Gość obo Napisano 13 Luty 2006 Share Napisano 13 Luty 2006 Postanowiłem w końcu sobie wymodelować coś konkretniejszego :) A dokładnie Bmw z serii 3. Sam nie dam sobie chyba rady, dlatego też proszę was o pomoc ;) Oto maska którą dzisiaj zrobiłem: Zapewne jest tu od cholery błędów, więc piszcie, a ja postaram się to poprawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tymek Napisano 13 Luty 2006 Share Napisano 13 Luty 2006 Zapowiada się nieźle :) Który dokładnie to będzie model? Zgaduję, że ten fajny nowy kanciasty (kompletnie nie wiem o co chodzi Clarksonowi i spółce z tym wyśmiewaniem nowego designu BMW). I jakbyś mógł przy okazji wrzucić siatkę byłoby miło. p.s. Ciekawego rendera używasz :) p.s.2. Wypije człowiek piwo czy dwa i od razu jaki miły dla innych ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 13 Luty 2006 Share Napisano 13 Luty 2006 Piwko dobra rzecz ;) To nie jest to najnowsze bmw, tylko rocznik (mniej więcej) 2000. Model 325i (chyba :)) Siatkę wsatwię jutro, bo teraz idę spać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubi Napisano 13 Luty 2006 Share Napisano 13 Luty 2006 Z tego co widzę to robisz model E46 :) Tylko o ile pamiętam to byly też rożne wersje (po faceliftingu, rożniły się troszke przodem - napewno migaczami, wiecej nie pamietam) A co do modelu to narazie trudno coś powiedzieć :) Bedziemy podziwiali dalej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 14 Luty 2006 Share Napisano 14 Luty 2006 A ja sobie znowu ponarzekam, bo na forum pojawiło się kolejne BMW, czy naprawdę niema innych samochodów. A co do modelu zapowiada się nieźle choć co ja tam wiem:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 14 Luty 2006 Share Napisano 14 Luty 2006 Tak jak wcześniej obiecałem wrzucam siatke: Wiem że jest straszna :) Może trochę się do niej nie przyłożyłem. Ale wszystko co wypomnicie postaram się poprawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 14 Luty 2006 Share Napisano 14 Luty 2006 nie jest tak źle chyba:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 14 Luty 2006 Share Napisano 14 Luty 2006 Daje update'a :) Zrobiłem przedni błotnik. A tu siateczka: No i czekam na wszelkiego rodzaju krytyke bądź jakieś pozytywne posty ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubi Napisano 15 Luty 2006 Share Napisano 15 Luty 2006 jak dla mnie bardzo ładnie, ale ktoś moze sie czepić trojkątów w siatce ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 15 Luty 2006 Share Napisano 15 Luty 2006 Dzięki Hubi :) Trójkąty postaram się zlikwidować. Ma ktoś może blueprinty takiego bmw? Ja oczywiście posiadam, ale nie mam widoku z góry. To niby nic, bo da się i tak, zrobić bryke, ale napewno byłoby wygodniej z tymże widokiem ;) Sam też jeszcze poszukam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubi Napisano 16 Luty 2006 Share Napisano 16 Luty 2006 klik klik klik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
demag Napisano 16 Luty 2006 Share Napisano 16 Luty 2006 Jestem poczatkujący, jeżeli chodzi o modelowanie, a dręczy mnie pytanie, jak ty to robisz? Używasz do tego jakis pluginów? Jeśli tak, to jakich? A po za tym, jak łączycz te dwa obiekty (maske i nadkole)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
David14 Napisano 16 Luty 2006 Share Napisano 16 Luty 2006 jakie pluginy?? i poco łączyć maske i nadkole Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 16 Luty 2006 Share Napisano 16 Luty 2006 Hubi dzięki :) Przydadzą się napewno :) demag do modelowania samochodów nie używa się żadnych pluginów, i nie trzeba łączyć żadnych części ze sobą. Ja robię każdą oddzielnie, a potem dopasowuje ale nie łącze :) Najlepiej przeczytaj jakiegoś tutka ;) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubi Napisano 16 Luty 2006 Share Napisano 16 Luty 2006 Jestem poczatkujący, jeżeli chodzi o modelowanie, a dręczy mnie pytanie, jak ty to robisz? Używasz do tego jakis pluginów? Jeśli tak, to jakich? A po za tym, jak łączycz te dwa obiekty (maske i nadkole)? oj oj.... poczytaj tutki o samochodach to Ci rozjaśnią nieco sprawę :) tu masz np. link do jednego tu na max3d.pl http://www.max3d.pl/tut.php?id=85 tylko nie nastawiaj sie że to tak hop siup :) samochod to żmudna praca i trzeba mieć cierpliwość ;) niestety mi jej zabrakło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 20 Luty 2006 Share Napisano 20 Luty 2006 Daje kolejnego update'a :) Strasznie mało mam teraz czasu (a będę miał jeszcze mniej na dniach), więc dlatego taka przerwa w czasie;) Dorobiłem grilla i zderzak: A tu siatka zderzaka i siatka poprawionego nadkola: Jak zwykle zapraszam do komentowania i konstruktywnej krytyki ;) EDIT >> Poprawiłem troche tego grilla, ale i tak jeszcze to nie jest to, jeszcze to poprawie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 20 Luty 2006 Share Napisano 20 Luty 2006 jeśli to ten sam model co pokazał Lukasz_S to zdecydowanie za ostre jest to nadkole, na tym zdjęciu wyraźnie widać że ono łagodnie przechodzi, nie ma takiej ostrej krawędzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 20 Luty 2006 Share Napisano 20 Luty 2006 chudy to nie jest ten sam co pokazał Lukasz_S :) To model E46 z roku (około) 2000 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 20 Luty 2006 Share Napisano 20 Luty 2006 no bardzo ładnie ci idzie ale przy świetle masz krzywo chyba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 20 Luty 2006 Share Napisano 20 Luty 2006 hmm, dlaczego Lukasz_S pokazał inny model (face lift czy cuś) i sie czepia że masz źle?? ten avatar chyba do czegoś zobowiązuje...:D (jestem antyfanem tej marki, więc nie miejcie mi tego za złe:)) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 21 Luty 2006 Share Napisano 21 Luty 2006 Hmmm... Nieźle Ci to idzie... elegancki modelik się zapowiada... ja też jestem w trakcie skrobania autka, ale nieco z innego tematu... Iso Grifo Lusso;] Miałbyć Hot Rod, ale postanowiłem zmierzyć się z Iso... Coż, powodzenia życzę! Będę zaglądał...! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 21 Luty 2006 Share Napisano 21 Luty 2006 sorry, dopiero teraz zauważyłem że mogłeś nie widzieć tego postu pisząc swój. sorry za OT:] pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 21 Luty 2006 Share Napisano 21 Luty 2006 mrkrzysiek a gdzie dokładnie? na nadkolu?? Touch dzięki. Ja również życzę Tobie powodzenia :) Lukasz_S i dareg: Co do modelu to faktycznie nie napisałem jaki to, bo sam na początku dokładnie nie wiedziałem dopiero Hubi mi napisał że to E46 ;) Ja się tam dobrze na bmw nie znam, choć bardzo lubię tą marke :) Więc nie miejcie mi za złe ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 21 Luty 2006 Share Napisano 21 Luty 2006 Chodzi mi oto, co zaznaczyłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 28 Kwiecień 2006 Share Napisano 28 Kwiecień 2006 Troche ostatnio podłubałem (znalazłem czas) przy tym modelu. Idzie długo, ale postaram się go skończyć. Daje render od przodu, od tyłu może później ;) jak znajde chwile. Krytyka i komentarze mile widziane :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonasz_Real Napisano 16 Maj 2006 Share Napisano 16 Maj 2006 Nom, ładne. Tylko szyba trochę wystaje od metalowych cześci. Tzn. od karoserii. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 3 Czerwiec 2006 Share Napisano 3 Czerwiec 2006 Dzięki Jonasz :) Szybe poprawiłem. A tu taki mały update. Dzisiaj jakoś mnie naszło i zrobiłem sobie felge: Może jeszcze dzisiaj zrobie oponke nawet ;) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumi3 Napisano 3 Czerwiec 2006 Share Napisano 3 Czerwiec 2006 pokaz siatkę, że zbliżeniem na klamkę. modeluke Leona i niewychodzą mi wgłebieni przy klamce. moze twój model mi coś pomoże. w jaki sposób modelijesz szyby? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 3 Czerwiec 2006 Share Napisano 3 Czerwiec 2006 Całkiem fajnie tylko PRZEDNIA SZYBA WYSTAJE. Po za tym nie widze nic wyglada ze jest jak być powinno. Felgi cos mi nie leża Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 4 Czerwiec 2006 Share Napisano 4 Czerwiec 2006 gumi3 zbliżenie na klamke dla Ciebie: Hehe, troche jest w środku nierówno, ale co tam :P A szyby modeluje zwyczajnie z boxów ;) damusTo szybke już poprawiłem, ale render dam później. A felgi mi też jakoś nie leżą, ale to jedyne zdjęcie felg bmw jakie miałem, a nie chciało mi się szukać innych, ale może jeszcze je zmienie :) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 15 Czerwiec 2006 Share Napisano 15 Czerwiec 2006 Ostatnio z nudów popełniłem bieżnik: Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 15 Czerwiec 2006 Share Napisano 15 Czerwiec 2006 hehe no to oby więcej takiej nudy, ciągle ta fela mi nie leży Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 16 Czerwiec 2006 Share Napisano 16 Czerwiec 2006 Heh dzięki :) A co do felgi to nie podoba Ci się sama w sobie czy jej wykonanie jest lipne? W sumie to i tak ją zmieniam. Już ściągnąłem zdjęcia innych ;) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 16 Czerwiec 2006 Share Napisano 16 Czerwiec 2006 Fajny bierznik, modelowany czy displace(czy jakoś tak) bo musze też zrobić i myśle który sposób lepszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 16 Czerwiec 2006 Share Napisano 16 Czerwiec 2006 Nie to nie kwestia wykonania tej felgi tylko samej jej formy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 16 Czerwiec 2006 Share Napisano 16 Czerwiec 2006 dawcio_unikat bieżnik modelowany. Mam za słabego kompa na displace'a ;) damusTo - no tak myślałem ale wolałem spytać ;) To tak jak już pisałem zrobie inną. Mam nadzieje że jutro. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 21 Czerwiec 2006 Share Napisano 21 Czerwiec 2006 Heh, troche mi sie nie chciało, ale w końcu zrobiłem nową felge: I jak? Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 21 Czerwiec 2006 Share Napisano 21 Czerwiec 2006 Zdecydowanie lepiej - oponama zły kształt i barkuje tam takich jakby rowków ;) a poważnie ma zły profil Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 21 Czerwiec 2006 Share Napisano 21 Czerwiec 2006 A dlaczego ma zły profil? Z bieżnikiem chyba dobrze wygląda? To jest ta sama opona co na poprzedniej feldze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 21 Czerwiec 2006 Share Napisano 21 Czerwiec 2006 o ile mi wiadomo felga jest wezsza nieco od opony a tu wyglada ze nie. Mam na myśli coś takiego ... Może to yulko wyglada tak jakoś tym ujeciu no ale wydaje mi sie że nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 22 Czerwiec 2006 Share Napisano 22 Czerwiec 2006 damusTo ten link do obrazka coś nie działa ;) Lukasz_S dzięki. A co do felgi to wiem, ale mi się spodobała więc zrobiłem :) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 22 Czerwiec 2006 Share Napisano 22 Czerwiec 2006 Hm powinien skubaniutki spróbój z tego: http://www.rwd.friko.pl/fiat/130sus.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 22 Czerwiec 2006 Share Napisano 22 Czerwiec 2006 Hmmm... po kliknięciu na link pokazuje się mały obrazek friko.pl, a nie sądze że o ten Ci chodzi ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 22 Czerwiec 2006 Share Napisano 22 Czerwiec 2006 No no nie podoba ci sie friko.pl to bardzo ładny obrazek ;) nie wiem co z nim ale masz go na gg juz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 22 Czerwiec 2006 Share Napisano 22 Czerwiec 2006 A pewnie że pikny ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STAVREV Napisano 29 Czerwiec 2006 Share Napisano 29 Czerwiec 2006 Nice modeling :) Keep up Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 1 Lipiec 2006 Share Napisano 1 Lipiec 2006 Thanks STAVREV. I will try ;) damus miałeś racje co do tej opony, troche to poprawiłem. Zrobiłem też jeszcze tarcze, ale słabo ją tu widać :/ Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 1 Lipiec 2006 Share Napisano 1 Lipiec 2006 ładne koło, nawet wentyl jest :) ale tarcza to chyba za mała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 1 Lipiec 2006 Share Napisano 1 Lipiec 2006 No tez myśle że lepiej, tarcza jest dośc niewielka, jak dasz większą to będzie bardziej się rzucała w oko, no i dawaj dlej chłopi dawaj dawaj... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 2 Lipiec 2006 Share Napisano 2 Lipiec 2006 Fela i bieznik spoko :) A tarcza - przepraszam - jest z Uno Turbo czy jak...??? ;P Bo "cosik" maleńka jest... No a fura jest BARDZO ladna! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi