ognisty Napisano 14 Marzec 2006 Share Napisano 14 Marzec 2006 Mój wybór padł na PZL 37 "Łoś" :> zobaczymy co z tego wyjdzie, zyczcie powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muody Napisano 14 Marzec 2006 Share Napisano 14 Marzec 2006 myślę, że to - http://pzkpfw.tripod.com/technika/polska/samoloty/pzlp37.htm - Ci się przyda, tylko blueprint tam maja sredni (zawsze jakis) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ognisty Napisano 14 Marzec 2006 Autor Share Napisano 14 Marzec 2006 cholercia, duzy ten los i trudno bylo mi sie z trisami wyrobic :/ ok 993tri :) model narazie wyglada tak - zapewne nieraz sie jeszcze zmieni, wszystkie stateczniki, klapki srapki robione są pod animke wiec nie ma problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 14 Marzec 2006 Share Napisano 14 Marzec 2006 Witam!! mam takie pytanie czy w grach nie ma znaczenia ze np. jakis model przenika przez drugi tak jak u ciebie smiglo i silnik(??) przenikaja przez skrzydlo moze smieszne pytanie ale ja robie takie rzeczy z jednego przedmiotu i to zajmuje troche dluzej ale czy ma to jakies znaczenie :) ps. fajny model :D jak zmapujesz pokaz unwrapa :D pozdro i powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ofca Napisano 14 Marzec 2006 Share Napisano 14 Marzec 2006 to ja odpowiem :D:D:D:D tak mozna wsunac obiekty w siebie - zoaszczedzisz troche scianek (tylko te 2 obiekty musza byc atttttachowane ):D jezeli cos zle powiedzialem to ja juz sie w ogole nie odezwe....:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ognisty Napisano 14 Marzec 2006 Autor Share Napisano 14 Marzec 2006 dobrze powiedziałeś :) tu jest wszelka dowolność, można wnikać, przenikać, nie ma znaczenia, liczy sie kształt, a to co 'wnikniesz' poprostu bedzie niewidoczne i tyle :) inna sprawa gdy 2 scianki sa w identycznym miejscu na jednej plaszczyznie... wtedy moga byc artefakty na teksturze :) aha, no i oczywiscie pokaze zmapowane :) ale najpierw musze troche poprawek wprowadzic bo pelno bledow narobilem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trident Napisano 15 Marzec 2006 Share Napisano 15 Marzec 2006 Mysle ze mozesz uciac kilka poligonow na piaście śmigła (tak sie to chyba nazywa, albo wale jak kto woli), a same śmigła wydają mi sie troche za duze jak patrze na koncepta sa mniejsze (ale moze inna wersja ;), i podobno lotki, mialy byc ruchome.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tores Napisano 15 Marzec 2006 Share Napisano 15 Marzec 2006 Zgadza się trident. Stateczniki też są do zrobienia i chowające się koła. Ale nie martw się ognisty. Mi też kanciaty wyjdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ognisty Napisano 16 Marzec 2006 Autor Share Napisano 16 Marzec 2006 stateczniki i lotki ruchome... tylko kola niebardzo :/ niedlugo dam up Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ognisty Napisano 16 Marzec 2006 Autor Share Napisano 16 Marzec 2006 up, smigielka poprawione i kilka bugow... nic z niego juz nie wycisne... kola nie wiem jak sie beda skladac ... :) mozna bez kol? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tores Napisano 16 Marzec 2006 Share Napisano 16 Marzec 2006 Z tego co widzę to nie ma jeszcze 4 stateczników z tyłu. Pokaż go od dołu bo mnie ciekawi co tam wymyśliłeś. PS. trzeba było głosowć za zwiększeniem limitu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ognisty Napisano 16 Marzec 2006 Autor Share Napisano 16 Marzec 2006 hmm chyba jednak racja... 1k troszke przy malo :) bede musial go przeremontować :) a szkoda bo juz mapowanie zaczalem :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ognisty Napisano 18 Marzec 2006 Autor Share Napisano 18 Marzec 2006 ok model po remoncie ma równiotenkie 1k tri :D kola chowane i ogolnie chyba juz wszystko jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marioza Napisano 18 Marzec 2006 Share Napisano 18 Marzec 2006 wygląda całkiem fajowo ale kurde przydaloby by sie gdzies sieknąć pare trisów i mu zaokrąglic te skrzydelka, nie wiem czy to wykonalne ale i bez teg omodel prezentuje sie dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tores Napisano 18 Marzec 2006 Share Napisano 18 Marzec 2006 No piękna robota. Nie wiem tylko czemu podzieliłeś wirnik przy śmigłach bo linie i płaszczyzny wydają się być równoległe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ognisty Napisano 18 Marzec 2006 Autor Share Napisano 18 Marzec 2006 no i mamy rozwiązanie, trisy z przywirnika pojda na skrzydla :) thx ludzie bo czlowiek jak sie zarobi to nie dostrzega takich rzeczy :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ognisty Napisano 18 Marzec 2006 Autor Share Napisano 18 Marzec 2006 ok, zaokraglilem mu troszke skrzydelka i zmapowalem (wstepie, jakto bywa u mnie pewnie jeszcze sie nieraz zmieni :D) tu jakto wyglada od kuchni a w zalaczniku od zewnatrz :) chyba tez sie pokusze o jakies normale... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tores Napisano 19 Marzec 2006 Share Napisano 19 Marzec 2006 Widzę, że masz sporo miejsca na teksturce. Ja bym powiększył wnętrze modelu bo namalujesz więcej detali a nie będzie się to kolidowało z całą zewnętrzną częścią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marioza Napisano 19 Marzec 2006 Share Napisano 19 Marzec 2006 no miejsca to na uvce masz kupe, moze powieksz te małe elementy co by wypenic na maxa uvke zawsze zyskają na jakosic jak będzie juz textura Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ognisty Napisano 20 Marzec 2006 Autor Share Napisano 20 Marzec 2006 dlatego napisalem ze jeszcze nieraz sie zmieni :) up jeszcze dzis... edit... miał być dziś, ale dziś nie będzie bo nie ma czym sie narazie chwalić :) wyczekiwac na dniach :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ognisty Napisano 21 Marzec 2006 Autor Share Napisano 21 Marzec 2006 wrzuce co dziś w kilkanascie minut wyskrobalem... te kreski blaszane... wiecie :) wtepny szkic coby miec ksztalt :) jutro big up Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ognisty Napisano 23 Marzec 2006 Autor Share Napisano 23 Marzec 2006 mialbyc big up, wyszedl troche mniejszy :) narazie jest cos takiego, troche go pocharatałem, choc dretwo mi to idzie :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woznkt Napisano 23 Marzec 2006 Share Napisano 23 Marzec 2006 No, no, no! Zacnie. Powiedz mi jak robisz te ładne cieniowanie, z rączki czy z lightmapy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ognisty Napisano 25 Marzec 2006 Autor Share Napisano 25 Marzec 2006 wszystko za pomoca raczki :) (bez skojarzen zboczeńce ;p) no i lekki up, cos w te klimaty lece... troche przyciemno ale to ... poprawie chyba :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woznkt Napisano 25 Marzec 2006 Share Napisano 25 Marzec 2006 Chyba troszeczkę przegiąłeś. Obudowy silników na moim monitorze właściwei czarne są. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurt_hectic Napisano 25 Marzec 2006 Share Napisano 25 Marzec 2006 heh, tez mialem podobne problemy z malowaniem texturek do samolotow... 1) za duzy kontrast 2) te polaczenia metalu sa wazne, u Ciebie sa z deczka popsute (*przyp. red.)> duzo za duzo ich jest... lookaj: http://img85.imageshack.us/my.php?image=me109dev055qb1af.jpg http://img81.imageshack.us/my.php?image=449ux.jpg http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=2625 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ognisty Napisano 25 Marzec 2006 Autor Share Napisano 25 Marzec 2006 chyba go gruntownie przemaluje bo sam jestem z niego niezbyt zadowolony :/ oj ciezkie czasy nadchodza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tores Napisano 25 Marzec 2006 Share Napisano 25 Marzec 2006 heh, tez mialem podobne problemy z malowaniem texturek do samolotow... 1) za duzy kontrast 2) te polaczenia metalu sa wazne, u Ciebie sa z deczka popsute (*przyp. red.)> duzo za duzo ich jest... lookaj: Przy takiej rozdziałce nietrudno jest uzyskać taki efekt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ognisty Napisano 26 Marzec 2006 Autor Share Napisano 26 Marzec 2006 no to działam dalej, narazie przemalowalem tylko skrzydelka (no... poprawilem :) ) pisac czy ide w dobra strone ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ognisty Napisano 30 Marzec 2006 Autor Share Napisano 30 Marzec 2006 skromny update, kadlub, aplhy gdzieniegdzie, i kilka mazniec tu i tam daje coby o sobie przypomniec i zakomunikowac ze nie spie i powracam do czynnego malowania :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tores Napisano 31 Marzec 2006 Share Napisano 31 Marzec 2006 Mi jakoś ten render przypomina pierwsze strony na małych modelarzach z modelami kartonowymi do sklejania. Poprostu tekstura wyszła jakoś nienaturalnie. Mało przypomina, że samolot jest z metalu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krotki Napisano 31 Marzec 2006 Share Napisano 31 Marzec 2006 a los nie byl przypadkiem konstrukcja drewniana ... tak jak moskito ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ognisty Napisano 31 Marzec 2006 Autor Share Napisano 31 Marzec 2006 cośty, Łoś full metal byl :> a co radzita zrobic zeby nabral wygladu metalowego? imho to nie jest jednak najgorzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 31 Marzec 2006 Share Napisano 31 Marzec 2006 Moim zdaniem jest calkiem ok, chociaż rzeczywiście, mimo iż texturka ładna, to średnio imituje metal. Myślę, że jednak trochę przesadziłeś z tymi zabrudzeniami no i co się najbardziej rzuca w oczy - podziały blachy są zbyt wyraźne, mimo wszystko powierzchnie samolotów są raczej gładkie a podziały widać bardziej poprzez nity i zabrudzenia różnie pojawiające się na tych kawałkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ognisty Napisano 31 Marzec 2006 Autor Share Napisano 31 Marzec 2006 pewnie dlatego ze poszedlem w strone powaznie uszkodzonego, juz po przejsciach, a nie nowki sztuki (jak chyba wszyscy inni :) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marioza Napisano 1 Kwiecień 2006 Share Napisano 1 Kwiecień 2006 hym, cóz textura mała wiec pewnie cięzko coś więcej wyciognąć, przede wszsytkim te zabrudzenia są chyba zbyt dosadne, linie podzialu równeiż, głownie chodzi o to ze są za grube a szczegolnie jasna linia (imitujaca odblask), trza by ją troche schowac, zmnijszyc, a no i jeszcze kabina, zbyt intensywny ten niebieski na szybach, trza by go bylo troche zgubić, tak mi się wydaje, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woznkt Napisano 1 Kwiecień 2006 Share Napisano 1 Kwiecień 2006 Mi szczerze mówiąc najbardziej podobała się pierwsza zrobiona przez Ciebi wersja. Kolejne już sztucznie jakoś wyglądają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ognisty Napisano 1 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 1 Kwiecień 2006 ok zrobione :) troszke zalacznikow macie, jeden taki scenowy prowizorka, i jeden gdzie widac stateczniki etc. ps. jeden jeszcze w 1 poscie bo tu max 5 mozna :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ognisty Napisano 6 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 6 Kwiecień 2006 -AFTERPARTY- (po terminie, dla zabawy) dorobilem na szybciora speca i bumpa, ładniej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marioza Napisano 6 Kwiecień 2006 Share Napisano 6 Kwiecień 2006 jak dla mnie ten samolot jest bombowy :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi