterze - tweety, musze to sprawdzic a tak powaznie labirynt sie rozwija :) ciekawe jaki bedzie jego koncowy wyglad :)
Napisano 3 Luty 200619 l Indorek napisał: a tak powaznie labirynt sie rozwija :)[...] tego nie mozna brac na powaznie... :]
Napisano 3 Luty 200619 l Autor WToreK, o co Ci chodzi? Może mi powiesz co jest złego w tym, że zrobiłem taki labirynt? No offence, ale nie podoba Ci się to nie musisz zaglądać do tego wątku...
Napisano 3 Luty 200619 l No dobra, nie widze roznicy i jak zrobiłes ten "update" to mogłes zrobic połaczenie od poczatku do konca labiryntu. Przewidujesz cos jeszcze w nim robić?
Napisano 3 Luty 200619 l Hehe a ja nie rozumiem tej pracy (?) - wtf is wrong with this labyrinth xD?!
Napisano 3 Luty 200619 l ten labirynt to taki średnio ciekawy :P a może byś lepiej zrobił labirynt 3d (w sześcianie) z np półprzezroczystego szkła lub wyryty w lodowcu ?? to już by było ciekawsze ponadto zrobić z tego jakąś ciekawą animke i mogło by nawet być spoko :) tak mi się wydaje :P
Napisano 3 Luty 200619 l Autor Lukasz_S, i reszta -> jak macie pisać takie puste posty, to lepiej wogóle nie piszcie... Miałem ochotę zrobić taki labirynt to zrobiłem... Jedynie javor rzucił pomysłami co z tym zrobić, za co dziękuję ;)
Napisano 3 Luty 200619 l Autor Ehh... umiesz czytać? Czy ja zabroniłem komukolwiek pisać? Możecie mówić co Wam się tylko podoba o mojej pracy, ale powtarzanie w kółko, że jest do dupy jest bez sensu!
Napisano 3 Luty 200619 l no nikt nie bedzie zabranial robienia Ci labiryntu, ale powinienes liczyc sie z taką reakcja, wystawiajac tak ambitna prace na publicznym forum. a jesli o labirymt chodzi, to mozna sie w nim zgubic patrzac :)
Napisano 3 Luty 200619 l Badyl napisał: no nikt nie bedzie zabranial robienia Ci labiryntu, ale powinienes liczyc sie z taką reakcja, wystawiajac tak ambitna prace na publicznym forum... Dokladnie, wiec sie nie rzucaj :)
Napisano 4 Luty 200619 l Zauważyliście, że zawsze jak ktoś rzuci coś co jest robione spline i extrude to znajdzie się jakiś kozak który to skomentuje w taki sposób: "Hej, robiłeś to przez spline i extrude prawda?". Wow, Szerloku nauczaj mnie :)
Napisano 4 Luty 200619 l Autor No... zwłaszcza, że ja tego nie robiłem spline'ami, jak już zresztą pisałem...! pzdr
Napisano 5 Luty 200619 l Ej no luz, labirynt jaki jest to każdy widzi. To że niezaambitny to prawda, ale po co od razu jechać? Jeśli praca się niepodoba to po co pisać coś wogóle i powtarzać się?
Napisano 5 Luty 200619 l hehe, świetne te dywagacje z helikopterem :> Co do labiryntu - na razie trochę pusto.
Napisano 5 Luty 200619 l Znając wagę kurzu (bardzo mała), grubość wlosa lonowego wykonawcy (strasznie gruby), oraz fakt iż jego babcia miała na imię Genowefa, oblicz kierunek i zwrot wektorów które doprowadzą cię do wyjścia. Weź pod uwagę iż podczas konstruowania tego arcytrudnego kuriozum wiał średnio-slaby północno-południowy wiatr, 10000 ludzi na świecie piło Fantę nosem. Nice work Man ;)
Napisano 5 Luty 200619 l Ardeni napisał: Jeśli praca się niepodoba to po co pisać coś wogóle i powtarzać się? bo na tym polega idea publicznego forum? edit ( zeby nie bylo ze sobie posty nabijam ) pomyslu potrzebowales? To wspolczuje jak na takim czyms wyobraznia Ci juz wysiada..
Napisano 5 Luty 200619 l niestrzelaj--> eee to byla aluzja do mnie?? widac ze cos obraza(??) ci mnie nie wyszla bo on nie robil tego tym sposobem...... ah te dzieciaki.... pozdro
Napisano 5 Luty 200619 l panowie, skonczcie pieprzyc glupoty a dajcie jemu jakis pomysl jak ta scenke wyciagnac co to za bzdura ze jak zrobi spline i extrude to zle a jak wymodeluje kazdy box osobna a pozniej bedzie zmudnie weldowac i powstanie takie cos to si? A moze plane i na to displace skladajacy sie z checkera (tez niby labirynt). Who cares? Dla mnie liczy sie efekt koncowy a nie technika tworzenia (choc jak ktos ciekawie siatke prowadzi to jest dla mnie mistrzem, a jest tu kilku topograficznych wladcow ;p) Do Autora: zrob takiego typowego drzewo-krzewnego labirynta, ladne wymodeluj wejscie , podaj perspektywe na calos i np. nic Ariadny ktora z niego wychodzi. Troche idei i masz swietna scenke., http://pl.wikipedia.org/wiki/Ni%C4%87_Ariadny