wizz Napisano 26 Marzec 2006 Share Napisano 26 Marzec 2006 4FUN. Modelik taki prosty zrobiłem w wolnej chwili. Chciałem się was poradzić jak fajnie w maxie (Vrayu) można go oświetlić bo nie do końca sie na tym znam, no i mozecie tez doradzić coś o meteriałach bo tez z tym kiepsko u mnie :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaccunio Napisano 26 Marzec 2006 Share Napisano 26 Marzec 2006 nie podpowiem ci o renderowaniu w v-rayu ale co do modelu to nie podoba mi sie gorna czesc szyjki, jest troche za gruba, tzn za malo sie zweza:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 26 Marzec 2006 Share Napisano 26 Marzec 2006 już gdzieś widziałem tą butelkę ;) mi się studio podoba popracuj tylko nad materiałami i będzie dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 26 Marzec 2006 Share Napisano 26 Marzec 2006 a mnie sie modelik bardzo podoba:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 26 Marzec 2006 Share Napisano 26 Marzec 2006 racja racja fajne studio lubie takie ciemne klimaty teraz tylko mat. i rekomendacja a pozniej zlota :D pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 26 Marzec 2006 Autor Share Napisano 26 Marzec 2006 Ta nielot złota chyba za 5 lat ;) co do tej szyjki to tez tak myślałem wiec ją podniose troche. No a miałem w planie jakieś kropelki wody na niej zrobić ale jak to nie wiem :D Jakieś pomysły macie to piszcie. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 26 Marzec 2006 Share Napisano 26 Marzec 2006 Kropelki wody fajniej na Szkalnych butelkach wyglądają :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Samot-nick Napisano 26 Marzec 2006 Share Napisano 26 Marzec 2006 szyjka faktycznie chyba ciut za szeroka, i chyba powinno byc przy zakretce takie cos co sie odrywa po odkreceniu ?? taki pierscien z pazurkami (???) no chyba ze to tylko jest w duzych butelkach, nie wiem malych nie kupuje :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tpiatek Napisano 26 Marzec 2006 Share Napisano 26 Marzec 2006 hehe .. w małych butelkach też jest ale jak widze i w tym projekcie jest tylko bez ząbków :) .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 26 Marzec 2006 Autor Share Napisano 26 Marzec 2006 Bo ząbki są od środka a pozatym do puki sie nie odkręci to prawie nie widać żadnego łączenia ( jaby był jeden kawałek ) mam tu koło siebie taką i tak widze chyba ze mam coś z oczami :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Samot-nick Napisano 26 Marzec 2006 Share Napisano 26 Marzec 2006 mozliwe ze nie widac, nie mam przy sobie zamknietej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 26 Marzec 2006 Share Napisano 26 Marzec 2006 heh co wy tu o jakiś ząbkach :p przeciez bootla jest zakrecona wiec nie ma problemu. Modelik prosty acz bardzo fajny :D czekam na jakieś renderki z materiałem bo szara wersja jest spoko :) Pozdro ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 26 Marzec 2006 Share Napisano 26 Marzec 2006 ...wiecie co... z tym tekstem o nieco za szerokiej szyjce to juz przegięcie... Model jest prosty i ładnie się prezentuje i wydaję mi się, że czepianie się takich pierdół to lekka przesada... Poza tym zauważyłem, że odkąd tak powszechny stał się VRay, wszyscy tłuką na potęgę wszelkiego rodzaju wizki i co tylko się da przenieść z rzeczywistości... Szkoda, że tak mało tutaj prac, naprawdę własnych, pokazujących wyobraźnię autora, a nie tylko możliwości renderera... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 26 Marzec 2006 Share Napisano 26 Marzec 2006 Touch, to troszkę nie tak... ja teraz męcze wizke ale nie dlatego, ze lubie wizki, tylko dlatego, ze musze mieć $ na papu. V-ray się przydaje w pracy bardzo, wizki sa dobrym poligonem do jego nauki. Postaraj się spojrzec na to od strony kolejnych wprawek, które kiedyś pomogą stworzyć tym młodym (?) grafikom np. behemota, smoka, albo Shreka MCDXLIV... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 26 Marzec 2006 Share Napisano 26 Marzec 2006 model ładny czysty i prosty ;) teraz tylko ładnie to zrenderować.. Popieram Touch . Sam się ostatnio nad tym zastanawiałem.. że tych wizek to coraz więcej.. czas brać przykład np z Bagińskiego i jego katedry.. ;) (ale wiadomo.. że pracodawca .. raczej będzie wymagał od nas wizki fotorealistycznej... więc watro się wprawić ) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 26 Marzec 2006 Share Napisano 26 Marzec 2006 Shogun 3D... sprawy zawodowe potraktowałem tutaj oddzielnie;] Wiadomo, jeśli ktoś w ten sposób zarabia, to raczej nie ma czasu bawić się w jakieś fantazyjne, surrealistyczne projekty;] Mnie praca w stoiskach zablokowała, jesli chodzi o jakąś inwencje i teraz tego żałuję i próbuję coś z tym zrobic... powiedzmy odświerzyć się:] ... nie wiem, może to tylko mój defekt;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 26 Marzec 2006 Autor Share Napisano 26 Marzec 2006 Touch ciekawe rzeczy mówisz. Ja wsumie nawet nie lubie maxa ani vraya no ale cuż są dobre i renderki fajne można zrobić, ale juz nie bawem wyjdzie modo wiec można będzie tam troche sie zabawić :) A jeśli chodziło ci o jakąś inwencje tworczą to co byś zrobił z taką butelką ? Ja tu jakoś nie widze duzego pola manewru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kingwins Napisano 26 Marzec 2006 Share Napisano 26 Marzec 2006 takie coś a podoba mi się :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 26 Marzec 2006 Share Napisano 26 Marzec 2006 hehe dopiero teraz przypomnialem sobie co sie podkusiło do tego :D Modo Rux ! Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dom_in Napisano 27 Marzec 2006 Share Napisano 27 Marzec 2006 a mnie sie ten modelik bardzo podoba :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Infero Napisano 27 Marzec 2006 Share Napisano 27 Marzec 2006 Śliczny model ;P :) Touch popieram Cię, też nie lubię, jak 3/4 pracy wykonuje za człowieka komp... pluginy... ech... to wszystko fajne, ale jak ktoś chce się naprawdę wykazać, niech robi wszystko sam. W granicach rozsądku ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 27 Marzec 2006 Share Napisano 27 Marzec 2006 modelik całkiem ładny teraz pobaw sie shaderkami albo wymodeluj jeszcze coś - szklaneczke albo coś w tym stylu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Kosiorek Napisano 27 Marzec 2006 Share Napisano 27 Marzec 2006 ładna butelka. Z tą szyjką można by poprawić dla proporcji i "zgrabności" ale mi sie już podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi