Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam, robiłem ten model gdzieś 3 dni, jak miałem czas to siadałem i robiłem... mam taką lampke na biurku no i zorbiłem ją w 3D :)) wymiary jak w rzeczywistości... chcaięłm jeszce zrobić linie złączenia plastiku ale w niektórych miejscach niewyrobilem... no zapomniałem :P ale mam nadzieje ze się spodoba :))

P.S. Puźniej dorzuce bardziej szczegółowe rendery z innych ujęć.

P.S.2. Na Tym modelu uczyłem się modelowania przez MS więc też kombinowałem różnie ;P

Renderer: V-Ray

Soft: Max 8

neonlight_fr06_final.jpg

pozdrawiam

• Odpowiedzi 18
  • Wyświetleń 2,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Faaajne, już mi się podoba, tylko zawalcz z ta temperaturą światła, bo zaleznie od zarówki swiatło wpada w błekit, ale częściej w bladą żółć. Gdzies na forum była paleta temperatur swiatla... poszukaj. Na pewno była w pierwzym wątku Ajrisz o wizualizacji.

Napisano
  • Autor

oki oki, obadam, ale bardzo podbnie jest u mnie w tej lampce, nie aptrzyłem na temp. światła tylko jak wyglada :))

Napisano

powiedz mi jak ci sie udalo zrobic takiego "gestego" booleana na tak zadkiej siatce co?:p Juz mi tu mowic:D Modelik bardzo fajny wyszedl renderek tez spoko;]

Napisano

Nie za gęsta ta siatka ? a pokaż siatke z ms, ile to ma poly ?

Czekamy na wersje z materiałami :D

a Lumpka fajna ;-)

Napisano
  • Autor

Dzięki za komentarze, poprawie co się da, co odo tej siatki z Booleanem, to tam poprostu nie chce mi wyświetlić wsyztskich lini... no i wygląda za to bardzo fajnie, ale bugi w siatce napewno sa :)) ale i tak lepsze niż zwykłym booleanem bo robilem to nPowerem :D A co do sceny to teraz sie tym zajme, przyznam się szczeżę ze ta scena to połączenie 2 renderów z jednej perspektywy, ponieważ by zrobić światło z takim natężeniem, światło musi być abrdzo mocne przez to tam gdzie neon jest biało popsortu... więc zorbiłem 2 rendery jedno z właczoną lampką a drugi z wyłączoną i światłem które dodałem do otoczenia, skomponuje nową scenkę oraz spróbuję się pobwiić tym światłem tak by nie robić 2 renderow... :)) pzodrawiam i mam taką proźbę...

możecie mi dać jakiegoś linka do koloru i natężenia swiatła, by światło neonu wyglądało najrealistyczniej :) jak coś to na necie poszukam...

pzodrawaim i Jeszce raz dzięki za uwagi i komenty :)))

Napisano
  • Autor

Wudarowicz, widze że na forum się znalazłeś :D hehe... Mogłeś się nazwać tak jak my cie nazywamy czyli "Łindołs" a nie Floox :P

Napisano

Podoba mi się, ale światło jak byś zrobił bardziej niebieskie niż białe to by renderka nie popsuło, wręcz przeciwnie :) Ale nie podoba mi się ta podstawka, przypomina zgnieciony kadłub Airbusa A380... 8/10

Napisano

ej przecież to moja lampka:D

modelik jest spoko, kolor bym dal na czarny ale to juz wola autora:)

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.