naeq Napisano 16 Maj 2006 Share Napisano 16 Maj 2006 Witam, robiłem ten model gdzieś 3 dni, jak miałem czas to siadałem i robiłem... mam taką lampke na biurku no i zorbiłem ją w 3D :)) wymiary jak w rzeczywistości... chcaięłm jeszce zrobić linie złączenia plastiku ale w niektórych miejscach niewyrobilem... no zapomniałem :P ale mam nadzieje ze się spodoba :)) P.S. Puźniej dorzuce bardziej szczegółowe rendery z innych ujęć. P.S.2. Na Tym modelu uczyłem się modelowania przez MS więc też kombinowałem różnie ;P Renderer: V-Ray Soft: Max 8 pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 16 Maj 2006 Share Napisano 16 Maj 2006 Faaajne, już mi się podoba, tylko zawalcz z ta temperaturą światła, bo zaleznie od zarówki swiatło wpada w błekit, ale częściej w bladą żółć. Gdzies na forum była paleta temperatur swiatla... poszukaj. Na pewno była w pierwzym wątku Ajrisz o wizualizacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 16 Maj 2006 Autor Share Napisano 16 Maj 2006 oki oki, obadam, ale bardzo podbnie jest u mnie w tej lampce, nie aptrzyłem na temp. światła tylko jak wyglada :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 16 Maj 2006 Share Napisano 16 Maj 2006 ładne ;) szkoda że tak biało/szaro tradycyjnie siatkę prosimy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 16 Maj 2006 Autor Share Napisano 16 Maj 2006 Prosze siatki bez MS: No i model z MS bez Siatki: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 16 Maj 2006 Share Napisano 16 Maj 2006 faina lampka:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 17 Maj 2006 Share Napisano 17 Maj 2006 powiedz mi jak ci sie udalo zrobic takiego "gestego" booleana na tak zadkiej siatce co?:p Juz mi tu mowic:D Modelik bardzo fajny wyszedl renderek tez spoko;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darmo Napisano 17 Maj 2006 Share Napisano 17 Maj 2006 Nie za gęsta ta siatka ? a pokaż siatke z ms, ile to ma poly ? Czekamy na wersje z materiałami :D a Lumpka fajna ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 17 Maj 2006 Share Napisano 17 Maj 2006 fajne, ale obiekt się zlewa z tłem;/ nie bój się używać kolorowych teł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 17 Maj 2006 Share Napisano 17 Maj 2006 kolorek to jej mogłeś zmienić :P model git Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 17 Maj 2006 Share Napisano 17 Maj 2006 bardzo fajnie, swiatelko mogloby byc troche bardziej niebiekie ale i tak jest ok, pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 17 Maj 2006 Autor Share Napisano 17 Maj 2006 Dzięki za komentarze, poprawie co się da, co odo tej siatki z Booleanem, to tam poprostu nie chce mi wyświetlić wsyztskich lini... no i wygląda za to bardzo fajnie, ale bugi w siatce napewno sa :)) ale i tak lepsze niż zwykłym booleanem bo robilem to nPowerem :D A co do sceny to teraz sie tym zajme, przyznam się szczeżę ze ta scena to połączenie 2 renderów z jednej perspektywy, ponieważ by zrobić światło z takim natężeniem, światło musi być abrdzo mocne przez to tam gdzie neon jest biało popsortu... więc zorbiłem 2 rendery jedno z właczoną lampką a drugi z wyłączoną i światłem które dodałem do otoczenia, skomponuje nową scenkę oraz spróbuję się pobwiić tym światłem tak by nie robić 2 renderow... :)) pzodrawiam i mam taką proźbę... możecie mi dać jakiegoś linka do koloru i natężenia swiatła, by światło neonu wyglądało najrealistyczniej :) jak coś to na necie poszukam... pzodrawaim i Jeszce raz dzięki za uwagi i komenty :))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FlooX Napisano 17 Maj 2006 Share Napisano 17 Maj 2006 no Tomasz nieźle! widze że jednak Cie czegoś nauczyłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vv3k70r Napisano 17 Maj 2006 Share Napisano 17 Maj 2006 lampek ladny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 17 Maj 2006 Autor Share Napisano 17 Maj 2006 Wudarowicz, widze że na forum się znalazłeś :D hehe... Mogłeś się nazwać tak jak my cie nazywamy czyli "Łindołs" a nie Floox :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 19 Maj 2006 Share Napisano 19 Maj 2006 Model super, render można podszlifować :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 20 Maj 2006 Share Napisano 20 Maj 2006 Podoba mi się, ale światło jak byś zrobił bardziej niebieskie niż białe to by renderka nie popsuło, wręcz przeciwnie :) Ale nie podoba mi się ta podstawka, przypomina zgnieciony kadłub Airbusa A380... 8/10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taylor Napisano 22 Maj 2006 Share Napisano 22 Maj 2006 ej przecież to moja lampka:D modelik jest spoko, kolor bym dal na czarny ale to juz wola autora:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pchelka Napisano 23 Maj 2006 Share Napisano 23 Maj 2006 ładne takie,... czyste :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi