Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

cholercia, duzy ten los i trudno bylo mi sie z trisami wyrobic :/

ok 993tri :) model narazie wyglada tak - zapewne nieraz sie jeszcze zmieni, wszystkie stateczniki, klapki srapki robione są pod animke wiec nie ma problemu

Napisano

Witam!!

mam takie pytanie czy w grach nie ma znaczenia ze np. jakis model przenika przez drugi tak jak u ciebie smiglo i silnik(??) przenikaja przez skrzydlo

moze smieszne pytanie ale ja robie takie rzeczy z jednego przedmiotu i to zajmuje troche dluzej ale czy ma to jakies znaczenie :)

ps. fajny model :D

jak zmapujesz pokaz unwrapa :D

pozdro i powodzenia

Napisano

to ja odpowiem :D:D:D:D

tak mozna wsunac obiekty w siebie - zoaszczedzisz troche scianek (tylko te 2 obiekty musza byc atttttachowane ):D

jezeli cos zle powiedzialem to ja juz sie w ogole nie odezwe....:)

Napisano

dobrze powiedziałeś :)

tu jest wszelka dowolność, można wnikać, przenikać, nie ma znaczenia, liczy sie kształt, a to co 'wnikniesz' poprostu bedzie niewidoczne i tyle :)

inna sprawa gdy 2 scianki sa w identycznym miejscu na jednej plaszczyznie... wtedy moga byc artefakty na teksturze :)

aha, no i oczywiscie pokaze zmapowane :) ale najpierw musze troche poprawek wprowadzic bo pelno bledow narobilem

Napisano

Mysle ze mozesz uciac kilka poligonow na piaście śmigła (tak sie to chyba nazywa, albo wale jak kto woli), a same śmigła wydają mi sie troche za duze jak patrze na koncepta sa mniejsze (ale moze inna wersja ;), i podobno lotki, mialy byc ruchome....

Napisano

Z tego co widzę to nie ma jeszcze 4 stateczników z tyłu. Pokaż go od dołu bo mnie ciekawi co tam wymyśliłeś.

PS. trzeba było głosowć za zwiększeniem limitu.

Gość Marioza
Napisano

wygląda całkiem fajowo ale kurde przydaloby by sie gdzies sieknąć pare trisów i mu zaokrąglic te skrzydelka, nie wiem czy to wykonalne ale i bez teg omodel prezentuje sie dobrze

Napisano

ok, zaokraglilem mu troszke skrzydelka i zmapowalem (wstepie, jakto bywa u mnie pewnie jeszcze sie nieraz zmieni :D)

tu jakto wyglada od kuchni

siata6pb.th.jpg

a w zalaczniku od zewnatrz :)

chyba tez sie pokusze o jakies normale... :)

Napisano

Widzę, że masz sporo miejsca na teksturce. Ja bym powiększył wnętrze modelu bo namalujesz więcej detali a nie będzie się to kolidowało z całą zewnętrzną częścią.

Gość Marioza
Napisano

no miejsca to na uvce masz kupe, moze powieksz te małe elementy co by wypenic na maxa uvke zawsze zyskają na jakosic jak będzie juz textura

Napisano

dlatego napisalem ze jeszcze nieraz sie zmieni :) up jeszcze dzis...

edit...

miał być dziś, ale dziś nie będzie bo nie ma czym sie narazie chwalić :) wyczekiwac na dniach :>

Napisano

wszystko za pomoca raczki :) (bez skojarzen zboczeńce ;p)

no i lekki up, cos w te klimaty lece... troche przyciemno ale to ... poprawie chyba :)

Napisano
heh, tez mialem podobne problemy z malowaniem texturek do samolotow...

1) za duzy kontrast

2) te polaczenia metalu sa wazne, u Ciebie sa z deczka popsute (*przyp. red.)> duzo za duzo ich jest... lookaj:

Przy takiej rozdziałce nietrudno jest uzyskać taki efekt.

Napisano

skromny update, kadlub, aplhy gdzieniegdzie, i kilka mazniec tu i tam

daje coby o sobie przypomniec i zakomunikowac ze nie spie i powracam do czynnego malowania :)

Napisano

Mi jakoś ten render przypomina pierwsze strony na małych modelarzach z modelami kartonowymi do sklejania. Poprostu tekstura wyszła jakoś nienaturalnie. Mało przypomina, że samolot jest z metalu.

Napisano

Moim zdaniem jest calkiem ok, chociaż rzeczywiście, mimo iż texturka ładna, to średnio imituje metal. Myślę, że jednak trochę przesadziłeś z tymi zabrudzeniami no i co się najbardziej rzuca w oczy - podziały blachy są zbyt wyraźne, mimo wszystko powierzchnie samolotów są raczej gładkie a podziały widać bardziej poprzez nity i zabrudzenia różnie pojawiające się na tych kawałkach.

Gość Marioza
Napisano

hym, cóz textura mała wiec pewnie cięzko coś więcej wyciognąć, przede wszsytkim te zabrudzenia są chyba zbyt dosadne, linie podzialu równeiż, głownie chodzi o to ze są za grube a szczegolnie jasna linia (imitujaca odblask), trza by ją troche schowac, zmnijszyc, a no i jeszcze kabina, zbyt intensywny ten niebieski na szybach, trza by go bylo troche zgubić, tak mi się wydaje,

Napisano

ok zrobione :)

troszke zalacznikow macie, jeden taki scenowy prowizorka, i jeden gdzie widac stateczniki etc.

ps. jeden jeszcze w 1 poscie bo tu max 5 mozna :)

Gość Marioza
Napisano

jak dla mnie ten samolot jest bombowy :D