Napisano 16 Maj 200619 l Witam, robi艂em ten model gdzie艣 3 dni, jak mia艂em czas to siada艂em i robi艂em... mam tak膮 lampke na biurku no i zorbi艂em j膮 w 3D :)) wymiary jak w rzeczywisto艣ci... chcai臋艂m jeszce zrobi膰 linie z艂膮czenia plastiku ale w niekt贸rych miejscach niewyrobilem... no zapomnia艂em :P ale mam nadzieje ze si臋 spodoba :)) 聽 P.S. Pu藕niej dorzuce bardziej szczeg贸艂owe rendery z innych uj臋膰. 聽 P.S.2. Na Tym modelu uczy艂em si臋 modelowania przez MS wi臋c te偶 kombinowa艂em r贸偶nie ;P 聽 聽 Renderer: V-Ray Soft: Max 8 聽 聽 pozdrawiam
Napisano 16 Maj 200619 l Faaajne, ju偶 mi si臋 podoba, tylko zawalcz z ta temperatur膮 艣wiat艂a, bo zaleznie od zar贸wki swiat艂o wpada w b艂ekit, ale cz臋艣ciej w blad膮 偶贸艂膰. Gdzies na forum by艂a paleta temperatur swiatla... poszukaj. Na pewno by艂a w pierwzym w膮tku Ajrisz o wizualizacji.
Napisano 16 Maj 200619 l Autor oki oki, obadam, ale bardzo podbnie jest u mnie w tej lampce, nie aptrzy艂em na temp. 艣wiat艂a tylko jak wyglada :))
Napisano 17 Maj 200619 l powiedz mi jak ci sie udalo zrobic takiego "gestego" booleana na tak zadkiej siatce co?:p Juz mi tu mowic:D Modelik bardzo fajny wyszedl renderek tez spoko;]
Napisano 17 Maj 200619 l Nie za g臋sta ta siatka ? a poka偶 siatke z ms, ile to ma poly ? Czekamy na wersje z materia艂ami :D 聽 a Lumpka fajna ;-)
Napisano 17 Maj 200619 l bardzo fajnie, swiatelko mogloby byc troche bardziej niebiekie ale i tak jest ok, pozdr
Napisano 17 Maj 200619 l Autor Dzi臋ki za komentarze, poprawie co si臋 da, co odo tej siatki z Booleanem, to tam poprostu nie chce mi wy艣wietli膰 wsyztskich lini... no i wygl膮da za to bardzo fajnie, ale bugi w siatce napewno sa :)) ale i tak lepsze ni偶 zwyk艂ym booleanem bo robilem to nPowerem :D A co do sceny to teraz sie tym zajme, przyznam si臋 szcze偶臋 ze ta scena to po艂膮czenie 2 render贸w z jednej perspektywy, poniewa偶 by zrobi膰 艣wiat艂o z takim nat臋偶eniem, 艣wiat艂o musi by膰 abrdzo mocne przez to tam gdzie neon jest bia艂o popsortu... wi臋c zorbi艂em 2 rendery jedno z w艂aczon膮 lampk膮 a drugi z wy艂膮czon膮 i 艣wiat艂em kt贸re doda艂em do otoczenia, skomponuje now膮 scenk臋 oraz spr贸buj臋 si臋 pobwii膰 tym 艣wiat艂em tak by nie robi膰 2 renderow... :)) pzodrawiam i mam tak膮 pro藕b臋... 聽 mo偶ecie mi da膰 jakiego艣 linka do koloru i nat臋偶enia swiat艂a, by 艣wiat艂o neonu wygl膮da艂o najrealistyczniej :) jak co艣 to na necie poszukam... 聽 pzodrawaim i Jeszce raz dzi臋ki za uwagi i komenty :)))
Napisano 17 Maj 200619 l Autor Wudarowicz, widze 偶e na forum si臋 znalaz艂e艣 :D hehe... Mog艂e艣 si臋 nazwa膰 tak jak my cie nazywamy czyli "艁indo艂s" a nie Floox :P
Napisano 20 Maj 200619 l Podoba mi si臋, ale 艣wiat艂o jak by艣 zrobi艂 bardziej niebieskie ni偶 bia艂e to by renderka nie popsu艂o, wr臋cz przeciwnie :) Ale nie podoba mi si臋 ta podstawka, przypomina zgnieciony kad艂ub Airbusa A380... 8/10
Napisano 22 Maj 200619 l ej przecie偶 to moja lampka:D 聽 modelik jest spoko, kolor bym dal na czarny ale to juz wola autora:)