Napisano 13 Luty 200619 l Postanowiłem w końcu sobie wymodelować coś konkretniejszego :) A dokładnie Bmw z serii 3. Sam nie dam sobie chyba rady, dlatego też proszę was o pomoc ;) Oto maska którą dzisiaj zrobiłem: Zapewne jest tu od cholery błędów, więc piszcie, a ja postaram się to poprawić.
Napisano 13 Luty 200619 l Zapowiada się nieźle :) Który dokładnie to będzie model? Zgaduję, że ten fajny nowy kanciasty (kompletnie nie wiem o co chodzi Clarksonowi i spółce z tym wyśmiewaniem nowego designu BMW). I jakbyś mógł przy okazji wrzucić siatkę byłoby miło. p.s. Ciekawego rendera używasz :) p.s.2. Wypije człowiek piwo czy dwa i od razu jaki miły dla innych ;)
Napisano 13 Luty 200619 l Piwko dobra rzecz ;) To nie jest to najnowsze bmw, tylko rocznik (mniej więcej) 2000. Model 325i (chyba :)) Siatkę wsatwię jutro, bo teraz idę spać :)
Napisano 13 Luty 200619 l Z tego co widzę to robisz model E46 :) Tylko o ile pamiętam to byly też rożne wersje (po faceliftingu, rożniły się troszke przodem - napewno migaczami, wiecej nie pamietam) A co do modelu to narazie trudno coś powiedzieć :) Bedziemy podziwiali dalej :)
Napisano 14 Luty 200619 l A ja sobie znowu ponarzekam, bo na forum pojawiło się kolejne BMW, czy naprawdę niema innych samochodów. A co do modelu zapowiada się nieźle choć co ja tam wiem:P
Napisano 14 Luty 200619 l Tak jak wcześniej obiecałem wrzucam siatke: Wiem że jest straszna :) Może trochę się do niej nie przyłożyłem. Ale wszystko co wypomnicie postaram się poprawić.
Napisano 14 Luty 200619 l Daje update'a :) Zrobiłem przedni błotnik. A tu siateczka: No i czekam na wszelkiego rodzaju krytyke bądź jakieś pozytywne posty ;)
Napisano 15 Luty 200619 l Dzięki Hubi :) Trójkąty postaram się zlikwidować. Ma ktoś może blueprinty takiego bmw? Ja oczywiście posiadam, ale nie mam widoku z góry. To niby nic, bo da się i tak, zrobić bryke, ale napewno byłoby wygodniej z tymże widokiem ;) Sam też jeszcze poszukam.
Napisano 16 Luty 200619 l Jestem poczatkujący, jeżeli chodzi o modelowanie, a dręczy mnie pytanie, jak ty to robisz? Używasz do tego jakis pluginów? Jeśli tak, to jakich? A po za tym, jak łączycz te dwa obiekty (maske i nadkole)?
Napisano 16 Luty 200619 l Hubi dzięki :) Przydadzą się napewno :) demag do modelowania samochodów nie używa się żadnych pluginów, i nie trzeba łączyć żadnych części ze sobą. Ja robię każdą oddzielnie, a potem dopasowuje ale nie łącze :) Najlepiej przeczytaj jakiegoś tutka ;) Pozdro
Napisano 16 Luty 200619 l demag napisał: Jestem poczatkujący, jeżeli chodzi o modelowanie, a dręczy mnie pytanie, jak ty to robisz? Używasz do tego jakis pluginów? Jeśli tak, to jakich? A po za tym, jak łączycz te dwa obiekty (maske i nadkole)? oj oj.... poczytaj tutki o samochodach to Ci rozjaśnią nieco sprawę :) tu masz np. link do jednego tu na max3d.pl http://www.max3d.pl/tut.php?id=85 tylko nie nastawiaj sie że to tak hop siup :) samochod to żmudna praca i trzeba mieć cierpliwość ;) niestety mi jej zabrakło.
Napisano 20 Luty 200619 l Daje kolejnego update'a :) Strasznie mało mam teraz czasu (a będę miał jeszcze mniej na dniach), więc dlatego taka przerwa w czasie;) Dorobiłem grilla i zderzak: A tu siatka zderzaka i siatka poprawionego nadkola: Jak zwykle zapraszam do komentowania i konstruktywnej krytyki ;) EDIT >> Poprawiłem troche tego grilla, ale i tak jeszcze to nie jest to, jeszcze to poprawie :)
Napisano 20 Luty 200619 l jeśli to ten sam model co pokazał Lukasz_S to zdecydowanie za ostre jest to nadkole, na tym zdjęciu wyraźnie widać że ono łagodnie przechodzi, nie ma takiej ostrej krawędzi
Napisano 20 Luty 200619 l chudy to nie jest ten sam co pokazał Lukasz_S :) To model E46 z roku (około) 2000 :)
Napisano 20 Luty 200619 l hmm, dlaczego Lukasz_S pokazał inny model (face lift czy cuś) i sie czepia że masz źle?? ten avatar chyba do czegoś zobowiązuje...:D (jestem antyfanem tej marki, więc nie miejcie mi tego za złe:)) pozdrawiam
Napisano 21 Luty 200619 l Hmmm... Nieźle Ci to idzie... elegancki modelik się zapowiada... ja też jestem w trakcie skrobania autka, ale nieco z innego tematu... Iso Grifo Lusso;] Miałbyć Hot Rod, ale postanowiłem zmierzyć się z Iso... Coż, powodzenia życzę! Będę zaglądał...!
Napisano 21 Luty 200619 l sorry, dopiero teraz zauważyłem że mogłeś nie widzieć tego postu pisząc swój. sorry za OT:] pozdrawiam
Napisano 21 Luty 200619 l mrkrzysiek a gdzie dokładnie? na nadkolu?? Touch dzięki. Ja również życzę Tobie powodzenia :) Lukasz_S i dareg: Co do modelu to faktycznie nie napisałem jaki to, bo sam na początku dokładnie nie wiedziałem dopiero Hubi mi napisał że to E46 ;) Ja się tam dobrze na bmw nie znam, choć bardzo lubię tą marke :) Więc nie miejcie mi za złe ;)
Napisano 28 Kwiecień 200618 l Troche ostatnio podłubałem (znalazłem czas) przy tym modelu. Idzie długo, ale postaram się go skończyć. Daje render od przodu, od tyłu może później ;) jak znajde chwile. Krytyka i komentarze mile widziane :)
Napisano 16 Maj 200618 l Nom, ładne. Tylko szyba trochę wystaje od metalowych cześci. Tzn. od karoserii. :)
Napisano 3 Czerwiec 200618 l Dzięki Jonasz :) Szybe poprawiłem. A tu taki mały update. Dzisiaj jakoś mnie naszło i zrobiłem sobie felge: Może jeszcze dzisiaj zrobie oponke nawet ;) Pozdro
Napisano 3 Czerwiec 200618 l pokaz siatkę, że zbliżeniem na klamkę. modeluke Leona i niewychodzą mi wgłebieni przy klamce. moze twój model mi coś pomoże. w jaki sposób modelijesz szyby?
Napisano 3 Czerwiec 200618 l Całkiem fajnie tylko PRZEDNIA SZYBA WYSTAJE. Po za tym nie widze nic wyglada ze jest jak być powinno. Felgi cos mi nie leża
Napisano 4 Czerwiec 200618 l gumi3 zbliżenie na klamke dla Ciebie: Hehe, troche jest w środku nierówno, ale co tam :P A szyby modeluje zwyczajnie z boxów ;) damusTo szybke już poprawiłem, ale render dam później. A felgi mi też jakoś nie leżą, ale to jedyne zdjęcie felg bmw jakie miałem, a nie chciało mi się szukać innych, ale może jeszcze je zmienie :) Pozdro
Napisano 16 Czerwiec 200618 l Heh dzięki :) A co do felgi to nie podoba Ci się sama w sobie czy jej wykonanie jest lipne? W sumie to i tak ją zmieniam. Już ściągnąłem zdjęcia innych ;) Pozdro
Napisano 16 Czerwiec 200618 l Fajny bierznik, modelowany czy displace(czy jakoś tak) bo musze też zrobić i myśle który sposób lepszy
Napisano 16 Czerwiec 200618 l dawcio_unikat bieżnik modelowany. Mam za słabego kompa na displace'a ;) damusTo - no tak myślałem ale wolałem spytać ;) To tak jak już pisałem zrobie inną. Mam nadzieje że jutro. Pozdro
Napisano 21 Czerwiec 200618 l Heh, troche mi sie nie chciało, ale w końcu zrobiłem nową felge: I jak? Pozdro
Napisano 21 Czerwiec 200618 l Zdecydowanie lepiej - oponama zły kształt i barkuje tam takich jakby rowków ;) a poważnie ma zły profil
Napisano 21 Czerwiec 200618 l A dlaczego ma zły profil? Z bieżnikiem chyba dobrze wygląda? To jest ta sama opona co na poprzedniej feldze.
Napisano 21 Czerwiec 200618 l o ile mi wiadomo felga jest wezsza nieco od opony a tu wyglada ze nie. Mam na myśli coś takiego ... Może to yulko wyglada tak jakoś tym ujeciu no ale wydaje mi sie że nie
Napisano 22 Czerwiec 200618 l damusTo ten link do obrazka coś nie działa ;) Lukasz_S dzięki. A co do felgi to wiem, ale mi się spodobała więc zrobiłem :) Pozdro
Napisano 22 Czerwiec 200618 l Hm powinien skubaniutki spróbój z tego: http://www.rwd.friko.pl/fiat/130sus.jpg
Napisano 22 Czerwiec 200618 l Hmmm... po kliknięciu na link pokazuje się mały obrazek friko.pl, a nie sądze że o ten Ci chodzi ;)
Napisano 22 Czerwiec 200618 l No no nie podoba ci sie friko.pl to bardzo ładny obrazek ;) nie wiem co z nim ale masz go na gg juz
Napisano 1 Lipiec 200618 l Thanks STAVREV. I will try ;) damus miałeś racje co do tej opony, troche to poprawiłem. Zrobiłem też jeszcze tarcze, ale słabo ją tu widać :/ Pozdro
Napisano 1 Lipiec 200618 l No tez myśle że lepiej, tarcza jest dośc niewielka, jak dasz większą to będzie bardziej się rzucała w oko, no i dawaj dlej chłopi dawaj dawaj...
Napisano 2 Lipiec 200618 l Fela i bieznik spoko :) A tarcza - przepraszam - jest z Uno Turbo czy jak...??? ;P Bo "cosik" maleńka jest... No a fura jest BARDZO ladna!