Napisano 2 Kwiecień 200618 l Hmm... sweet :) Panowie, jak z Drakana :P Teraz ma fajne nóżki i ogonek :) Znasz moje zdanie na temat skrzydełek :D
Napisano 2 Kwiecień 200618 l i think this will be good...Waitin for more updates... What software u use?
Napisano 2 Kwiecień 200618 l :):) z kazda chwila coraz lepiej. ps: ja tez nie wiem jak zapostowac cos powyzej 90k - dlatego wrzucam na http://www.imageshack.us
Napisano 2 Kwiecień 200618 l Autor skiki - tak oczywiscie ale jesli uploaduje cos z http://www.imageshack.us to tez nie moge przekroczyc 80kb (chyba ze robie cos nie tak) a chodzi mi o to zeby bylo widac obrazek na stronce. STAVREV- thx m8 ...am currently using max6.0 and ps so no supprise here. vany84 - dzieki za wsparcie ;) Gedeon - rowniez wielkie dzieki postaram sie zanimowac smoczka i dokonczyc kolesia bo tam tez jeszcze mi troszke roboty zostalo. pozdrawiam
Napisano 3 Kwiecień 200618 l cześć hehhehh na miniature wyglądał jak obradty ze skóry osioł ale po obejrzeniu całości jest całkiem fajnie.pozdrawiam
Napisano 3 Kwiecień 200618 l Matys... świetne to jest... a co do imageshack to upload'ujesz plik a tutaj na forum tylko linkujesz, a żeby się tutaj odrazu wyświetlił musisz użyć właściwych tagów, bodajże [/img]
Napisano 3 Kwiecień 200618 l fajny smok tylko teksture siodla bym dopracowala, bo teraz troche nijaka
Napisano 3 Kwiecień 200618 l Matys ty brzydalu... :P czemu robisz takie fajne modele i takie zarybiste texturki. Wstydź sie!! Wstydź :) To nie luckie dobijać tak wysoko poprzeczke!! Niektóży z nas (czyt. JA) tak wysoko nigdy nie podskoczymy (czyt. qurcze i znoiwu kolejny ferdynator na forum!!) Pozdrawiam (cie cycu ty ;P)
Napisano 4 Kwiecień 200618 l Autor Ania - :-) no co ty Aniu przeciez tam nie mam zadnej texturki ;) postaram sie to zrobic ja tylko znajde wiecej czasu bo narazie strasznie mecza mnie kolosy i laby :( Mortom -(hahhaha) ;P naprawde przesadzasz.Model ma wiele bledow i nie jest do konca dopracowany. Poziom wcale nie jest wiec taki wysoki, sam moglbys robic takie rzeczy, czego przykladem jest Twoj ostatni WIP ktory naprawde mi sie podoba. W kazdym razie wielkie dzieki za mile slowa. pozdrawiam.
Napisano 4 Kwiecień 200618 l Autor mr.funky - ;) dzieki khazell - masz racje ale to wina ustawienia swiatla i shadera nad ktorym jeszcze pracuje niestety nie jest to moja mocna strona :] poprostu nie lubie czekac 1,5h na jeden render :O ...bym sie poweisil chyba. Touch - wlasnie o to mi chodzilo wielkie dziki :) mort - ...no to do roboty :D apropo ja chyba tez powinienem nareszcie troszke wolnego czasu moze uda sie cos ogarnac. btw lepsza jakosc renderow: http://img101.imageshack.us/img101/3046/496nh.jpg http://img97.imageshack.us/img97/8877/501si.jpg http://img97.imageshack.us/img97/7951/516jj.jpg chyba ze chodzilo Ci o lepsza jakosc wykonania to trzeba troszke poczekac :P
Napisano 4 Kwiecień 200618 l NO pięknie. Ja jak narazie to nie mam żadnych zastrzezeń. Wszystko mi się podoba...
Napisano 5 Kwiecień 200618 l Rewelacyjna praca!!!! Smok pierwsza klasa. Gratulacje, tak trzymaj!!!!! P.S.: Raider to nie przypadkiem Putin?? ;P Pozdrowienia
Napisano 5 Kwiecień 200618 l Nom, rzeczywiście fajny... Ale jak można prosić siateczkę, to poproszę :) B. fajnie wychodzi, ale ja bym zmienił to tło, bo jakoś nie pasuje :/ Pozdro ;)
Napisano 6 Kwiecień 200618 l Witam ! Ogolnie smok bardzo fajny, ale mam parę uwag ( możliwe że wcześniej ktoś juz to napisal ) : - pysk mi się nie podoba. Gorna szczęka wygląda jak u pitbulla. - zbyt masywny jest ten smok. Po co mu tak umięśnione lapy, mysle ze w przypadku smoka wazniejsze jest umięsnienie samej klatki i skrzydel. - za krotki ogon. zdecydowanie I odnosnie zdjec - jak je dajesz, to najlepiej z bialym tlem :) Bo za ciemne sa te zdjecia. Pozdrawiam i powodzenia !
Napisano 6 Kwiecień 200618 l Autor Gedeon - ciesze sie ze smoczej komukolwiek sie podoba bo ostatnio jak na niego patrze to zmienil bym go chyba w 70% . moze kiedys zrobie innego. Koniu_PL - siateczke postaram sie zamiescic jak tylko bede mial chwile. A co do tla to jest to jakis gradient nawet sie nad tym nie zastanawialem jesli to ma jakiekolwiek znaczenie to zmienie na cos innego :) Rogue - szczerze mowiac to nie wiem co Ci odpisac bo wczesniej np. Aust napisal ze lepek mu sie podoba a nie zmienialem go praktycznie od samego poczatku wiec mysle ze jest to kwestia gustu. natomiast kolega powiedzial mi ze dolna szczeka ni cholery nieanatomicznie laczy sie z szyja z czym chyba sie zgodze ale nie chce mi sie juz tego poprawiac bo ciagnelo by to za soba zmiane siatki i mapowania... Z argumetem ze smok jest zbyt masywny sie zgodze, ze on zacholere nie poleci tez bym sie zgodzil ale od samego poczatku chcialem zeby to byla raczej bestia bojowa, rumak o charakterze smoka i dlatego moze przybralo to takie ksztalty a nie inne. a co do ogona to narazie sie z tym wstrzymale poniewaz chce go najpierw zanimowac i zobacze jak bedzie zachowywal sie ten ogon, jak by co to zmodyfikuje, nie bedzi to raczej problemem.
Napisano 6 Kwiecień 200618 l Zauważ co sam napisales "rumak o charakterze smoka" - zgodzisz się chyba bojowy rumak moze sie roznic od zwyklego jedynie ew. zbroją i nieznacznie masą, ale nie ma jako tako funkcji stricte bojowych :) Sluzy do szybkiego przemieszczania, i ciezko mi sobie wyobrazic, aby taki ociezaly smok sprawnie poruszal sie w powietrzu. No chyba ze na zasadzie "spada z nieba na kupe wrogow, zieje ogniem/kwasem/wodą/whatever dookola i sie ulatnia" :) Oto kilka obrazkow ktore wygrzebalem w necie, ktore uwazam osobiscie za bardzo dobre :) Bedziesz mial ogolny zarys tego, o co mi chodzi : ]
Napisano 6 Kwiecień 200618 l Autor po pierwsze wiem co napisalem jak by nie bylo sam te slowa wymyslilem... zapomniales jeszcze dodac (nie wiem czy moge siebie cytowac O_o) " ...zbyt masywny sie zgodze, ze on zacholere nie poleci tez bym sie zgodzil ale od samego poczatku chcialem zeby to byla raczej bestia bojowa..." od poczatku mialem jakas koncepcje i sie jej trzymalem (zaznaczam moja koncepcje) to co propomujesz to jest Twoja koncepcja smoka. gdybym chcial uwzglednic Twoja uwage to bym musial zrobic nowego smoka, na podstawie tego co znajdziesz w necie. mozemy oczywiscie sobie dyskutowac jakie kto ma wyobrazenia na temat smokow ale nie wiem jak daleko mnie to zaprowadzi z tym modelem. uwago moze i sluszna ale napewno nie na tym etapie pracy.
Napisano 6 Kwiecień 200618 l Dlatego caly czas caly czas podkreslam ze to tylko moje, subiektywne odczucia :) Poza drobnymi rzeczami o ktorych pisalem ( pysk, masa, dlugosc ogona ) smok jest porządny :) Tym wiekszy respekt, bo sam lepszego bym nie zrobil. Ba, zadnego bym nie zrobil w 3d XD
Napisano 6 Kwiecień 200618 l taki sam smok jest w newerwinter night 2 dokladnei taki ma taki sam blad ze skrzydlami, blona od tulowia do skrzydel, nawet nei amcie pojecia jaki to byl koszmar animacyjny, jest tam dodane niewidzialne rozprze miedzy palcem a klebem, ale ciii :) a TY powielasz ich blad :) a mowilem, nie tedy droga :)