Napisano 4 Luty 200619 l Witajcie to jest moja druga proba zrobienia wlasnego pokoju. Prosze o rade co jest zle, co zmienic. I czemu na jednej ze scian widac ziarno?.render to v-ray,3 vrlight i jedno direct light.Jest to praca oczywiscie niedokonczona i staram sie codziennie cos nowego dodawac.
Napisano 4 Luty 200619 l No, no... muszę przyznać, że nawet ładnie Ci to idzie :) Jedyna rzecz jaka mnie razi, to trochę za kaciaste okna, ale być może tlyko mi się zdaje :P pzdr
Napisano 4 Luty 200619 l idziesz w dobrym kierunku. Troche jednolity kolor drewna na wszystkich drewnianych elementach. Rurki stojaka na plyty wydają się grube. Poza tym mam nadzieje że z oknem znajdzie się jakaś gustowna bitmapa?
Napisano 4 Luty 200619 l PUSTO!! ale fajny pokoik, daj jakieścośza oknami..i moze moniitor do kompa jakiś, nie obraziłby się :P
Napisano 4 Luty 200619 l wiem że to nie dokończone jeszcze ale jakoś razi mnie brak klamek na oknach ;-) A ogólnie to jest dobrze
Napisano 4 Luty 200619 l Na moje to ten parapet jak byś taki zrobił inny może biały i chudszy; i nie zapomnij o listwach podłogowych.. .......... dawaj dawaj...
Napisano 4 Luty 200619 l w color mappingu odznacz environemt , zeby Ci na tlo za oknem nie oddzialywalo.
Napisano 4 Luty 200619 l Autor dzieki za opinie. Postaram sie powoli realizowac Wasze propozycje. Teraz powoli zaczne zapelniac meble gratami;). Kulfer -> u mnie leci ok 30 min 640-480. Ja ucze sie z tego tutka http://www.evermotion.org/tutorials/mich/. Wydaje mi sie ze nikt nie poda Ci gotowych ustawien. Ja tez tak kiedys chcialem :) ale wiem ze to nie ma sensu na dluzsza mete. Nadasz material i Twoje poczatkowe ustawienia na niewiele sie zdadz. Pozdrawiam Łukasz.
Napisano 4 Luty 200619 l takie troche swieciace wszystko, a ten parapet sprawia dziwne wrazenie jakby sie unosil albo wyrastal ze sciany, w koncu niewiem czy tak jest czy to tak normalnie sciana wystaje i parapet jest tak w strone okna.. sorki, zdazyles przeczytas zanim edytowalem ale spoko;)
Napisano 4 Luty 200619 l Autor Wiem wiem do zmainy:) mintrill -> co trzeba zmienic by ta czarny rog rozjasnic?? co zmienic??
Napisano 4 Luty 200619 l Pod tym względem niestety nie pomogę. Wsadź jakiś widoczek za okna, bo teraz trochę dziwnie tak pusto...
Napisano 5 Luty 200619 l Cześć ziom!! poszukaj w light contest napewno znajdziesz cos mądrego na temat dobrego ustawienia parametrów oswietlenia...póki co nie jest najgorzej POZDRAWIAM!!!
Napisano 5 Luty 200619 l albo mi się wydaje albo masz skopane proporcje - np wysokość biurka względem wysokości całego pokoju ... mierzyłeś to czy "na oko" ? pozatym mógłbyś zrobić uszczelki w oknach i troche głupie pytanie na koniec: masz w pokoju taki sufit ??? budowa takiego jest chyba dosyć trudna i nie opłacalna pozatym wcale nie jest to ładne :P
Napisano 5 Luty 200619 l Dalej w color mappingu w ustawieniach vraya nie odznaczyłeś affect background czy cos takiego. [+] zeby rozjasnic rog ustaw w color mappingu dark multiplier na 2
Napisano 5 Luty 200619 l Autor kliment -> Witaj :) dzieki javor .> poprawilem to biurko. Staram sie nie robic na oko, ale z biurkiem niestety tak bylo!. Okna poprawie. Co do Twojego pytania to tak, taki mam sufit w pokoju. Zrobiony byl dlatego taki by ukryc krzywizne sufitu. Kiedy "fachowiec" przyszedl to za glowe sie zlapal jak to jest mozliwe :p. Zaproponowal takie cos :)... chveti -> dzieki nastepnym razem to poprawie
Napisano 6 Luty 200619 l Better , ale może odejdź trochę od rzeczywistości i zrób inny kolor ścian ; D
Napisano 15 Luty 200619 l Autor Po dlugiej przerwie, ktora byla spowodowana nauka i zabawa v-rayem prezentuje moje nowe wypociny. Glownie staralem sie bawic oswietleniem wiec nic nowego do sceny nie wstawialem. co teraz sadzicie o tym?...
Napisano 15 Luty 200619 l no monitor przepalony:) jesli to ma byc ranek w slonecznej brazylii to jak najbardziej:) jeden szczegol mnie razi - sufit - bo troche taki niepraktyczny jest..
Napisano 15 Luty 200619 l No wg mnie teraz bardziej realistyczne :) chociaż biurko z komputerem takie jakby przepalone odrobine.
Napisano 15 Luty 200619 l Autor no monitor przepalony:) jesli to ma byc ranek w slonecznej brazylii to jak najbardziej:) jeden szczegol mnie razi - sufit - bo troche taki niepraktyczny jest.. juz wczesniej pisalem na temat tego sufitu:) niestety albo stety mam taki :). nic na to nie poradze. Material kompa i monitora to nic tylko zwykly material bez modyfikacji (bialy). Moze jak dodam wiecej detali to Wam sie spodoba. Pozdrawiam Łukasz
Napisano 16 Luty 200619 l znów musisz w color mappingu wyłączyć affect background bo za oknem jest zawsze jaśniej niż w domu. ; ) Pozdrawiam.
Napisano 18 Luty 200619 l spoko tylko zmień omni na direct bo cienie słońca ci się rozjeżdżają jak byś je miał kilkanaście metrów za oknem :P
Napisano 18 Luty 200619 l Autor spoko tylko zmień omni na direct bo cienie słońca ci się rozjeżdżają jak byś je miał kilkanaście metrów za oknem :P NIe mam omni :( mam 3 vrlight i jedno direct light czy jakos tak sie to pisze :)...
Napisano 18 Luty 200619 l Faktycznie cien jest troche nie teges:P moze po prostu masz tego directa za nisko?
Napisano 18 Luty 200619 l Autor Dalem directa wyzej i wlaczylem use direct shadow. ale sam nie wiem, ktora wersja jest lepsza :(. Moze Wy ocenicie
Napisano 19 Luty 200619 l wedlug mnie tamta wersja byla lepsza... ale ja sie zabardzo nie znam, oceniam tylko wrazenia wizualne. niech sie wypowiedza eksperci.
Napisano 19 Luty 200619 l nieee to nie może być direct :P cienie z directa muszą być równoległe a twoje wyglądają jak z omni lub spota :/ coś zapewne namotałeś z jego ustawieniami :) jak nie możesz dojść co, to je wywal i wstaw nowe :P a krawedzie cieni powinne być ostre jak na ostatnim renderku lub lekko rozmyte, ale nie aż tak jak na wcześniejszym
Napisano 23 Luty 200619 l Autor kolejny malu update Kliment jest to na ulicy Zytniej.Tam sa 2 bloki 10 pietrowe. Zdjecia nie zrobie teraz bo nie bedzie pasowalo :) wiadomo taka a nie inna pogoda :)). Pozdrawiam Łukasz
Napisano 25 Luty 200619 l wg mnie cos dziwnego dzieje sie miedzy szufladami.. te encyklopedie niebieskie nad hifi chyba nieco przeskalowane, prawie tak duze jak tv :> chyba ze takie sa no i jaka jest szerokosc drzwi balkonowych ? wydaja sie byc zbyt szerokie.
Napisano 25 Luty 200619 l Autor Witam Co dzieje sie miedzy szufladami??... Encyklopedia fakt troszke za duza tzn za wysoka mi wyszla, zmienie ja przy nowym renderze-> dzieki Jesli chodzi o szerokosc drzwi balkonowych to takie sa jak w realu mozna takie odniesc wrazenie ze sa za szerokie (moze wina ustawienia kamery) ale takie sa. Pozdrawiam Łukasz