Napisano 17 Maj 200618 l Witam... Stworzylem w wolnym czasie, ktorego mam niestety nie wiele, cos takiego :))) Krotko o scenie, teksturki sa moje, jablka porozrzucalem reactorem. Wsio robione w 3dsmax8 + Brazil RS... Pozdrawiam oglądaczy :)
Napisano 17 Maj 200618 l chyba zapomniales oteksturować miske :P tex jabłek troche monotonne, tez moglbyby być bardziej kontrastowe. swiatło też takie sobie - skylight powinnien byc bardziej niebieski, cienie za czarne.
Napisano 18 Maj 200618 l Jeżeli to renderowałeś w Brazilu to mogłoby być o wiele lepiej. To światło słoneczne ma zero energii na obrazku.
Napisano 18 Maj 200618 l Mam wrażenie, ze ten cień gałęzi, jakkolwiek nadaje dużo uroku i sprawia, ze obrazek staje się nieco migotliwy, zarazem doskonale maskuje wszelkie niedoskonałości tekstur, bo do modeli czepnąć sie raczej nie da. No i oczywiście zgadzam się z przedmówcami co do oceny GI i skylight.
Napisano 18 Maj 200618 l shader jabłek bym zrobiła albo ciut bardziej chropowaty (lekki bump), albo bardziej błyszczący (lekki specular).
Napisano 18 Maj 200618 l Scenka podoba mi sie choć wyraźna inspiracja tutkiem z wisienkami. Ma klimat. Pozdrawiam:)
Napisano 18 Maj 200618 l jak wyżej, scena fajna, ale brak bumpa na drewnie podłoża powoduje że wyglada sztucznie