Homa Napisano 31 Marzec 2006 Napisano 31 Marzec 2006 Witam! Oglądając niektóre prace na tutejszym forum sporych kompleksów można się nabawić :-) Ale co tam, nie każdy musi być Pro, więc... pokaże Wam moje ostatnie "dzieło". Wiem, że mogłoby być lepsze (brak wnętrza, etc.), ale nie mam już sił do tego modelu. Muszę odpocząć, więc puki co zostawiam go takim jaki jest! Cóż więcej... To autko to moja wizja, którą starałem się wymodelować w 3ds max wersja 7, i wyrenderować w VRayu. Bez jakichkolwiek ingerencji po renderingu. Liczę na sugestie co waszym zdaniem jest wyjątkowo beznadziejne i niepowinno się powtórzyć następnym razem ;-) Pozdrawiam serdecznie. http://img451.imageshack.us/img451/5519/hc7render19jz.jpg
Owen Napisano 31 Marzec 2006 Napisano 31 Marzec 2006 Witam Model ładny, ale moglbys popracowac jeszcze nad materialami, no i te szyby przeciwsloneczne=], zdecydowanie za ciemne, pozdro.
damusTo Napisano 31 Marzec 2006 Napisano 31 Marzec 2006 Kilka uwag: 1) - modela braki które zbyt wyraźnie widać, jeśli nie ma wnetrza to szyby powinny być ciemne 2) - światło cos w nim nie gra 3) - materiały wymagają dopracowania Natomiast koncepcik przyjemny i taki do zycia co stanowi tu nieczesty przypadek, takze sugeruje popracować jeszcze nad nim bo w moim mniemaniu warto
Homa Napisano 31 Marzec 2006 Autor Napisano 31 Marzec 2006 Dziękuję za komentarze! Cieszę się, że podoba Wam się mój Rekin. Powiedzcie tylko, które materiały są bee... Tylko nie mówcie, że wszystkie :-) Lakier? Wiem, że opony są mało gumowe...
damusTo Napisano 31 Marzec 2006 Napisano 31 Marzec 2006 OK więc: - Tarcze - Zaciski - Felgi - Opony - Szyby - Odbiciana lakierze niekoniecznie on sam To tak z gróbsza na tyle ;)
Master Kiełbaster Napisano 31 Marzec 2006 Napisano 31 Marzec 2006 - tarcze - tarcze - tarcze - oświetlenie - oświetlenie - oświetlenie :P
Homa Napisano 31 Marzec 2006 Autor Napisano 31 Marzec 2006 THX damusTo & Master Kiełbaster! Popracuję nad tym :)
chveti Napisano 31 Marzec 2006 Napisano 31 Marzec 2006 Witam na forum. Studio może nie wzorcowe ale światła i sam modeling super . Lakier jeszcze nie za dobry. Ale ogólnie pozytywnie :) Pozdrawiam.
Remedy Napisano 31 Marzec 2006 Napisano 31 Marzec 2006 Samochód jako concept dla mnie relwelacja. Uwielbiam tego typu design. Skrzyżowanie nowego Camaro z nowym Mustangiem. Kocham przednie lampy. Koledzy już wspominali o tarczach hamulcowych. Lakier wygląda na dobry może jedynie oświetlenie powinieneś nieco poprawić dając nieco więcej poświaty z góry a zmniejszając to bijące na narożnik zderzaka. Chociaż mogę się gówno znać :D
Gedeon Napisano 31 Marzec 2006 Napisano 31 Marzec 2006 Bardzo ładny model. Moje jedyne zastrzeżenie to to, że według mnie lusterka nie pasują do stylu samochodu. Reszta? Bardzo pozytywnie...
Homa Napisano 31 Marzec 2006 Autor Napisano 31 Marzec 2006 Dziękuję za opinie! Właśnie przenoszę mój model do "nowego studia"... He he he Choć najpierw powinienem się zająć lakierem i tymi nieszczęsnymi tarczami... PS. Wolałbym skojarzenia ze starymi rekinami BMW :P (ale kto je jeszcze pamięta ;-))
Remedy Napisano 31 Marzec 2006 Napisano 31 Marzec 2006 Dziękuję za opinie! Właśnie przenoszę mój model do "nowego studia"... He he he Choć najpierw powinienem się zająć lakierem i tymi nieszczęsnymi tarczami... PS. Wolałbym skojarzenia ze starymi rekinami BMW :P (ale kto je jeszcze pamięta ;-)) Pamiętam doskonale ale Tobie (chociaż zamiar był inny) wyszło coś w stylu nowego Camaro + nowy Mustang :D Jest śliczny. PS. 300-ny post!!!!!! :o o_O \o/ :D
mrkrzysiek Napisano 1 Kwiecień 2006 Napisano 1 Kwiecień 2006 nie jest źle model niczego sobie poza kołami które w ogóle mi się nie podobają, materiały no też przydało by się nad nimi jeszcze popracować szczególnie nad materiałem koła ale lakier nie wygląda tak źle i światła fajnie wyszły.
torm Napisano 4 Kwiecień 2006 Napisano 4 Kwiecień 2006 model rewelacja!:) naprawde dla mnie szok:) gratuluje:) ale... no wlasnie jest ale..:P bo to chyba bardziej powinno sie nazywac "stolen concept car" albo po prostu "zerzniety pomysl na samochod" moim zdaniem to po prostu mustang po lekkim tuningu:) nie mowie ze mi sie nie podoba:) ale proponowalbym troche wiecej oryginalnosci:) no offence
Homa Napisano 4 Kwiecień 2006 Autor Napisano 4 Kwiecień 2006 nio właśnie... to jest tragedia słuchajcie :-( próbowałem zrobić agresywnego rekina (na wzór starych BMW), przy ogólnych proporcjach nowego BMW serii 6 ! ! ! I co mi wyszło: "mustang po lekkim tuningu" k****! To nie miało być tak :-( PS. Mój koncept ma przynajmniej ładniejsze boczne wloty powietrza... Tak się pocieszam... Wrrrrr :-( Czy można stworzyć pojazd, który nie będzie przypominał innego ?!?!?!?
dariusz Napisano 4 Kwiecień 2006 Napisano 4 Kwiecień 2006 raczej trudno. w ciągu stu lat juz wiele motywów było klepanych. każde auto ma coś z innego, a wszystkie mają coś z Porsche:D
Homa Napisano 4 Kwiecień 2006 Autor Napisano 4 Kwiecień 2006 Coś w tym jest dareg ;-) ((...)Paradoksalnie nie przepadam za nowym mustangiem!)
Reanimator Napisano 4 Kwiecień 2006 Napisano 4 Kwiecień 2006 To ja Cie pociesze, ze pierwsze wrazenie to - wow, rzeczywiscie rekin! Dodam, ze jestem zupelnym lamusem w temacie samochodow, ale podoba mnie sie :) Drapiezny.
Homa Napisano 4 Kwiecień 2006 Autor Napisano 4 Kwiecień 2006 Dziękuje :) [Cóż... muszę żyć z tym "smrodem mustanga", oby kolejna wizja była lepsza...]
torm Napisano 5 Kwiecień 2006 Napisano 5 Kwiecień 2006 no z tym smrodem to bym nie przesadzal w koncu mustangi sa piekne:) jezeli rzeczywiscie nie zrzynales z prawdziwego mustanga, tylko wyszlo tak przez przypadek to naprawde podziwiam:)
Rekomendowane odpowiedzi