Lukasz2244 Napisano 4 Luty 2006 Share Napisano 4 Luty 2006 Witajcie to jest moja druga proba zrobienia wlasnego pokoju. Prosze o rade co jest zle, co zmienic. I czemu na jednej ze scian widac ziarno?.render to v-ray,3 vrlight i jedno direct light.Jest to praca oczywiscie niedokonczona i staram sie codziennie cos nowego dodawac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 4 Luty 2006 Share Napisano 4 Luty 2006 No, no... muszę przyznać, że nawet ładnie Ci to idzie :) Jedyna rzecz jaka mnie razi, to trochę za kaciaste okna, ale być może tlyko mi się zdaje :P pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajtom Napisano 4 Luty 2006 Share Napisano 4 Luty 2006 idziesz w dobrym kierunku. Troche jednolity kolor drewna na wszystkich drewnianych elementach. Rurki stojaka na plyty wydają się grube. Poza tym mam nadzieje że z oknem znajdzie się jakaś gustowna bitmapa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mort Napisano 4 Luty 2006 Share Napisano 4 Luty 2006 PUSTO!! ale fajny pokoik, daj jakieścośza oknami..i moze moniitor do kompa jakiś, nie obraziłby się :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darmo Napisano 4 Luty 2006 Share Napisano 4 Luty 2006 wiem że to nie dokończone jeszcze ale jakoś razi mnie brak klamek na oknach ;-) A ogólnie to jest dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudylew Napisano 4 Luty 2006 Share Napisano 4 Luty 2006 Na moje to ten parapet jak byś taki zrobił inny może biały i chudszy; i nie zapomnij o listwach podłogowych.. .......... dawaj dawaj... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 4 Luty 2006 Share Napisano 4 Luty 2006 w color mappingu odznacz environemt , zeby Ci na tlo za oknem nie oddzialywalo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 4 Luty 2006 Autor Share Napisano 4 Luty 2006 dzieki za opinie. Postaram sie powoli realizowac Wasze propozycje. Teraz powoli zaczne zapelniac meble gratami;). Kulfer -> u mnie leci ok 30 min 640-480. Ja ucze sie z tego tutka http://www.evermotion.org/tutorials/mich/. Wydaje mi sie ze nikt nie poda Ci gotowych ustawien. Ja tez tak kiedys chcialem :) ale wiem ze to nie ma sensu na dluzsza mete. Nadasz material i Twoje poczatkowe ustawienia na niewiele sie zdadz. Pozdrawiam Łukasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Conrad Napisano 4 Luty 2006 Share Napisano 4 Luty 2006 takie troche swieciace wszystko, a ten parapet sprawia dziwne wrazenie jakby sie unosil albo wyrastal ze sciany, w koncu niewiem czy tak jest czy to tak normalnie sciana wystaje i parapet jest tak w strone okna.. sorki, zdazyles przeczytas zanim edytowalem ale spoko;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 4 Luty 2006 Share Napisano 4 Luty 2006 Tekstura podłogi trochę słaba i zbyt ciemny róg nad regałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 4 Luty 2006 Autor Share Napisano 4 Luty 2006 Wiem wiem do zmainy:) mintrill -> co trzeba zmienic by ta czarny rog rozjasnic?? co zmienic?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 4 Luty 2006 Share Napisano 4 Luty 2006 Pod tym względem niestety nie pomogę. Wsadź jakiś widoczek za okna, bo teraz trochę dziwnie tak pusto... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 5 Luty 2006 Share Napisano 5 Luty 2006 Cześć ziom!! poszukaj w light contest napewno znajdziesz cos mądrego na temat dobrego ustawienia parametrów oswietlenia...póki co nie jest najgorzej POZDRAWIAM!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 5 Luty 2006 Share Napisano 5 Luty 2006 albo mi się wydaje albo masz skopane proporcje - np wysokość biurka względem wysokości całego pokoju ... mierzyłeś to czy "na oko" ? pozatym mógłbyś zrobić uszczelki w oknach i troche głupie pytanie na koniec: masz w pokoju taki sufit ??? budowa takiego jest chyba dosyć trudna i nie opłacalna pozatym wcale nie jest to ładne :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 5 Luty 2006 Share Napisano 5 Luty 2006 Dalej w color mappingu w ustawieniach vraya nie odznaczyłeś affect background czy cos takiego. [+] zeby rozjasnic rog ustaw w color mappingu dark multiplier na 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 5 Luty 2006 Autor Share Napisano 5 Luty 2006 kliment -> Witaj :) dzieki javor .> poprawilem to biurko. Staram sie nie robic na oko, ale z biurkiem niestety tak bylo!. Okna poprawie. Co do Twojego pytania to tak, taki mam sufit w pokoju. Zrobiony byl dlatego taki by ukryc krzywizne sufitu. Kiedy "fachowiec" przyszedl to za glowe sie zlapal jak to jest mozliwe :p. Zaproponowal takie cos :)... chveti -> dzieki nastepnym razem to poprawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 6 Luty 2006 Autor Share Napisano 6 Luty 2006 Kolejny maly update Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 6 Luty 2006 Share Napisano 6 Luty 2006 Better , ale może odejdź trochę od rzeczywistości i zrób inny kolor ścian ; D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 15 Luty 2006 Autor Share Napisano 15 Luty 2006 Po dlugiej przerwie, ktora byla spowodowana nauka i zabawa v-rayem prezentuje moje nowe wypociny. Glownie staralem sie bawic oswietleniem wiec nic nowego do sceny nie wstawialem. co teraz sadzicie o tym?... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaccunio Napisano 15 Luty 2006 Share Napisano 15 Luty 2006 no monitor przepalony:) jesli to ma byc ranek w slonecznej brazylii to jak najbardziej:) jeden szczegol mnie razi - sufit - bo troche taki niepraktyczny jest.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacknife Napisano 15 Luty 2006 Share Napisano 15 Luty 2006 No wg mnie teraz bardziej realistyczne :) chociaż biurko z komputerem takie jakby przepalone odrobine. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 15 Luty 2006 Autor Share Napisano 15 Luty 2006 no monitor przepalony:) jesli to ma byc ranek w slonecznej brazylii to jak najbardziej:) jeden szczegol mnie razi - sufit - bo troche taki niepraktyczny jest.. juz wczesniej pisalem na temat tego sufitu:) niestety albo stety mam taki :). nic na to nie poradze. Material kompa i monitora to nic tylko zwykly material bez modyfikacji (bialy). Moze jak dodam wiecej detali to Wam sie spodoba. Pozdrawiam Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
David14 Napisano 16 Luty 2006 Share Napisano 16 Luty 2006 no i sufit za jasny, żuć jedno światło pod kątem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 16 Luty 2006 Share Napisano 16 Luty 2006 znów musisz w color mappingu wyłączyć affect background bo za oknem jest zawsze jaśniej niż w domu. ; ) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 17 Luty 2006 Autor Share Napisano 17 Luty 2006 Powoli jakos lece sobie :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keisim Napisano 17 Luty 2006 Share Napisano 17 Luty 2006 Świetny początek, czekam na finish=) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 18 Luty 2006 Share Napisano 18 Luty 2006 spoko tylko zmień omni na direct bo cienie słońca ci się rozjeżdżają jak byś je miał kilkanaście metrów za oknem :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 18 Luty 2006 Autor Share Napisano 18 Luty 2006 spoko tylko zmień omni na direct bo cienie słońca ci się rozjeżdżają jak byś je miał kilkanaście metrów za oknem :P NIe mam omni :( mam 3 vrlight i jedno direct light czy jakos tak sie to pisze :)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 18 Luty 2006 Share Napisano 18 Luty 2006 ładnie ci idzie powodzenia w dalszej pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaccunio Napisano 18 Luty 2006 Share Napisano 18 Luty 2006 Faktycznie cien jest troche nie teges:P moze po prostu masz tego directa za nisko? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 18 Luty 2006 Autor Share Napisano 18 Luty 2006 Dalem directa wyzej i wlaczylem use direct shadow. ale sam nie wiem, ktora wersja jest lepsza :(. Moze Wy ocenicie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skiki Napisano 19 Luty 2006 Share Napisano 19 Luty 2006 wedlug mnie tamta wersja byla lepsza... ale ja sie zabardzo nie znam, oceniam tylko wrazenia wizualne. niech sie wypowiedza eksperci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 19 Luty 2006 Share Napisano 19 Luty 2006 nieee to nie może być direct :P cienie z directa muszą być równoległe a twoje wyglądają jak z omni lub spota :/ coś zapewne namotałeś z jego ustawieniami :) jak nie możesz dojść co, to je wywal i wstaw nowe :P a krawedzie cieni powinne być ostre jak na ostatnim renderku lub lekko rozmyte, ale nie aż tak jak na wcześniejszym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 23 Luty 2006 Share Napisano 23 Luty 2006 Łukasz....a na jakim osiedlu ten pokoik? zrób zdjecie i wstaw za okno..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 23 Luty 2006 Autor Share Napisano 23 Luty 2006 kolejny malu update Kliment jest to na ulicy Zytniej.Tam sa 2 bloki 10 pietrowe. Zdjecia nie zrobie teraz bo nie bedzie pasowalo :) wiadomo taka a nie inna pogoda :)). Pozdrawiam Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_ps Napisano 23 Luty 2006 Share Napisano 23 Luty 2006 pobaw sie z korekcja kolorow w photoshopie bo jest za "cieplo" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grande Napisano 25 Luty 2006 Share Napisano 25 Luty 2006 wg mnie cos dziwnego dzieje sie miedzy szufladami.. te encyklopedie niebieskie nad hifi chyba nieco przeskalowane, prawie tak duze jak tv :> chyba ze takie sa no i jaka jest szerokosc drzwi balkonowych ? wydaja sie byc zbyt szerokie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 25 Luty 2006 Autor Share Napisano 25 Luty 2006 Witam Co dzieje sie miedzy szufladami??... Encyklopedia fakt troszke za duza tzn za wysoka mi wyszla, zmienie ja przy nowym renderze-> dzieki Jesli chodzi o szerokosc drzwi balkonowych to takie sa jak w realu mozna takie odniesc wrazenie ze sa za szerokie (moze wina ustawienia kamery) ale takie sa. Pozdrawiam Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi