Darmo Napisano 15 Maj 2006 Share Napisano 15 Maj 2006 Moja druga Wizka, nie jestem w pełni zadowolony z efektu ale daję to już tutaj, render(mała redukcja kontrastu w psie). W dzień: I w nocy: C&C Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 15 Maj 2006 Share Napisano 15 Maj 2006 bardzo ładnie, fajny materiał płytek, pustawo trochę na półeczkach jeszcze tylko powiedz, że modele wszystkie sam modelowałeś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darmo Napisano 15 Maj 2006 Autor Share Napisano 15 Maj 2006 Wszystko to moja robota, modele, tekstury i materiały, no i render oczywiście. Dlatego to tak długo trwało ;) Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiBi_PL Napisano 15 Maj 2006 Share Napisano 15 Maj 2006 technicznie ok ale nienawidze niebieskiego =] daj moze z innym kolorem kafelek :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 15 Maj 2006 Share Napisano 15 Maj 2006 Ładnie, podoba mi się. Ale nie wszystko... Najbardziej razi mnie to coś brązowe co odbija się w lustrze i kubek ze szczoteczkami do zębów. I jeszcze mimo że lubie niebeski to dla mnie tego koloru jest tu troche za dużo... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 15 Maj 2006 Share Napisano 15 Maj 2006 W wannie jest woda czy nie? Bo nie jestem w stanie stwierdzić czy tam jest. I pomarańczowy ręcznik trochę nie pasuje. Ale ogólnie jest super! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 15 Maj 2006 Share Napisano 15 Maj 2006 modele są OK, shadery w sumie, ale na płytkach poległeś. powtarzajaca sie tekstura na scianach wygląda po prostu masakrycznie. ręcznik na scianie wisi totalnie nienaturalnie. ten pomaranczowy juz lepszy,ale dziwnie sie błyszczy. kadr totalnie zjechany... nie dosc ze tak przekrzywiony (po kiego grzyba?!) to nie wiadomo co chciales pokazać. niby jest wszystko ale tak nie do konca... nie chcialbym miec takiej łazienki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darmo Napisano 15 Maj 2006 Autor Share Napisano 15 Maj 2006 powtarzajaca sie tekstura na scianach wygląda po prostu masakrycznie. To jak? KAżda płytka miałaby być inna ? kadr totalnie zjechany... nie dosc ze tak przekrzywiony (po kiego grzyba?!) W każdej wizce jest taki standardowy kadr to tutaj go przekrrzywiłem, trzeba eksperymentować no nie ;) Troche oryginalności i już pretensje :D Co do koloru to rzecz gustu A wody w wannie nie ma Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 15 Maj 2006 Share Napisano 15 Maj 2006 ostatnio było lepiej. Modele ok ale shadery nie sa za fajne, ręczniki i umywalka razem z szafką wygladaja słabo, oświatlenie tez jakies takie jakby skylight bez sufitu tu był. Mogłes torche wiecej posiedziec ale nie jest tragicznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 15 Maj 2006 Share Napisano 15 Maj 2006 no moze nie kazda, ale przy takich płytkach sprobowałbym zrobić w PSie co najmniej tex na 4x4 płytki co do samego przekrzywienia nie mam pretensji (bo czasem daje naprawde swietne efekty), ale troche przesadziłes. kolor, rzecz gustu? zgadzam sie, po prostu wyrazilem swoje zdanie ;) mowieac o kadrze jeszcze mialem na mysli, ze lepiej byłoby wrzucic pare innych ujec, aby pokazać jakos całą lazienke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darmo Napisano 15 Maj 2006 Autor Share Napisano 15 Maj 2006 To napisałem już że inne rendery później wrzuce jak się zrobią ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 15 Maj 2006 Share Napisano 15 Maj 2006 jak dla mnie to przydal by sie lekki dof, taki jakby efekt zblizenia z prędkością, pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudylew Napisano 15 Maj 2006 Share Napisano 15 Maj 2006 Od pierwszego spojrzenia raziło mnie to przekrzywienie.. Ale pracka podoba mi się.. Grzejnik ładny.. [-] Ręczniki nie bardzo Papier preferowałbym szary.. a nie biały jak jedwab.. i bez dziurek?? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darmo Napisano 16 Maj 2006 Autor Share Napisano 16 Maj 2006 Dodaję nowy render: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 16 Maj 2006 Share Napisano 16 Maj 2006 no klasa:D teraz to o wiele lepiej wygląda, szkoda ze Ci sie tak kafelki chamsko rozjechały i troche wanna brudna ale i tak ładnie:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morph0001 Napisano 16 Maj 2006 Share Napisano 16 Maj 2006 No nawet fajnie troche by sie wiecej swiatla przydalo, tak sie patrze na ta wanne i sie wydaje bardzo niewygodna, jak bys chcial sie oprzec lezac to by ci plecy polamalo .... Fajne rendery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
*NicoN_ Napisano 16 Maj 2006 Share Napisano 16 Maj 2006 widac ze rendring jest twoją mocną stroną,,, z siatką troche gorzej, ale co tam ; liczy sie efekt a ten jest naprawde dobry :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gizmo74 Napisano 16 Maj 2006 Share Napisano 16 Maj 2006 szkoda ze Ci sie tak kafelki chamsko rozjechały ...bo Darmo jest grafikiem a nie budowlańcem :) Mi się bardzo podoba tylko ten wąż od prysznica za kanciasty w "zwisie" :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darmo Napisano 16 Maj 2006 Autor Share Napisano 16 Maj 2006 Postaram się jeszcze poprawić to główne ujęcie bo jak popatrze na swój pokój i na tą łazienke to widać różnicę ;) Musi być lepiej :D Keep working ;-) pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 16 Maj 2006 Share Napisano 16 Maj 2006 świetnie!!! na czym renderowałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darmo Napisano 16 Maj 2006 Autor Share Napisano 16 Maj 2006 No Vray, IRR+LC, dokładniejsze ustawienia podam jutro, razem z nowymi renderami(mam nadzieję że znowu nie skopię tego) ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 16 Maj 2006 Share Napisano 16 Maj 2006 AGmakonts napisał : "troche wanna brudna", też mi sie tak wydawało, ale wyczyściłem monitor (lol) praca naprawde super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DesignStudio Napisano 16 Maj 2006 Share Napisano 16 Maj 2006 ey mam pytanie material kafelek to po prostu reflection i rozmazanie odbicia tylko?? w v-ray mlt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darmo Napisano 16 Maj 2006 Autor Share Napisano 16 Maj 2006 Kafelki to texturka w diffuse, jakiś tam reflect i gloss jest no i texturka w bumpie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XaoC Napisano 16 Maj 2006 Share Napisano 16 Maj 2006 kadr totalnie zjechany... nie dosc ze tak przekrzywiony (po kiego grzyba?!) to nie wiadomo co chciales pokazać Ojojoj:/ Wg mnie pomysł z kadrem jest zajebisty:D B.ciekawe:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuciel Napisano 17 Maj 2006 Share Napisano 17 Maj 2006 ladnie to zaczyna wygladac na + :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 17 Maj 2006 Share Napisano 17 Maj 2006 jest coraz fajniej ale sciana powinna slabiej odbijac swiatlo, pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 17 Maj 2006 Share Napisano 17 Maj 2006 Na prawdę super! Wlej może do wanny wody i dodaj efekt caustic, i będzie coś niesamowitego!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 17 Maj 2006 Share Napisano 17 Maj 2006 ładnie...y yu yu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darmo Napisano 17 Maj 2006 Autor Share Napisano 17 Maj 2006 A u mnie dziś w nocy była burza i prąd nad ranem wyłączyli... I całonocny render szlag trafił, została tylko zapisana mapa LC :/ Kolejna noc zmarnowana... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 17 Maj 2006 Share Napisano 17 Maj 2006 Wlejesz wody do wanny i włączysz efekt caustic?? Błagam! Wtedy będzie super pracka! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darmo Napisano 17 Maj 2006 Autor Share Napisano 17 Maj 2006 Już mi się liczy mapa IRR od jakiegoś czasu i chyba nic nie będe dodawał do scenki ;) a po co w tej wannie woda :D ? taka jest dobra ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 17 Maj 2006 Share Napisano 17 Maj 2006 Z wodą scenka będzie o niebo lepsza i jeszcze efekt caustic.... marzenie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 17 Maj 2006 Share Napisano 17 Maj 2006 Darmo....fajny avatar:D A tak na poważnie...render z wanną duzo lepszy moim zdaniem od tego pierwszego (od tego pierwszego oczopląsu mozna dostać). Ogólnie dobrze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudylew Napisano 17 Maj 2006 Share Napisano 17 Maj 2006 Zdecydowanie lepiej ta wanna wygląda teraz.. mnie zastanawiają te niby krzywo (nie równo) położone kafelki na skośnej ściance nad wanną ... czy w rzeczywistości murarz za pomocą zwykłego kleju do glazury potrafiłby zamocować kafle tak aby nie spadły przed wyschnięciem kleju? Moze tak..hmm.? Wiesz że masz duchy w łazience? Odbicie wanny na kaflekach przypomina jakąś postać trzymającą tą wannę :). Ale głupot tu napisałem.. ale nie chce mi się już tego kasowac więc zakończę to stwierdzeniem...>> Podoba mi się render, dobra jakość..widać Polska marka :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darmo Napisano 18 Maj 2006 Autor Share Napisano 18 Maj 2006 czy w rzeczywistości murarz za pomocą zwykłego kleju do glazury potrafiłby zamocować kafle tak aby nie spadły przed wyschnięciem kleju? Nie wiem jak to było mocowane ale w swojej łazience właśnie tak mam i się trzyma :D Wierz że masz duchy w łazience? Ja wiem że to nie polonistyczne forum ale żeby takiego byka strzelić :D wieSZ :D co do duchów to może późno już było i tak ci siw ydaje ale jak się głębiej przyjrzeć to rzeczywiście coś w tym jest, hehehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Derfalon Napisano 18 Maj 2006 Share Napisano 18 Maj 2006 Łazienka całkiem spoko. Lubie błękity. Choć pewne bugi są. Ręcznik mnieszy wisi jakby wykrochmalony był:) Alo spoko. Ogólnie pozytyw:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darmo Napisano 20 Maj 2006 Autor Share Napisano 20 Maj 2006 Witajcie. Dodaje poprawione rendery w więksdzych rozdzielczościach. Jeszcze p[ewnie będzie wersja nocna a narazie to: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 20 Maj 2006 Share Napisano 20 Maj 2006 bardzo łądne rendery może trochę za niebiesko jak dla mnie ale i tak jest ładnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 20 Maj 2006 Share Napisano 20 Maj 2006 na ostatnim widac kanty na rogu wanny ;) popraw jak chcesz miec ideał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DesignStudio Napisano 20 Maj 2006 Share Napisano 20 Maj 2006 hehe hindus mi tez odrazu to wpadlo w oko :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darmo Napisano 20 Maj 2006 Autor Share Napisano 20 Maj 2006 Rzeczywiście rzuca się w oczy... jak mogłem tego nie zauważyć :P No ale trudno, trzeba poprawić :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 20 Maj 2006 Share Napisano 20 Maj 2006 I like that! Bardzo mi się podoba, lubię taki głęboki błękit. Trochę ci się siatka pokaszaniła na 1szym renderze na rurze od zlewu, ale na renderku tego nie widać. Czym robiłeś ręczniki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darmo Napisano 20 Maj 2006 Autor Share Napisano 20 Maj 2006 ręczniki to Simcloth i edit poly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 20 Maj 2006 Share Napisano 20 Maj 2006 no duzo lepiej ten pierwszy, ale nadal mam dziwne wrazenie że tam sufitu nie ma. co do drugiego to bardzo fajnie bo mało zmian:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudylew Napisano 23 Maj 2006 Share Napisano 23 Maj 2006 Sory za byki ale czasem robie takie jazdyy..:0 Co do renderów.. to oczywiście standardowo juz mozna się przyzwyczaić do bardzo dobrych w Twoim wykonaniu. :! Strasznie sztywny ten ręcznik jasny.. ja bym go jeszcze tak lekko "zeszmacił" :) dla realizmu sceny.. Nie mam się czego czepić w renderze i materiałów za bardzo, to zadam pytanie odnośnie tej półki.. Na czym się opierają przy scianie te szklane regały? Nienaturanie i niewiarygodnie to wygląda.. Pozdro4All U.. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darmo Napisano 24 Maj 2006 Autor Share Napisano 24 Maj 2006 Witam. Końcowe Rendery: W dzień: I w nocy: Sorry że zrobił się z tego mały WIP, ale następnym razem przemyśle zanim coś wrzucę do FIN ;) Pozdrawiam C&C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudylew Napisano 25 Maj 2006 Share Napisano 25 Maj 2006 lekki bałagaN.. :P bUt i like it :) cienie troche mnie drażNIą. MAłO REALIZMU TERAZ W TEJ SCENIE ZAWITAłO.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 25 Maj 2006 Share Napisano 25 Maj 2006 właśnie sie Darmo przyznał na GG że to nie 3D tylko zdjęcie (lol) bardzo fajnie, realistycznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 25 Maj 2006 Share Napisano 25 Maj 2006 no a mi sie materialy nie podobaja;/ najbardziej nie pasi tutaj brak wszelkiej szorstkosci na ręcznikach, chrom tez taki sobie, pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi