Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

modeloi praktycznie wydłubany, czeka tylko na malowanko, ale jesli ktoś cos znajdzie i wytknie to jest szansa na zrobienie poprawek:))

Lookas

• Odpowiedzi 45
  • Wyświetleń 5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Superowy model:D A jakbym musial sie na sile do czegos przyczepic to krawedz tylnego nadkola nie jest idealnie okragla tylko lekko kanciasta... ....a moze tylko mi sie zdaje [rotfl2]

Napisano

ladnitki tylko wlasnie to nadkole :P texturuj i do boju znim jakas scenka w jednostce wojskowej

Napisano

wyglada naprawde niezle, jedyne co mi sie rzucilo w oko to tylne nadkole i tylne zderzaczki, jakies cieniutkie sie wydają... czekam na textury

[piwo]

Napisano

no no ladny :)))) jedynie co bym poprawil to siedzenia...troszke za cienkie...

pzodr[piwo]

Napisano

qrde :o \"PDOBA MI SIE\" :o jeszcze jak będą texturki........., ale faktycznie miejscami widać kanciaste krawędzie

Napisano

No Lookas! Wyrobiłeś się :D

Kawał niezłego dłubańska tu prezentujesz :) ciekawe co z teksturkami bydzie! hehe [piwo]

pozdro!

Napisano
  • Autor

updacik

i to powazny!!!

poniewaz powstaje własnie cały komplet willysów tu jest pierwszy z nich.

jedna z 4 modyfikacji zrzutowych (czyli airborne) . ta akurat to wetrsja radio (pozostałe: sanitarka, reconaissance i arillery)

czyli z pojedynczego samochodu zrobiła si duza robota:)) bedzie wiec długo VIP.

ale kazda dostanie pełna oprawe w tło i td

kazda twórcza uwaga bedie ok:))

linki do stron zwiazanych z tematem tez:))

docelowo powsatana wszystkie modyfikacje willysa stosowane w II ww

lookas

Napisano

hmm..na pewno tak kierownica wychodzi?? a pza tym jest ql:))

pozdr

Napisano

no nie wiem, mi wczesniej sie bardziej podobal

Napisano

Gdzieś to już widziałem :) hehe

no nic... bierej ten tablecik z górnej półki i jechane z tym koksem! I nie chcę tu widzieć żadnej paćkaniny tylko ładne tekturki z odpryskami farby (blend z maską) pozdro

[piwo]

Napisano
  • Autor

czas na update!!

można sie czepiac wszystkiego

a malowania szczególnie. tymbardziej,,ze to co widac to w wiekszości testy unwrap UVW

ale prace postepuja:))

z góry dzieki za Wasze uwagi

Napisano

hmm, mi si epodoba bardzo, pracka ma cos innego niz standardowe modele samochodow, pewno przez to, ze masz tu textury itp-no enei wazne

ale ja bym si eprzyczepil do jednej rzeczy, sam nie wiem, ale czy ten samochud nei powinien miec wiecej miejsca w nadkolach, tzn, wydaje mi sie, ze tan samochud ma starszni emaly promien skretu, bo kolo jakby zahaczalo o blache, ktora jest za nim...ale moze to jakei szludzenie, sam nei wiem

Napisano

Zarabiscie szczegolowe (a przynajmniej tak mi sie zdaje :D ) Jakie otoczenie do tego dowalisz?

Ja proponuje taki namiot medyczny ja z M.A.S.H. :D

Napisano

poki co wyglada jak zbawka plastikowa. dodaj brud, bloto, zadrapania, odpryski farby itp.

I to mowie JA, ten co mam ten sam problem :D ... i jeszcze go nie rozwiazalem :D

Pozdrawiam [spox]

[piwo]

Napisano
  • Autor

jaki ten sam problem???

błoto i rysy????

to nie jes problem:)))

problemem jes brak czasu:))

lookas

Napisano
  • Autor

YEAH!!!

wielki come back:)) Biorac pod uwage date ostatniego wpisu, mineło pól roku!!!! Troche się działo, była nawet bitwa a potem przez 4 miesiace ciezka praca za niewielkie w sumie pieniądze:)) No ale udało sie to odwalić i znalazł się czas na odrobine rekreacji:)) Zatem po tym lekko przydługim wstepie, czas na prezenatcje:))

Oto Willys MB w wersji airborne w modyfikacji radiowej:))

Zabawy w teksturki i odrobinke brudu. Ciągle jeszcze WIP, ale juz mniej wiecej widac jak bedzie wygladał po skonczeniu. Tu i ówdzie należą sie jeszcze spore porawki, ale ogólny zarys jest juz widoczny. Te szare elementy czekaja na swoje tekstury.:))

upload_03.jpg

upload_02.jpg

upload_01.jpg

Napisano

no lookas pokazujesz mi ten model juz nie wiadomo ile i ciagle mi sie podoba :):) jeszcze troche eksperymentow z teksturami i bedzie git

Napisano

To cos co jest na jego dolnej czesci \"karoseri\" to bloto ? :| cos nie bardzo.

Jest za czysty i troche za kolorowy.

I jeszcze gdzie jest szyba przednia ?

Przynajmniej polozona ?

Poza ta kwestia samych textur, wyzej prezentowanego pojazdu, model jest wrecz swietny z wszelka dbaloscia o najmniejsze szczegoly (SIC) :D

pozdrawiam milosnikow M.A.S.H.`a [lol2]

Napisano
  • Autor

Leru:

To w dolnej czesci to nie błoto:)) to kurz. Co do kolorowści......wydaje mi sie ze w palecie 256 zmieściłby sie z łatwoscia:)) Co do przedniej szyby, to......nie było jej. Podobnie jak kilku(nastu) innych elementów. poniewaz Jeepy w modyfikacji airborne ( czyli desantowej) zrzucanu w szybowcach (Horsa, Waco) isitotny był niemal każdy gram, a wierz mi lub nie, przedni panel wraz z szyba i reszta waży sporo. lepiej było w to miejsce załadować skrzynki z amunicja, czy inne wyposażenie. Własnie do tego jest ta rama na masce. Wiecej szczegułow znajdziesz tu: AIRBORNE JEEP

SERDECZNE POZDRO

Napisano

Spox wózek !! Mam nadzieję, że nie skończysz na samym jeep\'ku ( :D ) i dorobisz resztę otoczenia :)

Pozdr

Napisano

niezly willys tylko wielkosc karabinu chyba za duzy. takie porownanie rekojesci do grubosci kierownicy.

Napisano
  • Autor

hmmmm

qrcze, tio chyba jednak kiera za mała:(( Dzieki, bo nie zwróciłem na to uwagi:((

Napisano

piekny model ale razi lśniąca łopata na przednim zderzaku przy zakuzonych bokach pojazdu :)

Napisano

Kolorowosc mialem na mysli roznorodnosc kolorow, a nie ich ilosc :)

Napisano
  • Autor

zdaje się , ze w najblizszej przyszłości nie ebdzie żadnej sceny;/ Założenia najpierw maja powstac trzy lub cztery głowne modyfikacje desantowe. Moze później pokusze się o kilka scenek..... Na razie duuzo roboty przede mna. Dzieki za uwagi!!! Baardzo mi pomagają

Napisano

a może byś zrobił animację zrzucenia go na spadochronie z \"pewnego\" szybowca ?? :)

pozdrawiam [piwo]