lemon Napisano 5 Maj 2006 Napisano 5 Maj 2006 Witam! Chciałem przedstawić moją pierwszą pracę w 3ds Max, prosiłbym o ocenianie w skali 1-5, a skoro to moja pierwsza praca to spojrzcie na to łagodniej :P z góry dzięki
ZiBi_PL Napisano 5 Maj 2006 Napisano 5 Maj 2006 hmm no ja moze powiem tak - wiem ze to twoja pierwsza pracka ;] spoko. Material to zwykly kolor, tlo czarne, niema zandego swiatla (ze scanline da sie naprawde sporo wycisnac) Polecam tutki na stronce max3d.pl ;] naprawde dowiesz sie z nich tego czego ci potrzeba. A twoja prace niebede ocenial bo my tu nie oceniamy tylko radzimy :D wiec do pracy rodacy
rowr Napisano 5 Maj 2006 Napisano 5 Maj 2006 witamy na forum :) heh z fajnymi materialami i swiatelkiem moze calkiem fajnie wygladac :)
patry Napisano 5 Maj 2006 Napisano 5 Maj 2006 jak dodasz teksturki i zrobisz oświetlenie to będzie 5, a tak daje między +3 a -4 ale jak to jest pierwsza pracka to spoko
Machu Napisano 5 Maj 2006 Napisano 5 Maj 2006 Moja pierwsza praca była gorsza ;) Ciężko ocenić mając tylko jedną pracę, ale gdyby szpikulec był mniejszy byłaby bardziej realna, do tego przydałyby się materiały i oświetlenie, więc odejmując te 2 fakty można dać 3, albo 4 bo to zawsze nie jest Box ;)
lemon Napisano 5 Maj 2006 Autor Napisano 5 Maj 2006 hmm dzieki za rady zaraz sproboje to jakos poprawić :) a mozecie mi opisać jak tworzyć tekstury, tzn znam sie na grafice 2d ale chodzi mi o to zeby idealnie dopasować i wogole
Marcin Napisano 5 Maj 2006 Napisano 5 Maj 2006 Witam. zle nazwales swoj wątek dostosuj sie do regulaminu i wprowadz niezbedne poprwaki tu masz linki do regulaminu, przeczytaj caly: http://www.max3d.pl/forum/forumdisplay.php?f=43 http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=2595
kurt_hectic Napisano 5 Maj 2006 Napisano 5 Maj 2006 jasne pierwsza :P, moja pierwsza praca byla kulka+plane....potem czajniki,,,,potem .....po 100 "modelach" odkrylem opcje edit poly :))). to byly czasy....
vv3k70r Napisano 5 Maj 2006 Napisano 5 Maj 2006 to wyglada jak rzutka, jesli to maila byc rzutka to jest bardzo dobrze
JunioR Napisano 5 Maj 2006 Napisano 5 Maj 2006 jak na pierwszą pracke to jest looz, jezeli nie to juz troche gorzej. proponuje pouczyc sie jeszcze z tutków/video, jakas ksiazeczka rózniez wskazana. a i nad renderkiem i shaderami jeszcze popracuj. pozdr.
lemon Napisano 5 Maj 2006 Autor Napisano 5 Maj 2006 to jest naprawdę pierwsza praca i to jest rzutka :P ale nie wiem dalej jak nanieść teksturę :/
lemon Napisano 5 Maj 2006 Autor Napisano 5 Maj 2006 dorobie ale nie wiem jak zrobić texturke za bardzo ehhh
ZiBi_PL Napisano 5 Maj 2006 Napisano 5 Maj 2006 wciskasz M i masz ..tada :D panel z materialami ;] a jesli niewiesz nic jak dac texture to znaczy ze musisz poczytac tutki. Kazdy od tego zaczyna ;]
misiold Napisano 5 Maj 2006 Napisano 5 Maj 2006 no jak bys nadal na model letki ms i [jak juz sie nauczysz] nadal fajne materialy to bedzie nawet fajne... moze jeszce jakas tarcze dalo by sie wykombinowac?? ZiBi_PL ma racje poczytaj torytoriale to na poczatku wystarcza no +doswiatczenie nabrane na forum :) i beda z ciebie ludzie :)
lemon Napisano 5 Maj 2006 Autor Napisano 5 Maj 2006 Wykombinowałem coś takiego powiedzcie co mam jeszcze poprawić, albo co powinienem poprawić?
tweety Napisano 6 Maj 2006 Napisano 6 Maj 2006 lemon: modele są w miarę proste. co do realizmu sceny to proponuję zainteresować się innymi rendererami takimi jak MentalRay (zintegrowany od maxa6) czy Vray, Maxwell, Brazil etc.
lemon Napisano 6 Maj 2006 Autor Napisano 6 Maj 2006 dzięki za dobre rady teraz muszę tylko o tym poczytać i zastosować w swojej pracy
hkropinski Napisano 6 Maj 2006 Napisano 6 Maj 2006 pobqaw sie jeszcze z oswietleniem i teksturami, z rendera tez mozna wycisnąć duzo wiecej, pozdr ps - 3/5
Derfalon Napisano 9 Maj 2006 Napisano 9 Maj 2006 Pierwsza praca... no nie wiem czy to dobre tłumaczenie. No jest to model w ogólnym zarysie przypominjący rzutke do darta. Ale tak naprawde uważam że taką prace to do WIPa wrzucic i pytać forumowiczów o wszystko. Napewno pomogą a efekt końcowy będzie ciekawszy. Biorąc poprawke na "dziewiczość" twoją w temacie 3d to w skali 1-5 dostaniesz 3- albo 3. Pozdrawiam i do roboty nowy forumowiczu:) Alleluja i do przodu jak mówi pewien ojciec dyrektor:P
Rekomendowane odpowiedzi