Napisano 4 Maj 200618 l pojechalem sobie na ostatnie pare dni do Torunia z mysla zeby troche odpoczac i pomalowac, ale pogoda niestety byla jaka byla, wiec prawie zadna z akwrael nie jest skonczona bo mnie deszcz przeganial.. (albo głód :))
Napisano 4 Maj 200618 l to ja dziekuje za ten deszcz :D bo takie niedokonczone szybkie eh miodzio.. no coz napisac mi sie jak najbardziej podobaja... PS ze tak malo fachowo napisze swietnie operujesz plamami tak czymac pozdrawiam
Napisano 4 Maj 200618 l druga a ********* kolory - jak wszystkie zreszta :> IMO rekomendacja sie nalezy... Lampki na koncu robione tez akwarelka, czy jakims cienkopisem ?
Napisano 4 Maj 200618 l piekna robota szczegolnie 2 ostatnie...dobrze ze nie skonczyles bo dopiero by bylo:D
Napisano 4 Maj 200618 l jesteś dla mnie WYMIATACZEM jeśli chodzi o akwarele - masz wlasny ciekawy styl...
Napisano 4 Maj 200618 l aj szkoda ze niedokonczone troche. Fajnie byłoby zebys jeden element(motyw) złapał i doszpicowal na maxa, a reszte odpuscil lzejszymi kolorami( cos ala rysunek 2-góra budynku fajna a dól delikatnie odpuszczony- taki niedosyt i o to chodzi:]) reszte rozumiem ze deszcz,pogoda itp. jednak szkoda ze nie dokonczone- chociaz szybkie rysy otoczenia, plamy dodałyby wiele, a tak to taki pol obrazek wyszedl-szkoda bo malujesz swietnie!
Napisano 5 Maj 200618 l Autor dzieki wszystkim za pozytywne komentarze tak Deus latarnia to tez wylaczenie akwarela nicponim, no szkoda szkoda, wlasciwie to pierwsza i czwarta sa skonczone w sumie, a co do odpuszczania to w teorii to to wiem, gorzej jak przychodzi do malowania, ale dzieki za rade :) pzdr
Napisano 5 Maj 200618 l Swietne te akwarele. Nie znam sie za bardzo na tej technice ale 2 praca bardzo mi sie podoba. Nawet te nieskonczone .....wygldaja na skonczone i nie przeszkadza ta pusta przestrzen. Dodam tylko ze kolory z puli moich ulubionych, wiec sobie tu posiedze chwilke i naciesze oczy. :D Pozdrawiam Kuba
Napisano 5 Maj 200618 l Obrazki sprawiają wrażenie bardzo "lekkich" to jest ich główną zaletą, przyjemnie się na to patrzy :)
Napisano 6 Maj 200618 l Autor dzieki all nie spodziewalem sie prawde mowiac takich pozytywnych reakcji na cos co jest wlasciwie ledwo zaczete, co do tego ile maluje to mysle ze jakies 3 lata, z tym ze pierwsze poltora roku to byl kurs przygotowawczy na studi, gdzie akwarela byla traktowana w odmienny, dosc specyficzny sposob, teraz niestety rzadko mam okazje cos pomowalowac sobie :/ wlasciwie od zeszlych wakacji jest to chyba pierwszy raz, ale niedlugo nastepne :) pzdr.
Napisano 6 Maj 200618 l Autor kiedys zdazalo mi sie uzywac, ale od tego odszedlem, podobne efekty mozna zazwyczaj uzyskac samym malowaniem a przyjemnosc wieksza:) chociaz nie przecze w niektorych wypadkach maska jest pewnie niezastapiona, zwlaszscza jak musisz cos szybko zrobic i super dokladnie, ale to nie w warunkach plenerowych pzdr
Napisano 15 Maj 200618 l a wlansie - ( moze pytanie juz padlo, a ja nie doczytalem ;) ) - jakich akwareli uzyles? Chodzi mi dokladnie o firme i ich postac ;p
Napisano 15 Maj 200618 l Autor akwarelki to rosyjskie leningrady czy sankt petersburgi jak kto woli takie przyzwyczajenie po egzaminach gdzie trzeba bylo na brystolu malowac :), a one najmniej blakna na papierze innym niż akwarelowy (ponoć) no i do tego nie sa takie drogie :) pzdr.