ZiBi_PL Napisano 5 Maj 2006 Napisano 5 Maj 2006 Witam ;] mam dosc patrzenia na ten model ;] takie zdjatko mi wyszlo. Jesli tylko dopadne cyfrowke to zrobie wersje z innym tlem bo to w necie znalazlem i jakies niebardzo. OTO WERSJA PUSTYNNA :P (prosze sie nieczepiac POLSKIEJ flagi ;] i jeszcze wersja czarno-biala ;] A to wersja z postoju :P
Pionier Napisano 5 Maj 2006 Napisano 5 Maj 2006 hmm na sam poczatek powiem ze masz plus za to ze jestes ze Słupska i zrobiles czolg hehehe zartuje ;) pracka przyjemna, czolg nawet mi sie podoba sam w sobie no ale... nie czuje jego masy, detal ginie gdzies na malym zdjeciu, kompozycja slaba jezeli mozna powiedziec ze jest w ogole :) nawet to ze pokazales b&w Cie nie ratuje bo skoro tu wyglada jak plastik to w kolorze musi byc jeszcze gorzej ale to czolg, a do czolgow mam slabosc ;) tylko dobrze i tyle pozdrawiam
ZiBi_PL Napisano 5 Maj 2006 Autor Napisano 5 Maj 2006 zgadzam sie z toba w 100% :D Do odpowiedniego kadru musze miec odpowiednie zdjecie :) niestety niemam narazie cyfroweczki ;] ale jak bedzie to postaram sie dac inna wersje ;] pozdro
krzyhhh Napisano 5 Maj 2006 Napisano 5 Maj 2006 ładne ;) fakt widać lekkość maszyny.. bo stoi sobie tak o poprostu na trawie :) ale ogólnie jest bardzo dobrze pozdr
Gizmo74 Napisano 5 Maj 2006 Napisano 5 Maj 2006 Bardzo fajnie wyszło, szkoda, że nie w kolorze. ( w wojsku byłem mechanikiem czołgu T55 i służyłem właśnie w 9-tej PBZ w Słupsku ! ;)))
vv3k70r Napisano 5 Maj 2006 Napisano 5 Maj 2006 wkopac w trawe i ubrudzic, nei bede sie wypowiadac o modelu bo dwie lufy sa juz wystarczajaco kretynskim pomyslem, ale ze widzialem taki w C&C to si enei bede zbytnio wypluwal
ZiBi_PL Napisano 5 Maj 2006 Autor Napisano 5 Maj 2006 no ja teraz ciezko pracowac nad wersja kolor-pustynna ;] vv3k70r- dlaczego kretynski ? w C&C fajnie to wygladalo i sprawdzalo sie w boju. Dla mnie to ma swoj urok ;]
piksar Napisano 5 Maj 2006 Napisano 5 Maj 2006 no ta pustynia to dobry kierunek, dopracuj (nie mam pojecia jak) i będzie super
Koniu_PL Napisano 5 Maj 2006 Napisano 5 Maj 2006 Zgadzam sie, aczkolwiek nie wygląda to za stabilnie :) szczególnie, jak pędzi przez pustynię :D W każdym razie -> oby tak dalej!!!
Lis Napisano 5 Maj 2006 Napisano 5 Maj 2006 A ta lufa to faktycznie taka gigantyczna jest???? Bardzo ładne. Szczególnie drugi render
ZiBi_PL Napisano 5 Maj 2006 Autor Napisano 5 Maj 2006 jest duza ale nie az tak =/ tak dziwnie wyszlo na 1 renderze. To w kocznu projekt czolgu wiec ma taka duza lufke ;P a nawet dwie :]
ZiBi_PL Napisano 5 Maj 2006 Autor Napisano 5 Maj 2006 dodalem wersje czarno-biala pustynie ;] mam nadzieje ze sie spodoba
kubi Napisano 5 Maj 2006 Napisano 5 Maj 2006 Kurz strasznie mechaniczny jest, pozatym gąsienice nie uginaja sie na nierówności terenu na drugim obrazku. Pierwszy pustynny obrazek całkiem nieźle wygląda.
hkropinski Napisano 6 Maj 2006 Napisano 6 Maj 2006 najlepiej wyszlo jak stoi (w czerni), dym bardzo slaby ,pozdr
Shogun 3D Napisano 6 Maj 2006 Napisano 6 Maj 2006 Dwie lufy? Ja rozumiem dwie lufy wypić, ale zainstalowac w czołgu? Ile luf trzeba wypić, zeby wpaść na taki pomysł? A co o grafiki: wymaga jeszcze sporo pieszczot.
ZiBi_PL Napisano 6 Maj 2006 Autor Napisano 6 Maj 2006 no jak wpadlem na ten pomysl to niepamietam ale przy montarzu bylem trzezwy :D A co do pracki ;] jest jaka jest. Wszystkie rady biore do siebie i postaram sie je uwzgledniac przy kolejnych pracach ;] o to tu chodzi prawda ? :P
vv3k70r Napisano 6 Maj 2006 Napisano 6 Maj 2006 to ja skomentuje te dwie lufy: wymagaja dwa razy wiecej silownikow, dodatkowego mocowanbia w wiezy, zwiekszonego udziwgu wiezy i calej konstrukcji obwodu, dodatkowego autoamtu ladowniczego (chyba jzu tylko pod ziemia sie zmiesci), no i gdzies trzeba trzymac te kulki, dodatkowo trzeba wzmocnic cala konstrukcje zeby strzelal na raz, bo zwiekszenie szybkostrzelnosci dzial w czolgach nei jest zadnym problemem (i tak moga strzelac juz ponad 5 razy na sekunde), tylko ze to jest zwyczajnei niecelowe, bo amunicji starczy tylko na parenascie sekund walki :) i nigdy nie ma tylu celow, a przy takiej celnosci nie warto porpawiac :) trafia sie zawsze nawet w helikopter (ale wtedy na wiezy jest glowica elektrooptyczna, i nie montuje sie tego kalibru dziala do czolgow przeciwlotniczych), czolgi sa piekne, ale jesli maja cos wspolnego z kontrukcjami istniejacymi i sa ich warciajami :) dwie lufy byly cacy w apokalipsie (apokalipsa w C&C miala dwa podwozia skretne wzgledem siebie :) )ale pomysl i tak jest wyjatkowo kretynski :) na szczescie nie Twoj, czolg w projekcie sie bardzo komplikuje :) to nei tylko mesches :) poza tym pracki sa ladne, tylko spusc z czolgu hel, moze osiadzie z 30cm w trawie :)
ZiBi_PL Napisano 6 Maj 2006 Autor Napisano 6 Maj 2006 jesli zrobie kiedys nastepny czolg to na pewno dam mu tylko jedna lufe :D
Gizmo74 Napisano 6 Maj 2006 Napisano 6 Maj 2006 zwiekszenie szybkostrzelnosci dzial w czolgach nei jest zadnym problemem (i tak moga strzelac juz ponad 5 razy na sekunde) - bzdura. Zgodzę się że na minutę pięć strzałów. Sam powrót działa do pozycji przed strzałem trwa ponad sekundę :) Pozatym ładunek w lufie waży ok 60 kg, nawet najlepszy automat nie jest w stenie wywijać taką masą 5 razy na sekundę , Nawet kałasznikow nie robi tego tak szybko :)
ZiBi_PL Napisano 6 Maj 2006 Autor Napisano 6 Maj 2006 panowie czy ma sens ten ot ? dajcie sobie spokoj ;]
Rekomendowane odpowiedzi