Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

• Odpowiedzi 39
  • Wyświetleń 3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

o no bardzo ladnie sie zapowiada ;] na nadkolach zrob troche ostrzej i maska tez bardziej ostra ;] powodzenia zycze :D zapodaj przy okazji siatka i renderem bez mat. ;]

Napisano
  • Autor

Az sie boje xD bo siatka do pieknych nie nalezy ;)

mazdamat7bd.jpg

mazdasiatka2tl.jpg

PS. zaostrze jak skoncze ksztalt nadawac :P tylu narazie nie pokaze bo jest krzywy ;)

edit

.:qba:. to jest moj pierwszy samochod wiec cudow nie obiecuje :D

Miala byc Mazda RX-8 a jest to co jest ;]

Napisano
  • Autor

Nie wiem ale z tego co slyszlalem to chamfera sie daje na koncu ;) A jak narazie to tu bedize sporo wyklepywania :P

Napisano
  • Autor

Moze :P Dodam chamfery troche wyklepie i dam poprawione jutro, bo juz dzisiaj raczej nie zadaze :)

I teraz pytanie: jak "wyciac" okna i drzwi, zeby pozniej pasowaly? i jak dorobic reflektory (zeby pasowaly ;) )

Napisano

szyby detachem a jak chodzi ci o szybe z przednich lamp to miałeś sobie przedtem wyciąć a żarówki to wymodeluj normalnie

Napisano

Cóż mogę powiedzieć, skoro prawie wszystko zostało powiedziane. Pracuj dalej:D:D

Napisano
  • Autor

Pare bledow usunietych + kola :P (tylko ich nie oceniac, bo poswiecilem na nie cale 15min ;) )

mazda108dz.jpg

Napisano

NO nieźle. Kazdy kolejny render coraz lepszy ale pod względem modelu. Materiał wygląda zbyt matowo.

Napisano
  • Autor

Z materiałem dopiero sie bawie :) Jak robilem bardziej metaliczny to mi z tylu bialy sie robil :(

Napisano
  • Autor

mazda104ov.jpg

Teraz lepiej ? :)

Zabieram sie za modelowanie bo musze od renderu odpoczac :]

Napisano
  • Autor

zaczynam wycinac przednia szybe ale na samym poczatku natrafia sie problem

beznazwy2er.jpg

Co zrobic aby to pasowało do siebie ? ;)

Napisano

Widze że modelujesz z całej bryły - tak jak ja. Podstawowa zasada, aby dwie wyciete rzeczy do siebie pasowały - z wierzchołków musi wychodzic taka sama ilośc krawędzie - wtedy po nałożeniu MS będą takie same krzywizny. A mam pytanko - czy ty czasem nie renderujesz brazilem??

Pozdro

Napisano
  • Autor

Nie, wszystko scanlinem ;]

A to co pokazalem to jest szyba wycieta z ogolnej bryly (detache)

Napisano

box modeling ? calkiem calkiem ! polecam sprobowac point2point, jest o wiele wygodniejsza jesli idzie o modelowanie samochodzikow ;)

Napisano
  • Autor

Ja tam nie znam nazw :P ale box to raczej nie jest ;] dzis mam troche czasu to sie za autko zabieram ;)

Napisano
  • Autor

mazda115xx.jpg

Ktos mi powie jak tutaj powinno wygladac ? (w sensie co dorobic/przerobic itp ;) )

Napisano

Po co sie bawisz teraz w jakies shadery :> ?! Przecież jak bedą wgniecenia to lakier jeszcze bardziej to bedzie widać, to jest twoj koncept czy z jakis printow modelujesz ? Dawaj więcej czampferów to wtedy bedzie jakoś wyglądało, bo teraz nie zaciekawie, najlepiej popodglądaj siatki pro :D i bedzie łatwiej !

Powodzenia

Napisano
  • Autor

Zostawiam na chwile samochod, zajme sie dalej pokojem ;) (bo dostalem w lapska vraya ;) )

vray83ub.jpg

Napisano

o jezuniu! czemu ten parkiet taki zielony, rozumiem, że to GI od ścian, ale tutaj jest chyba troche przesady.

i pytanie z poza tematu :):

jak zrobić, żeby ten pasek z info był na dole wyrenderowanego obrazu?

Napisano

za zielono :P hmm gdzies w ustawieniach v-raya masz w zakladce system jakas opcje "stamp" lub cos podobnego, poszukaj :P

Napisano
  • Autor

Nie chcialo mi sie juz bawic :P

@YessMasster

w zakladce System masz Frame Stamp ;)

Napisano

hehe .. zgadzam się z SWRSC. Przedewszystkim zapał co pracy....

łee panele porysowane za jeden tydzień korzystania z biórkiem bez stopek :/

Napisano
  • Autor
Daleko nie zajdziesz...

Chodzilo mi o to, ze juz pozno, render sie robi dlugo i dlatego nie zrobilem :) Jak dorobie nozki i pare mebelkow to sie tym zajme ;)

Napisano
  • Autor

vray98xu.jpg

Dodalem nozki. "Zielonej" podlogi nie udalo mi sie usunac :( (jedynie minimalnie) Jeszcze troche pokombinuje ;)

Napisano
  • Autor

Maly update: okno ;) (a raczej drzwi balkonowe)

pokoj0yu.jpg

poprzednio za slabe, teraz za mocne swiatlo ;)

Napisano

czy w tym pokoju są jakies inne zrodła światła (czyli okna, drzwi do innych pokoi itp.?) bo troche oswietlenie mi nie pasuje. pokaz moze screeny z viewportow jak zes poustawiał te światła

Napisano

hmm proporcje leza, takie odnosze wrazenie, wydaje mi sie ze biurko jest za niskie w stosunku do drzwi balkonowych..

Napisano
  • Autor

Wszystkie proporcje sa dobre ;) (bo wszystko mierzone ;) ) w rzeczywistosci tez do tego poziomu siega biurko.

Napisano
  • Autor

Po swietach czas zabrac sie do pracy :P

Mazde zaczalem robic od nowa, teraz to chyba lepiej wyglada :) Problem mam tylko kolo swiatla, a dokladnie jak to powinno wygladac ?

siatkams0xo.jpgsiatkanoms9og.jpgmodelms3tm.jpg

Napisano

polecam uzyc ms'a klasycznego a nie nurmsowego gdyz nurmsowy pozostawia bardziej miękkie powierzchnie. pozdr

Napisano
  • Autor

tyle ze na klasycznym widac wszystkie niedociagniecia ;)

Napisano
  • Autor

Ostatnio mialem malo czasu wiec niewiele zrobione ;) Ale zawsze cos:

progress6ta.jpg