arcade Napisano 29 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 29 Wrzesień 2006 hehe właśnie wpdłem sobie zarzucić wam linka, a tu widzę ze Shogun mnie ubiegł ;) Eh, konkurencje mi robi ;) W każdym razie macie tego drugiego lina skoro już zuploadowałem: http://rapidshare.de/files/34900486/nowytut.wmv.html przepraszam że tyle to trwało, ale ciągle mam pewne problemy z nowym netem (wolne dyskusje) musze jeszcze skonfigurować porządnie ruter bezprzewodowy. Edytowałem też pierwszego posta, żeby w przysżłości łatwo było znaleść :) No ale cieszę się że tutek jeszcze żyje a nie został zapomniany :) dzięki za zainteresowanie nim. Pat -> Hmm, ciężko mi powiedzieć czemu normal Ci się nie wyświetla. Być może jest to problem twojej karty graficznej (jeżeli jest ona starsza) może nie obsługiwać normala... Z tym wyświetlaniem odwrotnie to też mi się zdarzało, ale pomagało zrobienie nowego materiału lub reset maxa w ostateczności ponowne wypalenie i wsio grało. W moim videotutku mówiłem że nie powinno tak się wrzucać normala do slotu bump, ale myliłem się ;) wzieło to się z tąd, że sam wrzucałem normala centralnie pod bump, zamiast wybrać najpierw ->normal bump. Wprawdzie mi osobiście najlepiej ogląda się normalki w realtime, gdzie mogę pobawić się światłem itp, jednak renderowanie też ma swoje plusy - chociażby dużo lepsza jakość niż w viewporcie... Więc najlepiej oglądać je tak i tak :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 29 Wrzesień 2006 Share Napisano 29 Wrzesień 2006 Shogun (...) konkurencje mi robi ;) Nie, stary, Ty jesteś bezkonkurencyjny. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arcade Napisano 29 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 29 Wrzesień 2006 hehe - co racja to racja ;) w wielu znaczeniach bezkonkurencyjny XD 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pat Napisano 30 Wrzesień 2006 Share Napisano 30 Wrzesień 2006 Ziomuś - już sobie poradziłem. Od kilku dni siedzę non stop w tym temacie robiąc masę testów, czytając różne materiały o normal mappingu i rzucając mięsem na lewo i prawo kiedy coś mi nie wychodzi, hehehe Problem leżał w mojej niewiedzy. Teraz poprostu wstawiam normal mapę do bump'a i .... zaznaczam DX Display of Standard Material. Działa bez zarzutów w viewporcie i równocześnie daje się renderować. Taki duperel, a na prawdę nieźle mi to zszarpało nerwy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 30 Wrzesień 2006 Share Napisano 30 Wrzesień 2006 Dzięki ziomuś za tutka. Świetna sprawa. Przyda mie się do bitwy:D Mam tylko takie pytanie czy da się takie coś zrobić..takiego bumpa ale wypukłego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 30 Wrzesień 2006 Share Napisano 30 Wrzesień 2006 dzięki ziomuś ;) jak się pojawisz na zlocie to masz bro obe mnie :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mylek Napisano 2 Grudzień 2006 Share Napisano 2 Grudzień 2006 Ziomus super tutorial:] Moglbys udostempnic ten swoj model reki?:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 6 Lipiec 2007 Share Napisano 6 Lipiec 2007 Witam!! moglby ktos udostepnic jeszcze raz tego tutka ? :) przewertowalem juz chyba ze 100 plyt ale nie moge go znalesc :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 6 Lipiec 2007 Share Napisano 6 Lipiec 2007 dzieki wielkie Muzzy :) wlasnie sciagam :) repem cie potraktowalem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yaro16 Napisano 7 Lipiec 2007 Share Napisano 7 Lipiec 2007 przyda sie gratki;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horus Napisano 10 Lipiec 2007 Share Napisano 10 Lipiec 2007 Fajny tutek, tylke ze w viewporcie efekt widac a na renderze wychodzi bez normali-czemu? co trzeba zaznaczyc? Edit: niedoczytalem, dobra, juz jest ok :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mblade Napisano 25 Listopad 2007 Share Napisano 25 Listopad 2007 Wielkie dzięki Muzzy za wrzute i dla Ciebie Ziomek za zrobienie tego tutka :) naprawde dałeś mi pojęcie o normalahc i bakowaniu :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
graphic Napisano 2 Grudzień 2008 Share Napisano 2 Grudzień 2008 mozna jeszcze raz tego tutka gdzies sciagnac?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muzzy Napisano 2 Grudzień 2008 Share Napisano 2 Grudzień 2008 Stare linki jeszcze działały, ale dorzuciłem jeszcze na jeden serwer: [sendSpace] http://www.sendspace.pl/file/tNibbpjN/ [MegaUpload] http://www.megaupload.com/?d=9RYWWINW [RapidShare] http://rapidshare.com/files/60709851/normalmaptutorial.rar.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzechu 12 Napisano 29 Grudzień 2008 Share Napisano 29 Grudzień 2008 (edytowane) Super tutek, dzięki ziom :D Edytowane 29 Grudzień 2008 przez Grzechu 12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
image.nation Napisano 5 Marzec 2009 Share Napisano 5 Marzec 2009 Nice :D tego mi brakowalo rep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi