Balas Napisano 31 Marzec 2006 Share Napisano 31 Marzec 2006 Nie wiem czemu ale nie moge pisac w tym temacie: http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=25087&page=4 wiec zaczynam nowy :) Pokoj zostawiam na chwile i zabieram sie za cos innego zeby pocwiczyc modelowanie ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czorny Napisano 31 Marzec 2006 Share Napisano 31 Marzec 2006 o no bardzo ladnie sie zapowiada ;] na nadkolach zrob troche ostrzej i maska tez bardziej ostra ;] powodzenia zycze :D zapodaj przy okazji siatka i renderem bez mat. ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 31 Marzec 2006 Share Napisano 31 Marzec 2006 a co to jest ? mazda ? na razie nie za ladnie , ale na pewno to poprawisz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Balas Napisano 31 Marzec 2006 Autor Share Napisano 31 Marzec 2006 Az sie boje xD bo siatka do pieknych nie nalezy ;) PS. zaostrze jak skoncze ksztalt nadawac :P tylu narazie nie pokaze bo jest krzywy ;) edit .:qba:. to jest moj pierwszy samochod wiec cudow nie obiecuje :D Miala byc Mazda RX-8 a jest to co jest ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 31 Marzec 2006 Share Napisano 31 Marzec 2006 narzędzie chamfer - to jest to! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Balas Napisano 31 Marzec 2006 Autor Share Napisano 31 Marzec 2006 Nie wiem ale z tego co slyszlalem to chamfera sie daje na koncu ;) A jak narazie to tu bedize sporo wyklepywania :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 31 Marzec 2006 Share Napisano 31 Marzec 2006 eee chyba źle słyszałeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Balas Napisano 31 Marzec 2006 Autor Share Napisano 31 Marzec 2006 Moze :P Dodam chamfery troche wyklepie i dam poprawione jutro, bo juz dzisiaj raczej nie zadaze :) I teraz pytanie: jak "wyciac" okna i drzwi, zeby pozniej pasowaly? i jak dorobic reflektory (zeby pasowaly ;) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 31 Marzec 2006 Share Napisano 31 Marzec 2006 szyby detachem a jak chodzi ci o szybe z przednich lamp to miałeś sobie przedtem wyciąć a żarówki to wymodeluj normalnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gedeon Napisano 31 Marzec 2006 Share Napisano 31 Marzec 2006 Cóż mogę powiedzieć, skoro prawie wszystko zostało powiedziane. Pracuj dalej:D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Balas Napisano 1 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 1 Kwiecień 2006 Wiem, ze musze popracowac na ksztaltem swiatel ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Balas Napisano 1 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 1 Kwiecień 2006 Pare bledow usunietych + kola :P (tylko ich nie oceniac, bo poswiecilem na nie cale 15min ;) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gedeon Napisano 1 Kwiecień 2006 Share Napisano 1 Kwiecień 2006 NO nieźle. Kazdy kolejny render coraz lepszy ale pod względem modelu. Materiał wygląda zbyt matowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Balas Napisano 1 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 1 Kwiecień 2006 Z materiałem dopiero sie bawie :) Jak robilem bardziej metaliczny to mi z tylu bialy sie robil :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Balas Napisano 1 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 1 Kwiecień 2006 Teraz lepiej ? :) Zabieram sie za modelowanie bo musze od renderu odpoczac :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Balas Napisano 1 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 1 Kwiecień 2006 zaczynam wycinac przednia szybe ale na samym poczatku natrafia sie problem Co zrobic aby to pasowało do siebie ? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZAMPEK Napisano 1 Kwiecień 2006 Share Napisano 1 Kwiecień 2006 Widze że modelujesz z całej bryły - tak jak ja. Podstawowa zasada, aby dwie wyciete rzeczy do siebie pasowały - z wierzchołków musi wychodzic taka sama ilośc krawędzie - wtedy po nałożeniu MS będą takie same krzywizny. A mam pytanko - czy ty czasem nie renderujesz brazilem?? Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Balas Napisano 1 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 1 Kwiecień 2006 Nie, wszystko scanlinem ;] A to co pokazalem to jest szyba wycieta z ogolnej bryly (detache) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Balas Napisano 3 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 3 Kwiecień 2006 Niewiele ale jest ;P Drzwi wycialem + tyl zaczalem x] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Terrorhead Napisano 4 Kwiecień 2006 Share Napisano 4 Kwiecień 2006 box modeling ? calkiem calkiem ! polecam sprobowac point2point, jest o wiele wygodniejsza jesli idzie o modelowanie samochodzikow ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Balas Napisano 4 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 4 Kwiecień 2006 Ja tam nie znam nazw :P ale box to raczej nie jest ;] dzis mam troche czasu to sie za autko zabieram ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Balas Napisano 5 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 5 Kwiecień 2006 Ktos mi powie jak tutaj powinno wygladac ? (w sensie co dorobic/przerobic itp ;) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 5 Kwiecień 2006 Share Napisano 5 Kwiecień 2006 Po co sie bawisz teraz w jakies shadery :> ?! Przecież jak bedą wgniecenia to lakier jeszcze bardziej to bedzie widać, to jest twoj koncept czy z jakis printow modelujesz ? Dawaj więcej czampferów to wtedy bedzie jakoś wyglądało, bo teraz nie zaciekawie, najlepiej popodglądaj siatki pro :D i bedzie łatwiej ! Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Balas Napisano 6 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 6 Kwiecień 2006 Maly update ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Balas Napisano 11 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 11 Kwiecień 2006 Zostawiam na chwile samochod, zajme sie dalej pokojem ;) (bo dostalem w lapska vraya ;) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YessMasster Napisano 11 Kwiecień 2006 Share Napisano 11 Kwiecień 2006 o jezuniu! czemu ten parkiet taki zielony, rozumiem, że to GI od ścian, ale tutaj jest chyba troche przesady. i pytanie z poza tematu :): jak zrobić, żeby ten pasek z info był na dole wyrenderowanego obrazu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skiki Napisano 11 Kwiecień 2006 Share Napisano 11 Kwiecień 2006 za zielono :P hmm gdzies w ustawieniach v-raya masz w zakladce system jakas opcje "stamp" lub cos podobnego, poszukaj :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Balas Napisano 11 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 11 Kwiecień 2006 Nie chcialo mi sie juz bawic :P @YessMasster w zakladce System masz Frame Stamp ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 11 Kwiecień 2006 Share Napisano 11 Kwiecień 2006 Nie chcialo mi sie juz bawic Daleko nie zajdziesz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tpiatek Napisano 12 Kwiecień 2006 Share Napisano 12 Kwiecień 2006 hehe .. zgadzam się z SWRSC. Przedewszystkim zapał co pracy.... łee panele porysowane za jeden tydzień korzystania z biórkiem bez stopek :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Balas Napisano 12 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 12 Kwiecień 2006 Daleko nie zajdziesz... Chodzilo mi o to, ze juz pozno, render sie robi dlugo i dlatego nie zrobilem :) Jak dorobie nozki i pare mebelkow to sie tym zajme ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Balas Napisano 12 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 12 Kwiecień 2006 Dodalem nozki. "Zielonej" podlogi nie udalo mi sie usunac :( (jedynie minimalnie) Jeszcze troche pokombinuje ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Balas Napisano 14 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 14 Kwiecień 2006 Maly update: okno ;) (a raczej drzwi balkonowe) poprzednio za slabe, teraz za mocne swiatlo ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 14 Kwiecień 2006 Share Napisano 14 Kwiecień 2006 czy w tym pokoju są jakies inne zrodła światła (czyli okna, drzwi do innych pokoi itp.?) bo troche oswietlenie mi nie pasuje. pokaz moze screeny z viewportow jak zes poustawiał te światła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skiki Napisano 14 Kwiecień 2006 Share Napisano 14 Kwiecień 2006 hmm proporcje leza, takie odnosze wrazenie, wydaje mi sie ze biurko jest za niskie w stosunku do drzwi balkonowych.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Balas Napisano 14 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 14 Kwiecień 2006 Wszystkie proporcje sa dobre ;) (bo wszystko mierzone ;) ) w rzeczywistosci tez do tego poziomu siega biurko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Balas Napisano 19 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 19 Kwiecień 2006 Po swietach czas zabrac sie do pracy :P Mazde zaczalem robic od nowa, teraz to chyba lepiej wyglada :) Problem mam tylko kolo swiatla, a dokladnie jak to powinno wygladac ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 19 Kwiecień 2006 Share Napisano 19 Kwiecień 2006 polecam uzyc ms'a klasycznego a nie nurmsowego gdyz nurmsowy pozostawia bardziej miękkie powierzchnie. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Balas Napisano 19 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 19 Kwiecień 2006 tyle ze na klasycznym widac wszystkie niedociagniecia ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Balas Napisano 23 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 23 Kwiecień 2006 Ostatnio mialem malo czasu wiec niewiele zrobione ;) Ale zawsze cos: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi