Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Chciałem przedstawić moją pierwszą pracę w 3ds Max,

prosiłbym o ocenianie w skali 1-5, a skoro to moja pierwsza praca to spojrzcie na to łagodniej :P z góry dzięki

rzutka33up.png

rzutka19tg.pngrzutka26eu.png

• Odpowiedzi 20
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

hmm no ja moze powiem tak - wiem ze to twoja pierwsza pracka ;] spoko. Material to zwykly kolor, tlo czarne, niema zandego swiatla (ze scanline da sie naprawde sporo wycisnac) Polecam tutki na stronce max3d.pl ;] naprawde dowiesz sie z nich tego czego ci potrzeba. A twoja prace niebede ocenial bo my tu nie oceniamy tylko radzimy :D wiec do pracy rodacy

Napisano

jak dodasz teksturki i zrobisz oświetlenie to będzie 5, a tak daje między +3 a -4

ale jak to jest pierwsza pracka to spoko

Napisano

Moja pierwsza praca była gorsza ;)

Ciężko ocenić mając tylko jedną pracę, ale gdyby szpikulec był mniejszy byłaby bardziej realna, do tego przydałyby się materiały i oświetlenie, więc odejmując te 2 fakty można dać 3, albo 4 bo to zawsze nie jest Box ;)

Napisano

hmm dzieki za rady zaraz sproboje to jakos poprawić :)

a mozecie mi opisać jak tworzyć tekstury, tzn znam sie na grafice 2d ale chodzi mi o to zeby idealnie dopasować i wogole

Napisano

jak na pierwszą pracke to jest looz, jezeli nie to juz troche gorzej.

proponuje pouczyc sie jeszcze z tutków/video, jakas ksiazeczka rózniez wskazana.

a i nad renderkiem i shaderami jeszcze popracuj.

pozdr.

Napisano

wciskasz M i masz ..tada :D panel z materialami ;]

a jesli niewiesz nic jak dac texture to znaczy ze musisz poczytac tutki. Kazdy od tego zaczyna ;]

Napisano

no jak bys nadal na model letki ms i [jak juz sie nauczysz] nadal fajne materialy to bedzie nawet fajne... moze jeszce jakas tarcze dalo by sie wykombinowac??

ZiBi_PL ma racje poczytaj torytoriale to na poczatku wystarcza no +doswiatczenie nabrane na forum :) i beda z ciebie ludzie :)

Napisano

lemon: modele są w miarę proste. co do realizmu sceny to proponuję zainteresować się innymi rendererami takimi jak MentalRay (zintegrowany od maxa6) czy Vray, Maxwell, Brazil etc.

Napisano

Pierwsza praca... no nie wiem czy to dobre tłumaczenie. No jest to model w ogólnym zarysie przypominjący rzutke do darta. Ale tak naprawde uważam że taką prace to do WIPa wrzucic i pytać forumowiczów o wszystko. Napewno pomogą a efekt końcowy będzie ciekawszy. Biorąc poprawke na "dziewiczość" twoją w temacie 3d to w skali 1-5 dostaniesz 3- albo 3. Pozdrawiam i do roboty nowy forumowiczu:) Alleluja i do przodu jak mówi pewien ojciec dyrektor:P

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności