Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Napisano

podobno nie ma dobrego rednera ;] tak mowią, a twierdzenie poparte jest zazwyczaj tym ze to od użytkownika zależy czy render jest dobry

to ze ktoś ma Ferrari nie czyni go miszczuniem zakrętów

Napisano

podejmij męską decyzje i siboe wybierz po obserwacjach jeden rendere kup go i sie go zacznij uczyć bo to nie zależy od renderera czy twoje renderty będądobre a od twojej wiedzy na temam któregoś z nich :)

Napisano

Pierwsza wskazówka w tym wątku >> Tak jak powiedzieli poprzednicy, nie ma dobrego renderera i nie będziesz mistrzeb bo będziesz miał tego najlepszego... ale mozesz zoabczyć który robi ładne obrazki jak się go pozna i który jest dość szzybki albo do którego jest wystarczająco tutoriali, bardzo dużo ludzi używa V-Ray'a no i jest do niego dość dużo tutoriali... ale nie jest to renderer z tej nażywższej pułki, choć czekamy na rewolucje :)) w filmach i innych komercyjnych bzdetach raczej używa się finalRendera i Mental Ray'a... wybieraj :)) a co do Brazila to tez tak jak V-Ray tylko inaczej ;P pozdro

Napisano

a ja włoże kij w mrowisko i na złość vrayowcom powiem, że Mental Ray ROX ;)

ale na serio: każdy robi w tym co lubi. chveti w życiu nie przesiądzie się na mentala (tak mówił mi face-to-face), a ja w życiu nie przekonam się do vraya.

nie jest to powodowane tym, że któryś z nich jest gorszy tylko tym jak długo się w jednym rendererze siedzi. jeśli dopiero chcesz zacząć zabawę z GI to szczerze polecam vraya. do Mentala trzeba mieć trochę więcej cierpliwości.

[++]

nie słuchaj hindusa: maxwell śmierdzi ziarnem ;]

Napisano

hehe ale spamu :D no nic a moze zakladajacy watek by sie wypowiedzial do czegu mu jest render poczebny? np wnetrza-v-ray ludziki-brazil pszeniaca i ziarno -maxuel:D (just kidding;)) mental-wszystko inne..

Napisano

ja myśle że poprostu kup sobie aparat cyfrowy i będziesz miał rendery że hoho... a jeszce ja ksie dobrze pobawisz w photoshopie to , zorbisz zdiecie, podrobisz to i woowo , ot ise nasi Forumowicze nabiorą, i wejdziesz z wiekim hukiem na forum :d i napiszesz ze rendere to twój wła sny, napisany w c++, maxscripcie czy czym innym, i wsyztskim kapy opadną :d:d lol pozdro

Napisano

Witam!!

nie czytalem wszystkich postow.....

to tak samo jak nie ma lepszej techniki modelowania nurbs vs poly(jedni lepiej czuja sie w nurbsach inni w poly(ja:D) jak umiesz poly to bedziesz robil to samo (tak samo dobrze) jak ktos w nurbsach

to samo tyczy sie renderow taki sam render zrobisz w mentalu jak w vrayu badz brazilu itp. zalezy co "umisz" ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności